GSP SPECIAL  »  INVESTIGATIE  »  GSP LIVE

GSP LIVE // VIDEO Mărturii din infern » Cum arăta o zi din viața sportivelor abuzate la Cluj: "Hrană cu porția și palme peste față!"

Cătălina Rob Ditan
Cătălina Rob Ditan

Articol de GSP - Publicat miercuri, 05 decembrie 2018 10:31

În această dimineață, la GSP LIVE, Cătălina Rob Ditan, una dintre fetele abuzate la Centrul Olimpic de Judo de la Cluj, a făcut relatări despre cum arăta o zi din viața din viața sportivelor aflate sub teroarea antrenorilor de la lot. 

VIDEO cu momentul în care Cătălina Rob Ditan povestește cum sportivele își porționau mâncarea sau refuzau să mănânce din cauza amenințărilor antrenorilor

"Uneori, ne tăiau masa. Ne spuneau că seara nu avem masă și primeam un iaurt sau un măr. De dimineață, ne trezeam pe la 07:00 - 08:00, ne duceam să ne cântărească. La masă mâncam cereale cu lapte sau, dacă aveam mai multe kilograme, nu mâncam nimic.

La prânz aveam două feluri de mâncare, desert nu ne luam. Ne porționam mâncarea pentru a nu mânca prea mult. Ne calculam mâncarea în sute de grame. Îmi aduc aminte că atunci când mergeam la școală, colegele mele s-au sesizat și m-au întrebat de ce nu mănânc și-mi spuneau că m-am albit la față.  Seara ne antrenam, apoi Bercean ne cântărea", a dezvăluit Cătălina Rob Ditan, la GSP LIVE.

"Am ricoșat cu capul într-un dulap de fier"

Sportiva a povestit apoi un episod șocant, în care a fost lovitură cu brutalitate de antrenorul Florin Bercean

"Vorbeau foarte urât cu noi, ne adresau injurii. Domnul Bercean s-a înroșit la față, a început să mă înjure, mi-a spus că nu sunt în stare de nimic. Mi-a dat o palmă puternică peste cap și am ricoșat într-un dulap de fier. M-am ghemuit, dar a început să-mi dea palme peste față. Domnul Bercean are mâna foarte mare, primeam palme peste față peste umăr, am început să țip. I-am spus că n-am venit aici să fiu bătută ca animalele. M-a luat de mână și mi-a zis să ies afară", a mai spus sportiva. 

Cunoști cazuri de abuz în sportul românesc juvenil? Scrie-ne povestea ta într-un mesaj pe www.NuAbuz.ro. Noi o vom verifica și o vom publica, păstrând confidențialitatea surselor.

Vezi și: GSP LIVE // VIDEO Teroare în judo » Minoră sechestrată în cantonament: "Antrenorii m-au încuiat două săptămâni în cameră

CITEȘTE TOATE MĂRTURIILE FETELOR AGRESATE LA LOTUL DE JUDO:

EXCLUSIV A șasea victimă povestește coșmarul trăit la lotul olimpic de judo: ”Îmi striga în sală: «În ce gaură mai ești tu virgină?»”

EXCLUSIV GSP "Am vrut să mă sinucid" » A 5-a victimă din infernul lotului olimpic, dezvăluiri șocante

EXCLUSIV Tatăl unei fete abuzate la lotul național de judo rupe tăcerea: "Nu-mi mai recunoșteam fata, îmbătrânise cu 5 ani în două săptămâni" » Detalii tulburătoare despre tratamentul la care fiica sa a fost supusă

FOTO + VIDEO Noi dezvăluiri TULBURĂTOARE despre agresiunile de la lotul olimpic de judo: "M-a bătut cu sete pe spate cu o coardă de cauciuc. Arătam ca o zebră"

Teroare în judo » O altă sportivă povestește traumele la care a fost supusă de Florin Bercean la lotul de judo: ”M-a lovit, cu ură, în cap cu capătul cauciucat al unei sfori”

EXCLUSIV GSP // VIDEO Mărturie ZGUDUITOARE a unei foste sportive de 18 ani de la lotul olimpic: ”M-au bătut în cap, mi-au rupt piciorul, m-au umilit. M-au distrus!”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (7)
gido
gido  •  05 Decembrie 2018, 15:01

de ce apar in toate scandalurile din presa doar sportivi care n-au reusit mari performante?in gimnatica , in judo ?campioanele olimpice si mondiale n-au avut probleme?ba da... dar stiu ca fara un tratament dur din partea antrenorilor n-ar fi reusit ....

adicn
adicn  •  05 Decembrie 2018, 14:24

Nu mă pronunț referiitor la bătăile pe care le-ar fi primt, până nu se află sigur 100%, dar când am citit de portiile d emâncare, m-o apucat râsul :)) Păi măi gazetarule, tu cum crezi că ajungi sportiv de performanță, cu kg de ciocolată și sarmale băgate zilnic?! Ăsta e unul din lucrurile care fac diferența între cei ce ajung sus, și cei ce nu. Oricine știe!

tonyys
tonyys  •  05 Decembrie 2018, 14:15
Postat de vasy86le pe 05 Decembrie 2018, 14:10

Normal ca a tacut, cand nivelul coruptiei din tara asta e atat de ridicat, ce putere are un om simplu cu o varsta atat de frageda vs acesti *** corupti? Cand veti intelege ca in tara asta nivelul coruptiei a ajuns la cote alarmante? cand veti intelege ca un om simplu nu are nici o sansa impotriva acestui sistem plin de corupti si oameni de nimic?

De ce nu a spus nimic atunci, ci doar acum cand gsp e intr-o campanie evidenta de a distruge judo-ul romanesc dupa ce a distrus gimnastica ?

Vezi toate comentariile (7)
Comentează