GSP SPECIAL  »  INVESTIGATIE  »  DECIZIE

BREAKING NEWS VIDEO Elena Udrea și Alina Bica, reținute de Interpol în Costa Rica. Udrea, ridicată de la Starbucks, unde s-a întâlnit cu reporterul Gazetei în mai!

FOTO: Captură
FOTO: Captură

Articol de GSP - Publicat joi, 04 octombrie 2018 06:58

Elena Udrea și Alina Bica au fost reținute miercuri seara în Costa Rica. Date în urmărire internațională în această vară, cele două au fost ridicate de pe stradă în cursul zilei de miercuri.

Cele două erau date în urmărire internațională după ce au primit condamnări definitive în România pentru fapte de corupție. Udrea a fost condamnată în Dosarul Gala Bute, deschis de autorități după o investigație a Gazetei Sporturilor.

Informația reținerii Elenei Udrea și Alinei Bica a fost făcută publică de Autoritatea de Investigații Judiciare din Costa Rica. Pe site-ul instituției se scrie că Elena Udrea a fost reținută la ora locală 10:00 (9 ore mai târziu la București), în timp ce Bica la ora 14:00.

În plus, pe site mai apare un clip cu Elena Udrea, înconjurată de ofițerii Interpol. În imagini sunt surprinse alte două persoane neidentificate care împing un cărucior roz.

Filmarea este făcută pe Calle 68 din San Jose, exact în locul în care Elena Udrea s-a întâlnit cu reporterii Gazetei Sporturilor în luna mai. Acolo vine aproape zilnic fostul ministru să-și bea cafeaua într-un Starbucks aflat peste drum de Estadio Nacional, cel mai mare stadion din Costa Rica.

Cafeneaua se află la câteva sute de metri de locuința Elenei Udrea, dintr-un bloc de 15 etaje din cartierul de lux Nunciatura.

Reținerea celor două românce date în urmărire internațională nu înseamnă neapărat și că ele vor fi extrădate. Între România și Costa Rica nu există tratat de extrădare. Totuși, statul din America Centrală este semnatar al unui acord internațional prin care acceptă să extrădeze cetățenii străini care au comis fapte de corupție.

Cele două erau urmărite de INTERPOL de două zile, fiind investigate, monitorizate și supravegheate de autorități de mai multe zile. Acestea au fost plasate sub ordinele Curții Penale din San Jose.

"Având în vedere că Elena are un copil de doar câteva zile, nu cred că va fi arestată preventiv și adusă în România", a spus Veronel Rădulescu, avocatul Elenei Udrea, la TV Digi 24.

Elena Udrea a fost condamnată definitiv în această vară la 6 ani de închisoare cu executare pentru luare de mită și abuz în serviciu în dosarul Gala Bute!

Alina Bica, fosta șefă a DIICOT, a fost condamnată definitiv în 26 iunie la 4 ani de închisoare cu executare în dosarul în care era acuzată de favorizarea făptuitorului.

CAZUL PE SCURT

Pe 9 iulie 2011, la Romexpo, pentru prima oară în fața publicului român,  Lucian Bute îl învingea pe francezul Jean-Paul Mendy, KO în repriza a patra, păstrându-și centura IBF la categoria supermijlocie.

Potrivit procurorilor DNA, Udrea a hotărât organizarea Galei Bute, după discuții cu Rudel Obreja, după care le-a cerut subordonaților din MDRT să găsească soluții pentru finanțarea meciului, "urmărind obţinerea unor beneficii electorale, prin asocierea imaginii sale cu cea a lui Lucian Bute".

Mai mult, tot conform procurorilor, Lungu, Nastasia, Topoliceanu și Breazu au primit, cu știința Elenei Udrea, considerată de Direcția Națională Anticorupție cea care a coordonat afacerea, sume de bani de la reprezentanții unor societăți comerciale, cum a fost cazul Consmin - deținută de Botoroagă - pentru a le garanta plata la timp a unor lucrări finanțate de ministerul turismului.

În cele din urmă, Ion Ariton e acuzat de procurori că ar fi determinat reprezentanţii a zece companii de stat să sponsorizeze ilegal, cu o sumă de peste 1,7 milioane lei, organizarea Galei Bute de către firma lui Rudel Obreja.

Tot în 2011 a început și investigația Gazetei Sporturilor în legătură cu traseul banilor din Gala Bute.

Vezi AICI toate condamnările din "Gala Bute"

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (5)
dinamo_fan
dinamo_fan  •  04 Octombrie 2018, 11:19

la puscarie cu aceste infractoare. cu tot cu progeniturile lor, alti viitori infractori.

dinamo_fan
dinamo_fan  •  04 Octombrie 2018, 11:17
Postat de robertino2 pe 04 Octombrie 2018, 09:02

Eu remarc manipularea din sondajul cu referendumul.Peste 50% nu merg la vot. :))))

peste 75% nu o sa mearga la vot. peste 50% nu se prezinta la vot cand sunt alegeri locale, europarlamentare samd. pe Bucuresti la locale au fost 33%. doar la prezidentiale se duce lumea peste 50, chiar peste 60%. o noua dovada a imbecilitatii poporului roman care nu intelege nici macar cine conduce statul si cand e cel mai important sa se prezinte la vot. nu ca acest referendum inutil s-ar incadra in aceasta categorie de importanta.

robertino2
robertino2  •  04 Octombrie 2018, 09:02

Eu remarc manipularea din sondajul cu referendumul.Peste 50% nu merg la vot. :))))

Vezi toate comentariile (5)
Comentează