GSP SPECIAL  »  INVESTIGATIE  »  INVESTIGATIE GSP

Drept la replică al FRV în cazul paginii de ponturi la pariuri a jucătorului Ursache: “A fost inițial de informație, nu de ponturi”. Imagini care demonstrează că președintele FRV răspândește informații eronate

Prima postare de pe pagina PonturiVolei Romania contine un mesaj clar legat de pariuri
Prima postare de pe pagina PonturiVolei Romania contine un mesaj clar legat de pariuri

Articol de - Publicat luni, 13 noiembrie 2017 15:52

Federația Română de Volei (FRV) a trimis luni, 13 noiembrie, un drept la replică după ce Gazeta Sporturilor a scris săptămâna trecută despre cazul celor 3 voleibaliști români suspendați pe termen nelimitat de Federația internațională (FIVB) pentru “manipulare și trucare de meciuri”.

Jurnaliștii Gazetei au descoperit că unul dintre cei trei jucători, Andrei Ursache, era posesorul unei pagini de facebook, PonturiVolei Romania, care avea printre cei aproape 1700 de prieteni foarte mulți jucători de echipă națională, antrenori, juniori, oficiali de club și de la FRV și arbitri de volei!

În plus, Ursache legase această pagină de un cont de tipster profesionist pe site-ul Blogabet, unde oferea ponturi pentru un abonament lunar de 39 de euro! Printre ponturi, susținea Ursache, au fost și “5-6 meciuri trucate în ultimul an”.

Citește mai jos continuarea articolului

img 1900
Bilet postat de Ursache pe pagina PonturiVolei Romania. Este una dintre cele două poze la care aveau acces prietenii din volei ai paginii. Sursă: Facebook

În dreptul la replică, președintele FRV, Gheorghe Vișan, a explicat prezența subordonaților săi, dar și a numeroși sportivi și oficiali din voleiul românesc, pe pagina PonturiVolei Romania:

“În urma discuțiilor avute cu persoanele care au fost menționate în articol ca fiind prietene cu pagina de facebook “PonturiVolei Romania”, acestea au afirmat că nu și-au dat acceptul de prietenie acestei pagini, trăgând concluzia că vechea pagină de facebook, “Volei Romania”, care era destinată informațiilor, noutăților și rezultatelor din volei, s-a transformat în “PonturiVolei Romania”. Niciunul dintre cei care au fost întrebați nu au putut să-și explice modul și când a fost schimbată denumirea acestei pagini de facebook. În concluzie, nimeni nu a dat acceptul paginii de facebook “PonturiVolei Romania”.

Explicația oferită de FRV este contrazisă de capturile făcute de reporterii GSP înainte ca pagina de facebook să fie închisă, la câteva ore după dezvăluirile din ziar. În imagini, se vede că prima postare de pe pagina PonturiVolei Romania a fost făcută pe 28 martie 2014, imediat după înființarea paginii. Este o înștiințare a prietenilor că biletele pariate vor fi vizualizate pe pagina oficială “PonturiVolei Romania”, nu pe această pagină de Facebook.

martie 2014
Primele două postări ale paginii, imediat după ce a fost creată. Informațiile nu sunt despre volei, ci despre bilete câștigătoare. Sursă: Facebook

Regula a fost rapid încălcată, iar pagina oficială a dispărut, lăsând în viață doar contul de Facebook. Nu există nicio dovadă privind schimbarea numelui acestei pagini. Toate postările efectuate pe PonturiVolei Romania de la înființare, în 2014, și până la închidere, în noiembrie 2017, au fost legate de ponturi la pariuri! Iar aceste ponturi au adunat peste 100 de prieteni din lumea voleiului profesionist românesc!

În dreptul la replică, Gheorghe Vișan anunță și că “din informațiile culese, sportivul Ursache s-a înscris pe blogabet.com în aceeași zi în care a primit suspendarea de la FIVB, respectiv 06.10.2017”.

Este o nouă informație eronată vehiculată de Federația Română de Volei. Conform datelor de pe portalul de betting Blogabet, contul lui Andrei Ursache, numit “VoleyballTips”, a fost activ începând cu 2015, nicidecum din 6 octombrie 2017!

screen shot 2017 11 13 at 14.33.13
Captură cu contul lui Ursache, "activ din 2015", nu din 2017 cum susține FRV în comunicări oficiale

Citește mai jos integral dreptul la replică al președintelui FRV, Gheorghe Vișan.

drept la replica

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează