GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  

Conditia fizica mentinuta cu ajutorul fitness-ului

Articol de GSP - Publicat luni, 04 februarie 2019 16:42

Fitness-ul reprezinta ideea de conditie fizica si cuprinde: mersul, pedalarea, alergarea, stretchingul,precum si numeroase exercitii efectuate cu ajutorul a diferite aparate, fiind benefic atat pentru psihic, cat si pentru sanatate. Fitness-ul are o serie de beneficii si asupra unor boli ca afectiunile lombare, endocrine sau bolile cardiovasculare, iar doctorii pot confirma cest lucru. Fitness-ul nu reprezinta doar un mod de a ne mentine starea de sanatate, ci poate fi in egala masura si un sport de performanta.

Ideea de a face fitness nu inseamna ca trebuie sa mergeti sa va faceti un abonament la sala, ci reprezinta crearea unui program regulat de exercitii fizice, care sa faca parte din programul nostru zilnic de activitati. Acest lucru nu presupunea formarea unui anumit antrenament pe care sa il respectati zi de zi, ci sa incepeti cu activitati usoare precum urcatul pe scari, mersul pe role sau pe bicicleta. De asemenea, avand in vedere ca exista o gama foarte variata de biciclete fitness in magazine, puteti opta pentru un astfel de aparat care sa va permita sa faceti miscare acasa.

Mersul pe jos este una din activitatile care ajuta foarte mult in mentinerea unui stil de viata sanatos. In acest sens, renuntati la masina cand aveti distante mici pe care le puteti merge si pe picioare si realizati un minim de pasi zilnic, pe care ii puteti numara cu ajutorul unui pedometru sau chiar al diverselor aplicatii, disponibile pe telefoane. Unele dispozitive au chiar incorporat din fabrica un astfel de program, menit sa tine evidenta numarului de pasi pe care o persoana ii parcurge zi de zi, avand chiar si functia de a-ti stabili un anumit numar de pasi de realizat.

Miscarea regulata este clar cheia unei conditii fizice bune. Plus ca, astfel, vom reusi sa ne imbunatatim functia respiratorie si cardiaca, ne vom tonifia musculatura, vom reduce riscul atacurilor cardiace, per total, intregul nostru organism va capata rezistenta. In timp ce antrenamentul la sala este recomandat a se face de circa 3 ori pe saptamana, fitness-ul ar trebui efectuat zi de zi, cu o intensitate moderata de 30 minute.

A nu se intelege gresit, si prin fitness se pot face exercitii cu o intensitate ridicata. Fitness-ul de tip aerobic este recomandat mai mult persoanelor care doresc sa-si imbunatateascaconditia fizica sau care doresc sa se mentina, de aceea o banda de alergare functioneaza perfect pentru astfel de tipuri de antrenamente fitness. Plus ca, poate fi utilizata in confortul casei tale, deci vei putea realiza cele 30 de minute de miscare oricand doresti.

La polul opus se afla fitness-ul de tip muscular ce este recomandat celor care doresc sa isi creasca rezistenta si forta muschilor si o pot face prin ridicarea de greutati sau prin flotarim care sunt un alt mod util pentru cresterea fortei musculare.

In concluzie, activitatea fizica este cea mai buna modalitate prin care iti poti  imbunatati starea de sanatate. De aceea, fitness-ul este este una dintre masurile pe care le putem lua in acest sens, iar expertii au demonstrat acest lucru in diferite ocazii prin studii efectuate riguros. Conditia fizica este o necesitate pentru a ne mentine sanatosi, pentru a preveni astfel ricul aparitiei bolilor.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează