GSP SPECIAL  »  INVESTIGATIE  »  INVESTIGAȚIE

EXCLUSIV Avertizare de meci trucat la pariuri: pont 2 pauză/1 final! Fanii care finanțează clubul Poli: "O să investigăm. Jucătorii pot paria prin interpuși"

Articol de - Publicat luni, 24 aprilie 2017 13:50

Vineri după-amiază, în primul meci al etapei a 30-a din Liga 2, Sepsi Sfântu Gheorghe a învins cu 2-1 pe ASU Poli Timișoara, după ce la pauză oaspeții au condus cu 1-0. 

Seara, reporterii Gazetei Sporturilor au fost avertizați de oficialii Federbet, o agenție internațională de monitorizare a pariurilor, că există indicii serioase conform cărora meciul este aranjat pentru pariuri!

Italianul Francesco Baranca, președintele agenției, susține că evoluția cotelor a fost una bizară: “Modul de pariere a fost foarte inteligent. S-a pariat în modulul live, nu înainte de meci. Inițial, se părea că jocul se duce spre o victorie la scor a gazdelor, apoi la un moment dat cineva a început să parieze insistent pe faptul că oaspeții vor conduce la pauză”.

ASU Poli Timișoara a deschis scorul surprinzător, cu 4 minute înainte de pauză, prin Blănaru. Pe imaginile DigiSport se vede cum Taub degajează o minge din preajma propriului careu, Ursu - fundașul central de la Sepsi - luftează copilărește la 35 de metri de poartă, iar Blănaru scapă singur și înscrie. “O greșeală incredibilă a lui Ursu”, a spus comentatorul Paul Andrei, la microfonul DigiSport.

actiune
Acțiunea încinsă la poarta celor de la ASU Politehnica. Sursă: Facebook

După pauză, explică Baranca, “a fost foarte clar din evoluția cotelor că Sepsi va câștiga jocul”.

Pe imagini se vede cum Sepsi întoarce rezultatul într-un interval de doar cinci minute, 70-75. Greu a scăpat singur printre fundașii centrali și a egalat, apoi Huiban a înscris cu capul, nemarcat în fața porții, în urma unei centrări a lui Ene, la care Taub s-a întors cu spatele.

Pe scurt, meciul a fost 2 pauză / 1 final, un rezultat care putea aduce unui parior inspirat un câștig de 20 de ori mai mare decât suma mizată.

Gazeta l-a contactat pe Sebastian Novovic, președintele Asociației Suporterilor care susține financiar clubul ASU Politehnica Timișoara: “Au fost și la noi destule discuții după meci. Pe forumul suporterilor s-a discutat că ar fi fost aranjat, dar de la fața locului nu a părut așa. Noi am mai avut o ocazie la 1-0, înainte de pauză. Suntem foarte implicați la echipă, noi o susținem. Știm ce discuții am avut cu jucătorii, pe care i-am avertizat din start în privința pariurilor. În regulamentul de ordine interioară, se merge până la acționarea în judecată a fotbalistului care a prins. E clar că se poate paria prin interpuși. Situația noastră din clasament a dat naștere în ultimul timp la tot felul de discuții"

"O să investigăm acest caz pentru că am urmărit activitatea domnului Baranca de la Federbet și știu că e ceva serios” Sebastian Novovic, președintele Asociației Suporterilor Politehnica Timișoara

Novocic spune că situația financiară a clubului este stabilă: “Nu avem datorii la stat, nu avem datorii la jucători. Cel mai mare salariu la noi este de 800 de euro”.

Aflat în Slovacia, Laszlo Dioszegi, patronul lui Sepsi OSK, a exclus varianta unui meci trucat pentru pariuri. “Nici nu se discută așa ceva. Nici nu se discută. E ceva de neimaginat. Exclud sută la sută. Noi vrem să mergem în prima ligă. Cine s-a uitat la televizor putea să vadă. La pauză, eu am fost foarte supărat și le-am zis băieților că dacă merg lucrurile așa nu va fi foarte bine. S-au mobilizat și s-a văzut asta în a doua repriză. Nici nu se discută. La noi, nu există”.

aciune 2
Imagine hibernală surprinsă aproape de finalul lui aprilie în Liga 2, la un meci suspectat de aranjament. Sursă: Facebook

Alerta a fost dată de Federbet, agenția care a atras atenția și asupra meciurilor amicale disputate în februarie în Cipru și Antalya și arbitrate de români deghizați în turci, bulgari sau lituanieni. Cazul sesizat de Federbet și investigat de Gazeta Sporturilor este acum subiectul unui dosar penal deschis de Poliția din Târgoviște.

Tot Feberbet a inclus în 2016 un meci al Viitorului (6-1 cu ASA Târgu Mureș) într-un raport cu jocuri suspecte prezentat în fața unei comisii a Parlamentului European.

UEFA lucrează și ea cu o agenție de monitorizare a pariurilor, Sportsradar, care a dezvoltat sistemul Betting Fraud Detection. Avertizările Sportsradar au valoare de dovadă în cazul în care meciul este anchetat de autoritățile sportive. 

CÂT PE CE SĂ NU SE JOACE

Bizar este faptul că meciul Sepsi - ASU Politehnica Timișoara a fost în pericol de a nu se juca.

Joi, la Sfântu Gheorghe, a nins abundent, iar gazonul a fost acoperit de 30 de centimetri de zăpadă.

Pe pagina de Facebook, oficialii clubului au cerut suporterilor care au lopeți să vină și să ajute la degajarea terenului. Joi seară, Laszlo Dioszegi posta un mesaj bilingv alarmant: “Din păcate, se pare că am pierdut o primă bătălie cu zăpada. După trei ore de muncă încordată, trebuie să recunoaștem că zăpada ne-a învins. Mâine dimineață de la ora 9 continuăm această bătălie. Dacă până la ora 15 nu vom reuși să curățăm terenul, există posibilitatea să pierdem meciul! Așadar rog cetățenii cu bună credință din orașul nostru, să vină mâine la ora 9 la stadion pentru a da o mână de ajutor, ca să putem învinge natura! Doar împreună vom reuși!”.

screen shot 2017 04 24 at 12.19.45
Laszlo Dioszegi le-a mulțumit fanilor care au venit să înlăture zăpada de pe gazon. Sursă: Facebook

A doua zi, suporterii au venit în număr mare, iar partida s-a putut juca, dar acum este suspectă de aranjament pentru pariuri!

 Sepsi Sfântul Gheorghe ocupă momentan locul 2 în Liga 2, o poziție care asigură promovarea directă în prima ligă. ASU Politehnica este prima de deasupra liniei retrogradării, dar are un avans de 8 puncte față de Metalul Reșița.

SEPSI OSK SFÂNTU GHEORGHE - ASU POLITEHNICA TIMIŞOARA 2-1

Răzvan Greu 70', Dragoş Huiban 75' / Ştefan Blănaru 41'

Niczuly - Răduţoiu, I. Ursu, Rz. Damian, Vl. Olteanu - Rz. Greu, Ghinga, Minciună (Huiban 52'), L. Manole - Hadnagy (cpt.)(M. Burlacu 80'), D. Ene (Veress 90+2’). Antrenor: Valentin Suciu

Gakos - Motreanu, Mera (cpt.), Bilia, Taub - Nicolescu - Teuţ (Birău 79'), Măd. Stancu (Bădăuţă 60'), Ad. Ungureanu, Ghinescu - Şt. Blănaru (Neamţu 74’). Antrenor: Sorin Brîndescu

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (20)
crristi
crristi  •  24 Aprilie 2017, 20:22

acu pe bune....UTA e cea mai buna echipa din serie evident...ce era asa imposibil sa bata la marea Juventus din Colentina???cine e aceasta Sepsi venita din Liga a 3-a fara stadion si fara spectatori...ne-am saturat de toate *** de echipe

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

blatistu49
blatistu49  •  24 Aprilie 2017, 19:00

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

adrian_riga
adrian_riga  •  24 Aprilie 2017, 18:16

sunteti penibili. scrieti "meciul a fost 2 pauză / 1 final, un rezultat care putea aduce unui parior inspirat un câștig de 20 de ori mai mare decât suma mizată" dar tot voi scrieti mai sus ca nu s-a pariat pe 2 pauza 1 final! ci doar ca s-a pariat pe 2 la pauza! asta nu e nimic deosebit. un jucator care avea pariati bani multi pe 1 pauza sau x pauza, dupa minutul 35 cand cota pe 2 pauza creste f mult poate paria pe aceasta cota ca sa se "acopere". si evident poate repeta pariul pentru ca atat timp cat e 0-0 cota creste la fiecare minut.

Vezi toate comentariile (20)
Comentează