GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  ALPINISM

Start în proiectul “Seven Summits” » Trei români vor urca pe cel mai înalt vârf din Europa

Articol de - Publicat sambata, 02 septembrie 2017 13:17

Trei constănțeni vor urca pe muntele Elbrus, cel mai înalt din Europa, în prima etapă a tentativei lor de a cuceri cele mai înalte vârfuri din lume.

După ce şi-au testat limitele în cele două săptămâni petrecute în Nepal, perioadă în care s-au aclimatizat în tabăra de bază de pe Everest, cei trei alpiniști amatori din Constanţa, Mihai Nenciu, Nicu Rotaru şi Bogdan Ofiţeru, dau startul celei mai temerare aventuri din viața lor, "Proiectul Seven Summits".

Prima etapă a traseului care presupune cucerirea celor mai înalte vârfuri de pe fiecare continent al lumii înseamnă escaladarea muntelui Elbrus. Considerat "Acoperișul Europei", masivul care atinge 5.642 metri se află în sud-estul Rusiei, la granița cu Georgia, şi chiar dacă pare destul de uşor de cucerit, nu trebuie subestimat, mai ales în condiţii de vreme rea.

"Este o mare provocare, luând în calcul faptul că ne vom deplasa în extrasezon de ascensiune şi că ne vor aștepta fenomene meteo extreme", a spus Ofiţeru.

Cei trei constănţeni vor pleca duminică spre Moscova şi, după o scurtă escală, vor merge direct la Mineralnye Vody, un orăşel aflat la 180 de kilometri de "piciorul" sudic al muntelui Elbrus.

"Această etapă expediționară va dura aproximativ două săptămâni şi sperăm să fie încununată de succes. Plecarea noastră în Rusia şi escaladarea vârfului Elbrus va avea şi un scop umanitar.

Sindromul Dravet este o formă rară şi incurabila de epilepsie pentru care nu există în prezent nicio formă de vindecare şi care afectează unul din 20.000 de copii din ţara noastră. Vom fi alături de ei de fiecare dată când vom pune steagul pe acoperișul fiecărui continent", a dezvăluit Mihai Nenciu. 

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează