GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

Cum să alegi cele mai bune lenjerii de pat pentru casa ta. 3 lucruri de care trebuie să ții cont

Articol de GSP - Publicat vineri, 23 iunie 2023 10:37 / Actualizat vineri, 23 iunie 2023 10:37

O lenjerie de pat nouă îmbunătățește calitatea somnului și contribuie la starea de bine pe tot parcursul zilei. O oră de odihnă în plus poate să facă o mare diferență pentru sănătatea și bunăstarea ta, iar așternuturile de calitate vor aduce un plus valoare. Îți petreci o treime din viață dormind, așa că de ce n-ai investi în cele mai bune saltele, paturi și seturi de lenjerii?

Lenjerii de pat din materiale calitative

Optează pentru lenjerii de pat din materiale naturale și moi care vor oferi senzația de confort și vor lăsa pielea să respire pe timpul nopții. Bumbacul 100% este unul dintre cele mai populare materiale deoarece este ușor de întreținut, plăcut la atingere și extrem de calitativ. 

Există o mulțime de alternative din care poți alege: bumbac satinat, poplin, damasc, Ranforce sau chiar mătase naturală. În timp ce țesăturile cu aspect lucios oferă o strălucire aparte și o experiență asemănătoare celei din camerele de hotel, materialele mai pline sunt recomandate pe timpul anotimpului rece și vor fi mai ușor de întreținut. 

Stilul casei tale

Ia în considerare designul casei tale atunci când alegi lenjeriile de pat. Stilul și designul așternuturilor pot schimba total aspectul dormitorului tău și îți pot crea o senzație de liniște sau, din contră, de agitație. Poți alege dintr-o gamă variată de modele, culori și imprimeuri pentru a adăuga o notă personală și totul depinde de gusturile tale. Culorile calde, pastelate, dar și nuanțele de verde și albastru vor crea o senzație de liniște și relaxare. Cu cât este mai potrivită și mai confortabilă lenjeria de pat, cu atât de plăcut îți va fi și somnul. 

Cum să alegi cele mai bune lenjerii de pat pentru casa ta. 3 lucruri de care trebuie să ții cont

Rezistența în timp și întreținerea așternuturilor

Așternuturile acumulează multe particule care nu sunt vizibile cu ochiul liber: celule moarte, acarieni, bacterii, polen, secreții corporale și transpirație. Dacă dezvolți ușor alergii, ai forme de astm, ești sensibil la praf sau pur și simplu transpiri excesiv, mănânci în pat sau dormi cu animăluțele de companie, schimbarea constantă a așternuturilor este absolut obligatorie.

Chiar dacă alegi lenjerii durabile și de calitate, curățarea și întreținerea lor este un factor decisiv pentru rezistența lor în timp. Specialiștii recomandă spălarea lenjeriilor săptămânal, la minim 60 grade Celsius și clătirea lor cu apă rece. De asemenea, uscarea lor la o temperatură ridicată sau în lumina directă a soarelui și călcarea cu fierul încins vor distruge multe microorganisme și te vor ajuta să prelungești viața așternuturilor tale.

Nu uita că un somn de calitate poate fi cheia succesului atunci când ești acaparat de provocările zilei, așa că alege lenjerii de pat confortabile, care să te inspire și să fie potrivite personalității tale.

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: „Vreau să știe lumea” » S-a spus că soția l-a părăsit în urma accidentului

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează