GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  INFARCT

UPDATE Gabi Balint a suferit un infarct! I s-au montat 3 stenturi la inimă după o intervenție chirurgicală

Articol de - Publicat sambata, 21 septembrie 2019 14:06

Gabi Balint, 56 de ani, a suferit un infarct. Acum acesta este într-o stare stabilă.

UPDATE 15:25

Alexandra Nistoroiu, reporterul Libertatea, a postat pe contul de Facebook un mesaj despre situația din prezent de la spitalul la care se află Gabi Balint. 

„C. C. Iliescu, unde a ajuns Gabi Balint, este un nucleu de expertiză pe cardio și pe chirurgie cardiovasculară. Aici s-au făcut în premieră națională intervenții ca TAVI (n.r. Implantarea Percutană de Valvă Aortică).

Practic, azi, mai mult de jumătate din echipă nu e în București, ci e la congresul de cardio de la Sinaia. Sper din suflet, ca de fiecare dată când e un congres național, ca oamenii care au ajuns de urgență la spital să fie pe mâini bune”, a fost mesajul postat.

update 14:40

Lui Gabi Balint i s-a făcut rău vineri seară și a mers la o clinică privată, unde a aflat că a suferit un infarct. Acesta a mers la Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare „Prof.Dr. C.C. Iliescu” unde i s-au montat trei stenturi. Acesta este într-o stare stabilă și a vorbit deja cu rudele și apropiații, anunță TV Digi Sport.

„Cred că de la oboseală i se trage. Poate și faptul că era cam plinuț să fi contat, dar nu știu eu, că nu sunt medic. Bine că, din ce am aflat, a trecut cu bine peste acest moment de cumpănă” 
Ștefan Iovan, fost internațional pentru Libertatea 

Știrea inițială:

Fostul internațional a fost supus unei operații, potrivit Sportro. Informația a fost confirmată și de sursele Gazetei Sporturilor.

Ce este infarctul miocardic 

Conform site-ului Centrului Medical „Dr. Victor Babes”, infactul reprezintă o urgență medicală, care are ca substrat blocarea unei artere de la nivelul inimii, cel mai frecvent de către un cheag de sânge. Oprirea bruscă a fluxului arterial la nivelul mușchiului inimii, duce la distrugerea acestuia și poate determina decesul pacientului. Recunoscut la timp, un pacient cu infarct miocardic are șanse de a fi salvat și recuperat, dacă se prezintă la spital în primele 4-6 ore de la debut.  

Simptomele infarctului miocardic 

- dureri la nivelul toracelui, brusc instalate, tip presiune sau strângere, care pot iradia la nivelul mandibulei, în brațe sau în spate 
- lipsa bruscă de aer (dispnee) 
- senzație bruscă de slăbiciune sau amețeală 
- transpirații reci 
 

CV Gabi Balint 

A început fotbalul la Gloria Bistriţa, iar în 1979 a făcut pasul la Steaua, formaţie la care a petrecut zece sezoane şi la care a cunoscut gustul performanţei. Cinci titluri de campion, trei Cupe ale României, Cupa Campionilor Europeni şi Supercupa Europei sunt trofeele pe care şi le-a trecut Balint în CV alături de bucureşteni. 

În 1989, steliștii au încasat un milion de euro din transferul său la Burgos, formaţie de la care avea să se retragă în 1992. Și-a început cariera de antrenor în 1994, la vârsta de 31 de ani, când a fost numit secundul lui Anghel Iordănescu la naționala României. Patru ani mai târziu el preia echipa Sportul Studențesc, apoi pe Sheriff Tiraspol, Poli Timișoara, FC Vaslui și CS Universitatea Craiova.

 În prezent, acesta activează ca analist al postului TV Digi Sport, iar joi a fost prezent în studio pentru a vorbi despre duelul CFR Cluj - Lazio 2-1. 

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (24)
718936565288351
Catalin Ionescu  •  22 Septembrie 2019, 05:27

MULTĂ SANATATE GABI BALINT, ROMANIA TE APRECIAZĂ MULT !

rivaldinho
rivaldinho  •  22 Septembrie 2019, 04:59
Postat de torinezul pe 21 Septembrie 2019, 21:34

Mi-au sters comentariul la tampenia ta. Iti doresc ceea ce spui tu despre Balint. Esti cel mai ......... de pe aici , Aveti impresia ca totul se rezuma la FCSB.

In momentele astea n-are rost sa mai comentam, desi el prea s-a stresat de altii sau cu altii. Incapatanarea asta logic ca duce la stres. Multa sanatate, Gabriele!

torinezul
torinezul  •  21 Septembrie 2019, 21:34
Postat de chronic pe 21 Septembrie 2019, 15:13

De la atata ura pt fcsb

Mi-au sters comentariul la tampenia ta. Iti doresc ceea ce spui tu despre Balint. Esti cel mai ......... de pe aici , Aveti impresia ca totul se rezuma la FCSB.

Vezi toate comentariile (24)
Comentează