GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  PROCES

UPDATE Un nou termen în dosarul în care Borcea și frații Becali sunt acuzați de dare de mită » Declarații tari făcute de Terceanu: "Borcea mi-a pus în geantă 10.000 de euro! S-a lucrat asupra mea ca să spun despre el"

Articol de - Publicat marti, 21 noiembrie 2017 12:41

Astăzi, la Înalta Curte de Casație și Justiție a avut loc un nou termen în procesul "Mită pentru judecătoare". Inculpaţi au fost Cristi Borcea, Ioan şi Victor Becali, pentru dare de mită, precum şi fosta judecătoare Geanina Terceanu, pentru luare de mită.

update 17:47

S-a încheiat ședința. Un nou termen a fost stabilit pentru data de 23 ianuarie 2018. 

update 16:30

Şedinţa s-a reluat, dar tot cu uşile închise.

UPDATE 15:50

Ședința a fost susependată pentru 30 de minute. Terceanu a ieșit din sală foarte tulburată și vorbește cu soțul ei. La ieșire, Borcea a zis : "Ați văzut? Acum a recunoscut că n-a venit la mine acasă și a fost obligată de aștia să mă bage și pe mine".

UPDATE 14:43

A început audierea Geaninei Terceanu.

Aceasta a răspuns întrebărilor puse de avocata lui Borcea. Fosta judecătoarea a recunoscut că "am fost dusă de avocatul George Iorgovan la o locuință din zona de Nord, după câte mi-am dat seama, din Pipera, unde m-am întâlnit cu Borcea. Nu mai știu cât am stat, că nu m-am uitat la ceas. Domnul Borcea a vrut să discutăm despre dosar și i-am zis că abia l-am primit și i-am explicat că nu se pune problema să vorbim. A mai insistat, dar i-am explicat același lucru. După aceea am purtat o discuție generală, ca doi oameni care doreau să umple timpul.

Când eram pe picior de plecare, Borcea mi-a spus că mi-a lăsat ceva în geantă, dar nu am fost curioasă și nu m-am uitat pe loc. Am deschis geanta acasă și am văzut un plic cu 10.000 de euro. Inițial am crezut că banii erau pentru că ne-am plăcut reciproc, dar a fost doar impresia mea.

Până atunci nu mai vorbisem cu Borcea. Îl cunoșteam doar din dosar. Când am vorbit cu Borcea, deja discutasem cu frații Becali despre niște bani, dar nu direct, ci prin Manole Teodoris (n.r. denunțătorul)".

Întrebată de ce abia acum a vorbit despre Cristi Borcea, după ce la urmărirea penală a vorbit doar de frații Becali și Teodoris, Geanina Terceanu a răspuns cu vocea stinsă: "Nu mai țin minte câte declarații am dat. S-a lucrat foarte mult asupra mea ca să declar și despre Borcea, pentru că așa scrie în denunț. Am fost amenințată, dar nu de către inculpați. Ei se feresc să discute cu mine. Nu vreau să zic ce mi s-a întâmplat la urmărirea penală decât în ultima mea cuvântare".

După această declarație judecătoarea care se ocupă de dosar a cerut ca ședința să fie închisă și să rămână în sală doar cei implicați în dosar.

update 13:00

Cristi Borcea a venit și el, în timp ce Victor Becali a depus cerere pentru a fi judecat în lipsă.

Știrea inițială:

Ioan Becali, aflat în libertate, a venit la proces, iar judecătoarea Geanina Terceanu este așteptată să dea declarații în fața judecătorilor.

În acest dosar, Borcea și frații Becali sunt acuzați că i-au dat fostei judecătoare Gianina Terceanu 220.000 de euro, din aprilie 2009 până în mai 2012,
pentru a da pedepse mai mici în " Dosarul Transferurilor."

Magistrații au condamnat-o pe Geanina Terceanu la cinci ani și șase luni de închisoare cu executare pentru luare de mită. Frații Becali au primit o condamnare de 3 ani de închisoare, iar Cristi Borcea a fost condamnat la 3 ani și jumătate.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (9)
lapusneanul
lapusneanul  •  21 Noiembrie 2017, 16:23

cum naiba sa fii fosta judecatoare si sa declari ...nu am fost curioasa ce mi-a pus borcea in geanta.....si ....am crezut ca mi-a dat 10.000 de euro ca ne-am placut reciproc ? :)

cobra_z
cobra_z  •  21 Noiembrie 2017, 16:10

"Am deschis geanta acasă și am văzut un plic cu 10.000 de euro. Inițial am crezut că banii erau pentru că ne-am plăcut reciproc, dar a fost doar impresia mea."...foarte sugestiva exprimarea acestei femei...recunoaste ca a crezut initial ca a fost platita pt prestatia ei...

catalin_cj
catalin_cj  •  21 Noiembrie 2017, 15:57
Postat de babahuba pe 21 Noiembrie 2017, 15:17

La vremea respectiva, stimabilul Borcea era presedinte executiv la Dinamo Bucuresti. Nu-mi vine sa cred ca un presedinte in functie al unui club curat a dat 10.000 de euro mita unui judecator... vai vai vai

E ca si cum ai spune ca un detinator de club face lucruri necurate cu armata pentru niste schimburi profitabile de terenuri. Lucruri imposibile si greu de imaginat, daramite sa se mai si intample. Doar fabulatii ale presei care nu mai are ce sa scrie si inventeaza subiecte amuzante.

Vezi toate comentariile (9)
Comentează