GSP SPECIAL  »  INVESTIGATIE  »  CAZUL MALAXA

VIDEO UPDATE Florin Secureanu s-a prezentat astăzi la proces: "Rămân în arest la domiciliu. Ne odihnim după 9 ani de coșmar"

Foto: Răzvan Luțac +2   FOTO
Foto: Răzvan Luțac

Articol de - Publicat luni, 11 septembrie 2017 08:00

Fostul manager al Spitalului Malaxa din Capitală, Florin Secureanu, a fost prezent azi în fața judecătorilor Tribunalului București la primul termen din procesul ce are ca obiect cinci fapte de delapidare și luarea de mită.

UPDATE 10:20

Secureanu a mărturisit că nu s-a împotrivit arestului la domiciliu și că vrea să rămână în arest la domiciliu: "Ne mai odihnim după 9 ani de coșmar".

 
Florin Secureanu la proces

UPDATE Florin Secureanu s-a prezentat astăzi la proces: "Rămân în arest la domiciliu. Ne odihnim după 9 ani de coșmar" ---------->>>>>> http://bit.ly/2gY0vZM

Posted by Gazeta Sporturilor on 11 Septembrie 2017
UPDATE 10:10

Fiind primul termen, președintele completului i-a lăsat pe inculpați să își angajeze avocații aleși până luna viitoare. Cererile au fost făcute de Simona Trandafir și Cristian Ioniță. 

Noul termen va fi pe 9 octombrie, de la ora 11:00. În aceste momente se judecă măsura preventivă. Procurorul DNA a cerut să se mențină arestul la domiciliu.

UPDATE 10:00

Judecătorul către Secureanu: "Dați-ne și un act de identitate. Vă recunoaștem, dar..."

UPDATE 09:30

Avocații inculpaților solicită amânarea. Se așteaptă procurorul DNA pentru o decizie în această privință.

UPDATE 08:50

Secureanu a ajuns la Tribunal și a evitat contactul direct cu ceilalți inculpați. Tot azi e termen la Secureanu în același complet de judecată pentru revocarea măsurilor preventive. Acesta vrea să scape de arestul la domiciliu. Președintele de complet se numește Valentin Bădiță.

Știrea inițială

Termenul de astăzi este programat cu începere la ora 8:30, la completul C1 din cadrul TMB.

Cazul, început în urma dezvăluirilor din investigațiile publicate de Gazeta Sporturilor în noiembrie și decembrie 2016, a dus la reținerea lui Secureanu, care a stat în arestul Poliției Capitalei între decembrie 2016 și iulie 2017. 

De două luni, Secureanu, 53 de ani, se află în arest la domiciliu.

Manager între 1 aprilie 2007 și 29 noiembrie 2016 la "Malaxa", Secureanu "a conceput şi pus în aplicare mai multe mecanisme prin care şi-a însuşit sume semnificative de bani din patrimoniul spitalului, în cuantum total de 9.144.053,4 lei", se arată în rechizitoriul DNA.

 Aceiași procurori au menționat că Secureanu a "beneficiat de ajutorul celorlalţi inculpaţi, angajaţi ai spitalului, (...) care au avut rol determinant în întocmirea în fals a documentelor de evidenţă contabilă care să justifice banii scoşi fără drept din patrimoniul spitalului".

Pe lângă 5 foști angajați ai Spitalului Malaxa, alți 6 inculpați "au facturat în mod fictiv bunuri şi servicii" către spital, fiind administratorii unor companii care au avut contracte cu Spitalul.

CINE SUNT CELE 11 PERSOANE AȘTEPTATE AZI LA TRIBUNALUL BUCUREȘTI ÎN DOSARUL 16938/3/2017

Florin Secureanu - fostul manager al Spitalului Malaxa

Paul Stoica - fostul director administrativ al Spitalului Malaxa, ofițer de securitate în sectorul 2 al Bucureștiului, omul care l-a angajat, în 1985, ca masor pe tânărul Secureanu la "Complexul de Sănătate Socului"

Margareta Preda - fostul director financiar-contabil al Spitalului Malaxa

Traian Nica - IT manager la Spitalul Malaxa

Ștefan-Lucian Nicolae - fostul tehnician administrativ al Spitalului Malaxa

Mihai Mesner - administratorul firmei Noventis, la care, conform procurorilor și surselor GSP din spital, se întorceau sume de bani din cei scoși din "Malaxa" de Secureanu. Este cel care a plătit, prin firma sa, 470 de excursii cuplului Secureanu-Eugenia Chiriac, alintată "Vrăbi", iubita managerului

Cristian Ioniță - administratorul firmelor Cristal Finish, Crisfarm, Irish Europe, apropiat de Secureanu și Mihai Mesner, care, conform procurorilor, "a facturat în mod fictiv bunuri și servicii" și a vândut la suprapreț obiecte de bucătărie

Eugenia Dumitru - administrator la Forever Danisim, care furniza alimente tot pentru manager și familia lui, dar pe banii spitalului

Eugen Răsoiu - administrator Borealy Gifts, firmă de la care Secureanu lua cadouri pentru sine și apropiații săi, cum ar fi bijuterii ca "Inelul lui Suleyman"

Simona Trandafir - administrator Yarouse Jewellery, pentru contractele prin care îi livra bijuterii și le curăța sub contracte privind ”curățarea instrumentarului ginecologic”.

Gabriel Deaconu - administator firmă.

În același timp, Spitalul Malaxa apare în acest dosar ca parte civilă.

SECUREANU, POSTARE PE FACEBOOK

Aseară, Florin Secureanu a postat pe Facebook o fotografie cu o tânără ghemuită, care pare că plânge, alături de versurile"Toți au căzut / I-ai ridicat / Tu ai căzut / Toți te-au uitat".

secureanu

Fostul manager a completat fotografia cu un text: 

"Viața te provoacă uneori la maxim.
Oamenii în care ai avut încredere și pe care i-ai ținut aproape de sufletul tău pot să plece subit din viața ta.
Mulțumește. 
Oamenii nepotriviți pleacă pentru a lăsa locul liber altora.
Relațiile de prietenie se pot destrăma.
Mulțumește. 
Așa ai realizat că adevăratele prietenii rezistă anilor chiar și dacă nu vă vedeți sau auziți. Celelalte prietenii au fost conjuncturale și e bine să rămână așa.
Se poate ca ceea ce credeai că va rămâne pentru totdeauna într-un anume fel, să se schimbe dintr-o dată la 180 grade.
Mulțumește.
Dacă nimic nu s-ar fi schimbat, tu ai fi stagnat.
Tot ceea ce se întâmplă în viața ta, este menit să te provoace să devii mai mult decât ceea ce ești, să-ți deschidă mintea și sufletul, să-ți depășești limitele și să evoluezi.
Îmbrățișează schimbarea și fii recunoscător pentru ea.
Să ai o duminică superbă!
"

CITEȘTE AICI TOATE EPISOADELE ANCHETEI:

  1. Înregistrări audio și documente: Pile din primărie înmormîntate pe banii Spitalului Malaxa – ”Managerul Secureanu scoate zilnic cash din spital pe o firmă dizolvată de un an și jumătate!”
  2. Jurnaliștii sînt dați afară de bodyguarzi din curtea spitalului Malaxa, alte înregistrări cu managerul Secureanu!
  3. Spitalul Malaxa a plătit 10 contracte cu firma de bijuterii Yarouse Jewellery ca să curețe instrumentarul de la Ginecologie-Sterilizare! – ”A fost fictiv! Cadouri pentru Vrăbi, iubita managerului Secureanu”
  4. DNA a descins astăzi dimineață la Malaxa! Sînt vizate zeci de contracte ale spitalului
  5. FACTURI: Spitalul Malaxa a plătit 6.000 de lei ca să slăbească nepoata lui Secureanu și  25.000 de lei pe operația mătușii lui ”Vrăbi” la clinica privată de top Monza! Medic acuză falsificarea semnăturii!
  6. Blaga și Gorghiu i-au inaugurat căminul privat de bătrîni, Oprescu și Onțanu l-au alimentat cu bani de la primării! În acest timp, Secureanu amenaja bucătăria spitalului cu o firmă de jocuri de noroc – La mulți ani, România!
  7. Casa lui Secureanu făcută cu banii spitalului este pustie. ”Deconta pînă și facturile de la Leroy-Merlin și Bricostore!” – Unde a dispărut?
  8. Secureanu și-a pus numele pe statuia lui Mihai Eminescu de la Viena  – Cum a plătit Noventis, cel mai mare furnizor al spitalului, petrecerea aniversară a băiatului managerului!
  9. Fosta șefă a PSD Austria i-a răzuit, peste noapte, cu șpaclul, numele lui Secureanu de pe statuia lui Eminescu. Rămășițele sînt încă acolo!
  10. DNA mai are un dosar cu managerul de la Malaxa: l-a mituit pe Dan Diaconescu! Mari politicieni tremură în fața mesajului lui Secureanu – ”Îi am înregistrați pe toți!”
  11. Secureanu s-a pus pe statuia lui Eminescu, i-a urat ”Crăciun fericit!” lui Seneca și vrea să-și cumpere apartamentul RAPPS în numele lui ”Constantin Brâncuși”!
  12. ”Conferențiarul doctor” Secureanu nu dă cu anii pe la Universitatea Titu Maiorescu, unde ”predă” Genetică! Atunci cînd studentele s-au revoltat le-a spus: ”Poate vă treziți cu niște țigani la ușă!”
  13. Universitatea ”Titu Maiorescu” anunță că-l dă afară pe Secureanu! Urs: ”Nu venea la cursuri, am început demersurile de cîteva săptămîni”
  14. Secureanu și-a pus fata pe listele romilor pentru că-și dorea să intre la un liceu de top din București! ”A aranjat cu fiul Mamei Omida!”
  15. Juniorul Mircea Oprescu stăpînește afacerile de la spitalele Malaxa și Sf. Maria! Secureanu: ”Iar a venit băiatul cu pantaloni roz la mine pentru contracte!”

Save

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (4)
shark_34
shark_34  •  11 Septembrie 2017, 13:00

securene,noi totii iti uram cu drag 9 ani de cosmar adevarat in puscarie,nu cum zici ca ai avut pana acum cand singurul cosmar era ca nu stiai ce sa mai faci cu banii!

adicn
adicn  •  11 Septembrie 2017, 12:27

Sunt curios, moderatorule, cu ce am jignit că ia-m numit ***, de m-ai moderat????

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

adicn
adicn  •  11 Septembrie 2017, 10:13

No ui´ numa´ la el, ce să mai pricepe de postat maxime pe rețele..***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează