GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

Ce presupune testul de vedere?

Articol de GSP - Publicat marti, 14 februarie 2023 13:10 / Actualizat marti, 14 februarie 2023 13:10

Sănătatea ochilor reprezintă un aspect foarte important în ceea ce privește calitatea vieții, întrucât vederea neclară și câmpul vizual limitat pot afecta semnificativ independența și abilitatea de a realiza majoritatea activităților zilnice.

Dacă ești de părere că ai nevoie de „ochi mai buni“, află în continuare mai multe informații despre ce teste de vedere poți face pentru a fi mai bine informat despre opțiunile pe care le ai la dispoziție.

Ce presupune un test de vedere

Obiectivul testelor de vedere este acela de a verifica numeroasele funcții ale ochilor, cum ar fi abilitatea de a vedea clar obiectele de la diferite distanțe, abilitatea de a distinge culorile și vederea periferică.

Adițional, se pot realiza și teste pentru a verifica sensibilitatea ochilor la lumină și abilitatea acestora de a „lucra împreună" (nivelul de percepție oferit).

Testele de vedere pot fi efectuate de optometriști, care pot stabili prescripții pentru ochelari sau lentile de vedere, sau de medici oftalmologi, care pot verifica și prezența sau absența anumitor afecțiuni oculare.

Dacă ești interesat de ochelari de vedere pentru bărbați, fă-ți o programare la unul dintre acești specialiști pentru a primi testul de vedere necesar și recomandările corespunzătoare.

Testul de acuitate vizuală

Prin această investigație, specialistul poate determina dacă ai o problemă de vedere și impactul acesteia asupra clarității imaginilor observate. Pentru a verifica nivelul de acuitate vizuală, medicul sau optometristul va măsura abilitatea ochilor prin folosirea unei planșe cu litere de diferite dimensiuni.

La început, fiecare ochi va fi verificat în mod individual pentru a stabili acuitatea vizuală a fiecăruia, urmând ca apoi să determine claritatea câmpului vizual prin ambii ochi.

Verificarea refracției

Acest test este folosit pentru a determina dacă există un viciu de refracție (miopie, hipermetropie sau astigmatism) și nivelul de modificare existent la nivelul ochilor.

Viciile de refracție apar atunci când lumina care pătrunde în ochi nu poate fi focalizată corespunzător pe retină, lucru care duce la vedere încețoșată.

Verificarea refracției reprezintă un test de rutină pentru persoanele care folosesc deja diferite opțiuni de corectare a vederii (ochelari sau lentile de contact). Adițional, acesta poate fi realizat și dacă testul de acuitate vizuală a evidențiat faptul că vederea nu este în limite normale.

Test pentru distingerea culorilor

Această investigație este realizată pentru a verifica abilitatea ochilor de a distinge culorile și este folosită pentru persoanele suspectate de discromatopsie sau pentru cele care doresc să lucreze în domenii unde această abilitate este importantă.

Există două metode prin care se poate verifica nivelul de distingere și anume:

  • teste de clasare și asortare - care constau în rânduirea într-o ordine cerută a unor eșantioane colorate în diferite tonalități foarte apropiate;
  • teste axate pe planșele lui Ishihara - caracterizate prin cercuri de diferite culori, unele dintre ele fiind aranjate în forma de cifră. Dacă suferi de discromatopsie (de obicei, daltonism), nu vei putea distinge culorile între ele și nu vei putea observa cifra formată în interiorul cercului.

Cum să te pregătești pentru un test de vedere

Dacă porți deja ochelari sau lentile de vedere, atunci este recomandat să îi iei cu tine pentru ca specialistul să poată observa dacă a existat o modificare de la ultima testare până în prezent.

Pentru ca rezultatele să fie cât mai exacte, este important ca ochii să fie odihniți, ceea ce înseamnă că trebuie să beneficiezi de orele necesare de somn și să nu te programezi după tura de noapte.

Întrucât numeroase afecțiuni și tratamente pot afecta claritatea vederii, asigură-te că notezi toate informațiile medicale relevante, cum ar fi planul medicamentos curent și afecțiunile existente.

Testul de vedere este esențial pentru a obține un câmp vizual cât mai clar. Dacă ești de părere că ochii tai ar putea beneficia de pe urma unor ochelari sau lentile axate pe corectarea vederii, atunci programează-te pentru o consultație cât mai curând posibil!

Duminică, 5 finale pentru salvare! Dinamo și FCU Craiova sunt la mila rezultatelor » Toate CALCULELE în dreptul fiecărei echipe

„Vă spun în premieră, la Dinamo a fost o tentativă de puci în vestiar!” » Omul care l-a adus pe Kopic a dat tot din casă


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează