GSP SPECIAL  »  MEDIA  »  DREPTURI TV

Câți abonați a pierdut Telekom România după ieșirea din grilă a programelor Eurosport

Articol de GSP - Publicat marti, 11 februarie 2020 11:51

Andreas Elsner, directorul executiv Telekom Romania, a dezvăluit pierderile înregistrate de companie după ieșirea din grilă a programelor Discovery&Eurosport.

Procentual, vorbim de o scădere foarte puțin sesizabilă. Cred că 0,05%. În număr de abonați, vorbim de câteva sute", a spus Elsner, pentru paginademedia.ro.

Telekom România a rămas fără programele Discovery&Eurosport

Toate canalele Discovery - Eurosport 1&2, Discovery Channel, TLC și Travel Channel - nu se mai regăsesc în grila de programe a rețelelor Telekom și Nextgen din 1 ianuarie 2020 (Detalii pe larg, AICI).

Astfel, aproximativ 1.400.000 de abonați, atât cât însumează Telekom România, nu mai pot urmări Premier League și cele 4 turnee de Grand Slam din Tenis asupra cărora Eurosport are exclusivitate în acest moment.

vezi și:

VIDEO Dr. Liviu Ojoga și Dr. Simona Fătulescu, recomandări privind afecțiunile ortopedice și recuperarea acestora

FCSB se întoarce oficial pe Ghencea! Mihai Stoica a făcut anunțul: „Da, sigur! Pe 6 iulie vom juca acolo”

FCSB poate pierde „un jucător excepțional” » Au început negocierile: „E diferență mare între ce solicită și ce e dispus Gigi să ofere!”


Comentarii (16)
florar
florar  •  11 Februarie 2020, 15:13

Am primit notificare- care o sa o primească toți abonații...- cum că pot renunța la abonamentul cu Telekom daca nu accept o noua mărire de abonament...Toți cunoscuții mei au spus că o să renunțe la contractul cu Telekom...Deci...Telekom s- a ,,scumpit,, pentru 7 euro pe an și a renunțat la programele din ramura Eurosport....Acum vor o noua mărire de abonament- o jumătate de euro adică 6 euro pe an!!!- și o să piardă foarte multi abonați...În plus eu am sa fac sesizare și la Protecția Consumatorilor și la ANCOM pentru că...modificare unilaterală de contract într-o o țară UE și asta pentru că cică Telekom nu mai este viabilă economic...?Noi abonații puteam modifica unilateral contractul pentru probleme economice? Nu,noi plăteam despăgubiri pentru contract sau echipamente...Daca suntem tara normală trebuie sa fie valabilă și reciprocă...

popicoo
popicoo  •  11 Februarie 2020, 13:46

Ziaristi mai prsti ca la gesepe nu am intalnit. Majoritatea clientilor se afla in interiorul perioadei contractuale si nu pot rezilia fara penalitati. Sa vezi cand ajung la final de contract cum o sa sara numarul celor reziliati!

nightlooser
nightlooser  •  11 Februarie 2020, 13:58

Acelasi lucru se va intampla si la Orange. Eu am vrut sa plec, dar fiind perioada contractuala nu am avut ce face. Telekom manifesta o lipsa de respect vadita fata de abonati si numai la televeziune. Pentru abonamentele de date sau de voce mobila au marit abonamentele de doua ori si salariatii telekom cand mergi sa reziiezi te iau la misto: ce domne nu poti suporta 2 lei in plus pe luna? fara a tine cont de principiile ce guverneaza un contract. AU scos abonamente ieftine sa atraga clientii si acum incet incat maresc preturile ....

Vezi toate comentariile (16)
Comentează