GSP SPECIAL  »  INVESTIGATIE  »  COMUNICAT

Prima reacție oficială a Ministerului în cazul abuzurilor din judo: "Acuzațiile sunt prea grave pentru a fi ignorate"

Florin Bercean e unul dintre antrenorii care le-au abuzat pe tinerele sportive de la Centrul Olimpic de la Cluj
Florin Bercean e unul dintre antrenorii care le-au abuzat pe tinerele sportive de la Centrul Olimpic de la Cluj

Articol de - Publicat joi, 06 decembrie 2018 12:35

După o îndelungată perioadă în care Ministerul Tineretului și Sportului nu a luat nicio măsură în cazurile de abuz din judo semnalate de Gazeta Sporturilor, azi a venit o primă reacție oficială. 

Conducerea ministerului a solicitat un punct de vedere din partea Federației Române de Judo, forul condus de Cozmin Gușă. De asemenea, noul ministru Bogdan Matei a purtat o serie de discuții și cu Marius Vizer, președintele Federației Internaționale de Judo. 

"În urma numeroaselor articole din presă, care au semnalat posibile abuzuri și nereguli în activitatea lotului de judo din cantonamentul de la Centrul Olimpic Cluj, conducerea MTS a solicitat astăzi, în mod oficial, Federației Române de Judo un punct de vedere și amănunte despre situația respectivă.

De asemenea, joi dimineață, ministrul Bogdan Matei a avut o discuție cu Marius Vizer, președintele Federației Internaționale de Judo, prin care l-a informat și pe acesta despre demersul respectiv, cei doi convenind că asemenea abuzuri, în cazul în care ar fi confirmate, nu trebuie tolerate", se arată în comunicatul emis pe pagina de Facebook a Ministerului Tineretului și Sportului. 

Ulterior, a venit și reacția lui Bogdan Matei, noul Ministru al Tineretului și Sportului.

"Am cerut astăzi directorului nostru general să solicite oficial Federației Române de Judo amănunte și un punct de vedere. Acuzațiile transmise prin presă de către sportivele de acolo sunt prea grave pentru a fi ignorate, chiar dacă, din păcate, victimele nu au făcut plângeri sau reclamații, așa cum ar fi fost normal.

Chiar îi sfatuiesc pe cei care cunosc astfel de potențiale situații să apeleze la instituțiile statului și să facă demersurile legale, pentru că doar așa se pot verifica niște fapte reprobabile și apoi luate măsuri. Am vorbit astăzi și cu președintele Vizer, suntem pe aceeași lungime de undă și nu vom tolera nici un fel de abuzuri în măsura în care acestea se confirmă. Am stabilit să ne întâlnim în curând la sediul Federației Internaționale de Judo pentru a discuta mai în detaliu situația acestui sport care trebuie să rămână curat și nu pătat de scandaluri”, a spus ministrul Bogdan Matei.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (9)
judo.japan
judo.japan  •  09 Decembrie 2018, 10:41

Anchetele se fac altfel, nu în presa de scandal, care vrea să distrugă sportul și oamenii de valoare din spatele performantelor. Este foarte ușor să arunci cu noroi, influențat de unele articole comandate și prelucrate de presă.

deva1
deva1  •  06 Decembrie 2018, 17:30
Postat de Mircea Truta pe 06 Decembrie 2018, 14:22

Lucul unuia care mutileaza si schilodeste sufletele unor tineri este la puscarie. Fara dubii.

mircea truta, esti naiv, pentru ca, crezi mas media, care e aici puna tara asta jos si pe oamenii ei de valoare, romanii adevarat carefac cinste tarii. carcotasi sunt peste tot, si oameni care fac rau.

deva1
deva1  •  06 Decembrie 2018, 17:28
Postat de pma77 pe 06 Decembrie 2018, 16:11

Interesant este ca nici un sportiv nu a depus plangere la politie si nici politia sau procuratura nu se autosesizeaza pentru ca sa bati si sa umilesti un sportiv mi se pare caz penal.

tu crezi tot ce zboara la tv si mas media?

Vezi toate comentariile (9)
Comentează