GSP SPECIAL  »  INVESTIGATIE  »  INVESTIGAȚIE GSP

S-a eschivat! Viorel Sima, prima reacție referitoare la investigația GSP despre cheta-șpagă și examenul trucat de la FR BOX

Articol de GSP - Publicat luni, 16 octombrie 2017 12:49

Viorel Sima, secretarul general al FR BOX, a trimis GSP un drept la replică, dar a evitat subiectul despre cheta-șpagă strânsă pentru lectorul neamț venit din Australia și despre faptul că doar 6 din cei 19 ”cursanți” au trecut examenul, deși toți au primit întrebările și răspunsurile cu o seară înainte, investigație publicată astăzi de Gazetă, cu două mărturii AUDIO INCREDIBILE.

  1. Nu am putut oferi ieri o reacție pentru ca sunt plecat la Budapesta la un turneu de seniori cu echipa României.
  2. Cursul de antrenori AIBA de o stea (antrenorii certificați AIBA sunt de o stea, doua stele si trei stele) a fost organizat de Asociația Județeana de Box Braila pe plan național, nu de către FRB. Asociația Județeana de Box Braila trebuia sa le elibereze chitanțe pentru cazare, masa si alte lucruri participanților nu FRB. FRB s-⁠a achitat de obligațiile avute fata de AIBA -⁠ taxa de participare (100 de dolari/⁠participant ), diurna instructorului( in jur de 1500 de dolari) și bietul lui de avion. Mai exact 4000 de dolari plus biletul de avion al instructorului. Pentru acești bani exista documente justificative. Au fost unul sau doua cazuri de antrenori care mi-⁠au trimis mie banii, logic cu documente justificate, iar banii au fost depuși la FRB și din ei s-⁠au plătit lucrurile mai sus menționate.
  3. Implicarea mea a fost una de translator, eu neavând decat cunoștințe de regulament, nu cunoștințele de specialitate. Le-⁠am tradus in fiecare zi la curs antrenorilor având cunoștințe de regulament AIBA, i-⁠am ajutat doar la partea teoretica
  4. Cursul a avut trei părți, partea practica, partea teoretica și prezentarea unor planuri de pregătire anuale și zilnice. Prima parte și ultima au contat foarte mult in stabilirea rezultatului. Doar cu partea teoretica era imposibil sa treci examenul.
  5. Deși la curs au fost prezenți 19 antrenori, AIBA a luat in considerație doar 13 candidați, 6 dintre ei având mai multe absente. Li s-⁠a spus la început tuturor ca AIBA nu accepta mai multe de o absenta de la curs (o jumate de zi). Din păcate au fost antrenori care din diverse motive, multe obiective, au lipsit câteva zile. Din cei 13 candidați, 6 au luat examenul printre ei fiind majoritatea antrenorilor implicați in pregătirea loturilor naționale: Valentin Anghel, Dumitru Dorobantu, George Pertea, Gigi Moise, Adrian Marcut și Adu Vornicu.
  6. După aflarea rezultatelor, FRB a contestat rezultatul cursului dar AIBA nu a trimis decât lista cu antrenorii care au luat examenul, neoferind nici azi notele primite de antrenori. Întrucât șeful Comisiei de Antrenori a fost schimbat nu am putut discuta cu nimeni pe acest subiect. Am promisiunea ca se va face acest lucru. Am fost făcut vinovat ca unii antrenori nu au luat examenul făcându-⁠se afirmații de genul ,,au luat cursul doar cei care ai vrut tu,, sau ,,tu dai stele in Romania,,.. In primul rând la nivel de AIBA regulile sunt respectate și nu au fost acceptați cei care au lipsit mai mult de o zi. Tehnicienii dar și oficialii dau examene periodic pentru a-⁠și testa nivelul de cunoștințe. Atât eu, care am calitatea de Supervizor, cât și președintele FRB, Vasile Citea, care este ITO -⁠ Internațional Techical Official-⁠ am, dar si arbitrii am dat examene in limba engleză. Cu toții ne supunem unui regulament și au fost și in cazul oficialilor (Supervizor și ITO) dar și in cazul arbitrilor multe cazuri de examene picate. Nici eu și nici președintele FRB nu avem relații la nivel de Comisie de Antrenori AIBA. In al doilea rând, antrenorii nu cu mine au dat examenul și nu am avut nici un fel de contribuție in afara de cea de translator la acest curs, neavând nici o relație de amiciție măcar cu lectorul AIBA. Ca o părere subiectiva, faptul ca acesta a fost australian de origine germana a făcut ca rezultatul cursului sa fie unul mai mult decât riguros sa folosesc un cuvânt ușor (in opinia mea, de nespecialist, mai mulți antrenori din cei 13 ar fi trebuit sa treacă acest examen). Am aflat mai apoi ca același lector a picat un număr mare de antrenori și in alte tari in care a ținut cursuri. In ultimul rând, in momentul in care dai un examen nimeni nu îți garantează ca îl si treci. In final as dori sa îmi oferiți numele antrenorilor care au făcut afirmații calomnioase, rezervându-⁠mi dreptul la a-⁠i acționa in instanța***.
  7. Nu am cerut și nici nu am primit vreun ban de la vreun antrenor fără documente justificative. Pot merge împreuna cu ei la orice detector de minciuni din lumea asta in legătura cu acest lucru! 

PS As dori ca acesta reacție sa fie publicată integral și nu selectiv. Nu pot sa nu constat ca a fost publicat un articol exact când eu am fost plecat in strainainate -⁠ existând posturi pe Facebook -⁠ ale mele in acest sens.

*** Nota redacției: GSP își păstrează politica de a nu dezvălui sub nicio circumstanță numele surselor.

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează