GSP SPECIAL  »  MEDIA  »  DEBUT

Radu Naum l-a luat tare pe Lăcătuș, la prima apariție a legendei Stelei ca analist TV » Întrebare sensibilă pentru „Fiară”

Marius Lăcătuș / Captură Digi Sport +15   FOTO
Marius Lăcătuș / Captură Digi Sport

Articol de - Publicat miercuri, 22 februarie 2023 20:14 / Actualizat miercuri, 22 februarie 2023 22:25

Legenda stelistă Marius Lăcătuș, în vârstă de 58 de ani, a debutat, miercuri seara, în noul său rol, cel de analist sportiv al televiziunii DigiSport.

Fostul mare fotbalist al roș-albaștrilor a fost invitatul lui Radu Naum la emisiunea „Fotbal Club”, „Fiara” făcând parte în studio dintr-un trio stelist în care s-au regăsit și foștii colegi Gabi Balint și Helmut Duckadam. După ce în prima parte a intervenției au rememorat amintiri din perioada de aur a Stelei, pe ordinea de zi au intervenit apoi și teme de actualitate, precum și delicatul subiect „FCSB versus Steaua”.

Ciucu îi face noua ținută specială lui Gigi Becali și îl așază lângă Regele Mihai și Adi Minune! » Cât îl costă hainele pe patronul FCSB
FCSB
Ciucu îi face noua ținută specială lui Gigi Becali și îl așază lângă Regele Mihai și Adi Minune! » Cât îl costă hainele pe patronul FCSB

Marius Lăcătuș: „Câte Stele sunt? Pentru mine, Steaua e clubul Armatei!”

Radu Naum i-a întrebat pe cei trei foști mari fotbaliști, pe rând, „care este adevărata Steaua”. Primul care a luat cuvântul, într-o notă serioasă și cu o atitudine impenetrabilă, a fost Lăcătuș: „Pentru mine, Steaua e Steaua! Păi, câte Stele sunt? Pentru mine, Steaua e clubul Armatei!

Eu am antrenat Steaua care e în Ghencea. (...) Dacă nu ieșeau la iveală toate aceste probleme (n.r. - scandalul juridic care a provocat schisma stelistă), rămânea așa în continuare (n.r. - varianta Stelei condusă de Becali). Sunt procese, se mai judecă. Dacă tu nu porți numele de Steaua, înseamnă că nu ești Steaua! (n.r. - face referire la FCSB)”, a spus Lăcătuș. 

În contrapartidă, Duckadam a oferit un răspuns diferit: „Pentru mine, Steaua e cea care n-a retrogradat niciodată”, în timp ce „Pele” Balint a fost ceva mai diplomat: „Pentru mine, Steaua e cea care a câștigat când jucam noi. Dar dacă ar fi să zic, e Steaua Armatei.”

Ca fapt divers, Marius Lăcătuș a fost întrebat de Radu Naum și dacă mai ține legătura cu Valentin Ceaușescu, fiul cel mare al dictatorului Nicolae Ceaușescu, ale cărui legături cu „militarii” erau arhicunoscute în anii '80: „Nu și-a exprimat niciodată părerea (n.r. - despre subiectul Steaua versus FCSB). Dar știe ce se întâmplă. Mai vorbim despre ce fac foștii colegi, dar atât”.

Marius Lăcătuș nu înțelege ce se întâmplă în prezent la Steaua

Situația incertă din Ghencea, Steaua neavând nici anul acesta drept de promovare în Superligă, îl pune pe gânduri pe Lăcătuș. „Fiara” se așteaptă ca cei care se află în acest moment în club să fie mult mai vocali în aparițiile în care vorbesc despre viitorul clubului.

„Pe mine mă deranjează că nu sunt prezenți... Ar trebui să fie mult mai prezenți, să informeze, să comunice. 

E o situație... stau și mă pun în pielea jucătorilor și a antrenorului: pleci la drum și n-ai niciun obiectiv?! Eu le-am spus încă de când eram în Liga 4 și vorbeam cu comandantul de la acea vreme: «Domnule, trebuie să găsim variante, să fie cineva dispus să investească»”, a mai spus Lăcătuș.

+11 FOTO

Ce înseamnă Marius Lăcătuș pentru Steaua și FCSB

  • Lăcătuş este, de departe, fotbalistul cel mai reprezentativ din istoria roş-albaştrilor. A jucat timp de 13 sezoane pentru trupa din Ghencea, 1983-1989 şi 1993-2000, iar palmaresul său este unul greu de egalat: 10 titluri din 26 câștigate de Steaua / FCSB și 7 cupe din 23 în 76 de ani
  • În plus, Lăcătuş are cele mai multe meciuri disputate în cupele europene pentru roş-albaştri, 72, înscriind de 17 ori. A cucerit Cupa Campionilor cu Steaua, în 1986, în finala cu Barcelona, atunci când a şi transformat unul dintre penalty-uri. În 1987, a cucerit şi Supercupa Europei în faţa lui Dinamo Kiev.
  • În afara carierei de jucător, Lăcătuş are şi trei mandate de antrenor pe banca FCSB-ului, dar fără să cucerească nici un trofeu. Cel mai aproape a fost în 2008, cînd a ratat titlul la doar un punct distanţă faţă de CFR Cluj. Între 2017 și 2019, a antrenat la CSA Steaua București, de unde a plecat după ratarea promovării în Liga 3.

VIDEO Cine l-a șocat pe Marius Lăcătuș înainte de finala cu Barcelona: „Am crezut la început că nu prea se pricepe la fotbal”

Citește și alte știri de actualitate:

EXCLUSIV / FOTO Ciucu îi face noua ținută specială lui Gigi Becali și îl așază lângă Regele Mihai și Adi Minune! » Cât îl costă hainele pe patronul FCSB

Porumboiu a comentat prestația lui Istvan Kovacs și s-a pronunțat la faza controversată: „N-a fost să fie”

Cine rămâne în Superligă, cine pică în Liga 2 » CALCULE la retrogradare în timp real

Nu se mai ascund » Fostul fotbalist al Rapidului se iubește cu mama unui titular din Superliga


Comentarii (33)
Timis1989
Timis1989  •  23 Februarie 2023, 20:41

Doar când îl auzi pe Lacatus" am vb cu comandatul".. Parca trăim în comunism, în anii 70-80..Reveniti va!! Cluburile profesioniste nu mai sunt conduse de comandați.. Ramaneti în lumea voastră, în ligile inferioare

19sevilla86
19sevilla86  •  23 Februarie 2023, 13:23

Ridicole argumente folosite de fostul nr.7 si de balint, in 2023 si in UE, unde nu mai exista cazarmi sportive bolsevice, armata in sport, echipa militara in fotbalul profesionist si stadioane in cazarma. Cei doi spun ca Steaua trebuie sa fie a armatei si in Ghencea, deci ca ar trebui sa ramana ceea ce a fost in dictatura, la ordinul URSS, echipa militara, cu sediul in cazarma. Redicol, penibil, oribil in sec.XXI! Noroc cu Dukadam care a oferit argumente viabile, logice, rationale: Steaua este echipa aflata permanent in liga I-a de 75 de ani, cu continuitate sportiva recunoscuta de UEFA, fara sa dispara, retrogradeze, falimenteze, care a iesit definitiv din cazarma in 1998 si 2003, cu acordul tuturor partilor implicate, cu semnatura si stampila MApN, pt ca altfel nu se putea!!

corectu
corectu  •  23 Februarie 2023, 08:00

Cum o să spună cei ce au făcut parte din Steaua 1986 ADEVĂRUL?Aseară era bine de pus o întrebare.Dacă iau pensie de la Armată.

Vezi toate comentariile (33)
Comentează