GSP SPECIAL  »  MEDIA  »  DECES

S-a stins din viață jurnalistul Cristi Marinescu, corespondentul la Pitești al Gazetei Sporturilor de peste două decenii » „Eu i-am spus primul «Briliantul» lui Mutu”

Jurnalistul Cristi Marinescu și șapca roșie cu Chicago Bulls făcută celebră de Halagian pe banca lui FC Argeș
Jurnalistul Cristi Marinescu și șapca roșie cu Chicago Bulls făcută celebră de Halagian pe banca lui FC Argeș

Articol de GSP - Publicat joi, 10 februarie 2022 11:09 / Actualizat joi, 10 februarie 2022 13:06

Cristi Marinescu, unul dintre cei mai cunoscuți ziariști sportivi din Pitești, corespondentul Gazetei Sporturilor în zona Argeșului de peste două decenii, s-a stins din viață la vârsta de 67 de ani.

De peste două decenii, Cristi Marinescu a semnat corespondențe de la Pitești în Gazeta Sporturilor, de la cluburile FC Argeș și CS Mioveni. Îndrăgostit de sport din copilărie - a practicat handbalul profesionist în tinerețe - Cristi a urmărit toate evenimentele importante ale sportului argeșean și le-a pus pe hârtie, pentru cititori.

Clubul FC Argeș îl omagiază astăzi, printr-un mesaj transmis pe pagina oficială a clubului:

„Clubul FC Argeș regretă dispariția gazetarului sportiv argeșean Cristi Marinescu. Acesta se confrunta cu probleme grave de sănătate, fiind diagnosticat cu diabet. În urmă cu 7 ani, medicii au fost nevoiți să-i amputeze un picior după ce a făcut o cangrenă. A fost internat la Spitalul din Mioveni, ulterior fiind transferat la SJU Pitești, unde s-a infectat cu Covid-19. 

Cristi Marinescu a fost unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați jurnaliști sportivi ai Argeșului. A lucrat mai bine de două decenii la mai multe publicații din Argeș, dar și la Gazeta Sporturilor. Îl vom păstra mereu în gândurile noastre!. Dumnezeu să-l odihnească în pace!. Sincere condoleanțe familiei îndurerate!”, au fost gândurile transmise de FC Argeș, pe site-ul oficial. 

Cristi Marinescu, fost handbalist în Divizia A

Într-un interviu acordat Jurnalului de Argeș, în anul 2015, Cristi Marinescu povestea care au fost primele legături ale lui cu sportul și își mărturisea dragostea pentru handbal. 

Am început să joc handbal la Câmpulung, în clasa a IX-a de liceu, şi am ajuns să joc în Liga I. Am fost portar şi am jucat la ASA Târgu Mureş, la Găeşti şi la Dacia Piteşti. Eram singurul portar de handbal din ţară care apăram în pantaloni scurţi. În handbal te plesneşte mingea foarte tare, ţi-o aruncă de la un metru doi şi ustură. Şi pe mine mă durea, dar era o durere plăcută, era mai mare satisfacţia că apăram. 
- Cristi Marinescu

Aflat mereu aproape de FC Argeș, Cristi Marinescu a remarcat din timp talentele clubului din Trivale: „Am fost primul care am scris de Mutu, de Dani Coman, de Dică. Lui Mutu eu i-am zis prima dată «Briliantul», după care a preluat-o Neţoiu, că Mutu e briliantul lui”.

Cristi Marinescu, aproape de Dobrin: „Doamna nu m-a lăsat să public a doua carte”

Pasiunea lui Cristi Marinescu pentru sportul argeșean a fost transpusă în mai multe cărți. În 2005, a lansat primul volum, „Suflete de fotbaliști din țara lui Dobrin”. A doua carte, care conține secvențe exclusive din cariera lui Nicolae Dobrin, a fost blocată de soția fostului fotbalist, povestea Cristi, în același interviu.

Cartea e scrisă deja. În ultimele şapte luni din viaţa lui Dobrin, eu am stat aproape de el zi de zi. Făcusem un ziar care se numea Arena. Era un săptămânal de sport şi l-am pus pe nea Gicu director de ziar şi-i plăcea tare mult. Avea o rubrică de aproape o pagină cu amintirile lui. El le spunea, eu le notam. Apoi i-am spus: «Hai, nea Gicule, să le scriem într-o carte!». «Da, le scriem, dar stai să mă fac bine». 

Dar, nu s-a mai făcut bine. Eu cartea am scris-o, dar de atunci doamna Dobrin nu mă lasă să public cartea. Nu ştiu de ce. Majoritatea acestor amintiri au apărut atunci când nea Gicu era în viaţă. Am acasă toate ziarele, toată biografia. Doamna Dobrin mi-a zis că mă bagă în puşcărie dacă tipăresc cartea. Dar să mă fac bine şi îi schimb puţin titlul, mai pun doi jucători, pe Bebe Barbu şi Constantin Cârstea, şi fac o carte numită «Amintiri în alb-violet»
- Cristi Marinescu, în 2015

Dumnezeu să-l odihnească!

FCSB se întoarce oficial pe Ghencea! Mihai Stoica a făcut anunțul: „Da, sigur! Pe 6 iulie vom juca acolo”

FCSB poate pierde „un jucător excepțional” » Au început negocierile: „E diferență mare între ce solicită și ce e dispus Gigi să ofere!”


Comentarii (1)
radumatei
radumatei  •  10 Februarie 2022, 11:38

Respekt! Ne-a mai părăsit o legendă...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează