GSP SPECIAL  »  INVESTIGATIE  »  CAMPANIE GSP

NU ABUZ Un antrenor-agresor din clipul campaniei GSP, numit referent zonal FRF! Reacția federației: “Nu a fost decât violență verbală. Dacă știam de imagini, nu-l mai puneam”

Articol de - Publicat joi, 22 iunie 2017 12:24

La secunda 19 din promoul campaniei “Nu Abuz” - lansată luna trecută de Gazeta Sporturilor cu scopul de a atrage atenția asupra agresiunilor fizice și verbale împotriva copiilor din sportul românesc - , antrenorul transfigurat urlă la un copil de 12 ani:

“Ieși afară, nesimțitule! Ieși!! Ieși! Ieși, bă, mai repede! Ieși mai repede!”.

VEZI AICI CLIPUL CAMPANIEI NU ABUZ ÎN CARE COJOCARU APARE LA SECUNDA 19

Agresiunea verbală asupra micuțului care nu apare în imagini este urmată imediat de o schimbare. Înlocuitorul este tras de mână și apoi împins brusc în teren.

La scurt timp după difuzarea promoului care a fost vizionat pe rețelele de socializare de aproape un milion de români, Gazeta l-a identificat pe antrenorul agresor.

Numele său este Iulian Cojocaru și în acest moment activează ca referent zonal al Federației Române de Fotbal în județul Prahova!

Practic, contra unui salariul lunar de 1.500 de lei, el monitorizează și le atrage atenția antrenorilor de la loturile naționale de juniori asupra tinerilor fotbaliști talentanți din zona sa de acoperire!

Antrenor: “Cred că i-a prins bine”

Contactat de Gazetă, Cojocaru a declarat că episodul din imagini s-a petrecut în urmă cu mulți ani: “Prin 2009, cred. Eram la Petrolul, în primul sau în al doilea an de antrenorat, la Cupa Danone. Ilie lulian, jucătorul care a fost apoi la Borussia Dortmund, a scăpat singur în ultimele minute și a ratat. La presiunea aia, la nervii ăia, am reacționat așa. Nu am înjurat de morți, de frați, de surori”.

Cojocaru recunoaște cu jumătate de gură că a greșit: “Toți greșim în viață, dar pentru mine nu a fost o pată neagră, nu are de ce să-mi fie rușine. Sunt alții care fac lucruri mult mai rele. Am reacționat așa pentru că nu e normal să gesticuleze copilul la mine. Eu cred că i-a prins bine, a fost la Dortmund, a fost acolo, acolo…Înțeleg că a ajuns la CFR”.

Imaginile cu fostul antrenor de la Petrolul urlând la jucătorul său erau cunoscute FRF. “Dan Apolzan (n.red. - directorul Școlii de Antrenori FRF) m-a întrebat scum câțiva ani dacă poate pune imaginile la cursuri. Am fost de acord”.

Deși comportamentul antrenorului a fost studiu de caz negativ la cursuri, FRF a decis ca Iulian Cojocaru să devină referent zonal în Prahova începând cu 1 martie 2017!

 cineva a sesizat Comisia Tehnică

Ion Geolgău, coordonatorul Departamentului de Scouting de la FRF și șeful direct al lui Cojocaru, susține că a văzut imaginile abia acum o lună, după ce Gazeta a început campania Nu Abuz.

“Am aflat de curând, cineva a sesizat Comisia Tehnică în privința asta. Am discutat foarte serios cu el (n.red. - Cojocaru), mi-a arătat imaginile. Nu a fost decât violență verbală. Asta e! Probabil că nu vom mai continua cu el după 31 decembrie, când îi expiră contractul de colaborare. Dacă știam de imaginile astea, nu-l mai puneam pe el! Acum nu am ce să fac”.

Geolgău spune că îi delegase lui Cojocaru mai multe resposabilități, punându-l să supervizeze activitatea pe zona Muntenia: “Cojocaru este singurul referent care a dat jucători la naționalele de juniori în ultimii 5 ani”.

VEZI AICI CLIPUL INTEGRAL CU AGRESIUNEA VERBALĂ A LUI COJOCARU

La rândul său, antrenorul susține că episodul a fost singular: “Dacă găsiți un copil care să spună că l-am înjurat sau l-am lovit, sunt și eu curios să aflu”.

Iulian Cojocaru lucrează în paralel și la clubul de copii PetroSport Ploiești. Patronul școlii este omul de afaceri Florin Goruneanu, director general adjunct al Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR) între 2005 și 2007.

Potrivit Hotnews, în 2007, Goruneanu a fost președintele unei comisii de licitații care a atribuit un contract de 3 milioane de euro unei firme care s-a înființat după câștigarea licitației!

CITEȘTE MAI JOS EPISOADELE CAMPANIEI NU ABUZ

NU ABUZ. Sistemul vrea să le închidă gura, dar copiii vorbesc. Reacție uluitoare a Inspectorului școlar general din Arad, despre cele 6 fete abuzate de antrenoarea lor: “E o exagerare!”

NU ABUZ. Mărturia mamei unei tinere abuzate de antrenoarea ei: “Le-a dat cu tabla în cap până s-a spart”. Gazeta demarează azi campania “Nu Abuz”

NU ABUZ | Noi mărturii șocante despre bătăile primite de junioarele de la Arad. “Comportamentul antrenoarei a devenit absolut inuman”. Direcția pentru Protecția Copilului Arad, după declanșarea campaniei GSP: “Ne vom autosesiza”

NU ABUZ | Au început să vorbească fetele agresate de antrenoarea de la CSS Gloria Arad! Cum a fost lovită o jucătoare de 16 ani pentru a ascunde bătaia de ochii spectatorilor. Mesaj dur pentru fosta antrenoare

NU ABUZ. Regimul groazei. Copil: “Mi-a zis că îmi sparge gura și că mă omoară”. Cum le învăța antrenoarea de la CSS Gloria Arad pe fete să lovească adversarele fără să fie văzute de arbitri

NU ABUZ. Încă două fete bătute la Arad! » Curiosul caz al surorilor Ciorban: una, terorizată de antrenoarea Sereș; alta, “călită” de bătaia primită

EXCLUSIV Video-șocant la un meci de copii din România. Antrenorul care l-a crescut pe stelistul Niță înjură, urlă și amenință piticii de 10 ani: “Meritați să vă calc în picioare!”. Reacția agresorului + atitudinea incredibilă a părinților

Revoltător! Un antrenor de la FCSB le-a cerut unor copii de 11 ani să piardă un meci oficial! Martor: “I-am auzit când vorbeau să rateze penaltyurile”. Antrenorul e tatăl unui fotbalist de la FCSB

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
titiduru22
titiduru22  •  22 Iunie 2017, 19:30
Postat de unrapidist_ pe 22 Iunie 2017, 14:02

Încercările voastre de a strica imaginea FRF ului vor fii sortite eșecului,ăsta doar din cauza faptului ca voi GSP aveți imaginea mult mai pătată decât aceasta federație prin știrile false pe care le postati ( nu vorbesc despre articole despre FRF) și lipsa de respect fata de cititori. Păcat de ce a fost aceasta gazeta.

Noua limba romano-rapidista !

moshu_shukaru
moshu_shukaru  •  22 Iunie 2017, 14:18
Postat de unrapidist_ pe 22 Iunie 2017, 14:02

Încercările voastre de a strica imaginea FRF ului vor fii sortite eșecului,ăsta doar din cauza faptului ca voi GSP aveți imaginea mult mai pătată decât aceasta federație prin știrile false pe care le postati ( nu vorbesc despre articole despre FRF) și lipsa de respect fata de cititori. Păcat de ce a fost aceasta gazeta.

"vor fii"...Dacă așa scrii tu de obicei, nici nu mai are rost să te prezinți la examenul de bacalaureat! E clar că orice tentativă de promovare a acestuia va fi sortită eșecului.

unrapidist_
unrapidist_  •  22 Iunie 2017, 14:02

Încercările voastre de a strica imaginea FRF ului vor fii sortite eșecului,ăsta doar din cauza faptului ca voi GSP aveți imaginea mult mai pătată decât aceasta federație prin știrile false pe care le postati ( nu vorbesc despre articole despre FRF) și lipsa de respect fata de cititori. Păcat de ce a fost aceasta gazeta.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează