GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

Cum să amenajezi un apartament mic pentru mai mult spațiu ?

Articol de GSP - Publicat luni, 22 mai 2023 15:04 / Actualizat luni, 22 mai 2023 15:04

Apartamentele mici sau garsonierele au o mulțime de avantaje. Aceste locuințe sunt mai ieftine decât o casă sau un apartament mare și au adesea o locație favorabilă pentru cei care le achiziționează. Un apartament mic are propriul său farmec, dar nu poți să nu iei în considerare faptul că s-ar putea să nu ai atât de mult spațiu pentru toate decorațiunile și pentru mobila pe care o dorești. Dar știai că poți amenaja un apartament mic, perfect funcțional, dacă ții cont de o serie de principii de bază? Aceste principii sunt cât se poate de simplu de pus în practică. Să vedem!

Separă vizual spațiul din locuință. Când ai la dispoziție un spațiu mic s-ar putea să nu te gândești imediat să separi, ci să dorești să lași spațiul deschis cât mai mult posibil. Deși gândirea este perfect logică, să știi că un open space începe rapid să pară dezordonat, deoarece trebuie să așezi totul în același loc. Din cauza faptului că nu ai spații separate, diferitele zone din locuință (bucătărie, zonă de relaxare, zonă de dormit) se îmbină vizual. Poți rezolva acest lucru folosind separatoare de cameră sau poziționând mobilierul într-un anumit mod. Un bufet sau o biblioteca între zona de gătit și zona de luat masa este o posibilitate. Dar și o canapea este o piesă de mobilier perfectă pentru a despărți vizual spațiile. De asemenea, poți folosi plante pentru a accentua anumite elemente într-o cameră.

Investește în piese de mobilier funcțional. Într-un apartament mic, fiecare centimetru contează. De aceea mobilierul multifuncțional este foarte practic. Sunt multe piese pe care le poți achiziționa. Ia în considerare, de exemplu, o canapea extensibilă, pe care o poți folosi ca pat pe timpul nopții și canapea în timpul zilei, sau un pouf în care poți depozita lucruri. O masă extensibilă, pe care o poți extinde când sosesc oaspeții, este, de asemenea, extrem de utilă. Există multe modele de bună calitate pe piață, care sunt atât practice, cât și stilate. Dacă alegi paturi single sau duble, poți alege din gama paturilor rabatabile, care sunt și funcționale și pot oferi și un plus de spațiu.

Alege culori deschise. Acestea au întotdeauna un efect deosebit, creând mai mult spațiu decât culorile închise. Atunci când alegi o paletă de culori, concentrează-te pe trei culori: două culori cu o nuanță deschisă și strălucitoare care acoperă cea mai mare parte a încăperii și o culoare de accent care face ca totul să fie mai interesant vizual. Accentul nu trebuie să fie întotdeauna pe o suprafață mare pentru a face impresie. Dacă simți nevoia să alegi culori mai îndrăznețe, pictează câteva piese de mobilier într-o astfel de culoare și accentuează totul cu o a doua culoare. Cu toate acestea, limitează-te la o anumită parte a încăperii, altfel vei obține o paletă de culori exagerate, și astfel camera va părea că își pierde structura. Nuanțele sobre pot oferi, de asemenea, o atmosferă surprinzătoare, de spațiu.

Descoperă spațiile pe care nu le utilizezi prea mult. Când locuiești de ceva vreme într-un apartament, se poate întâmplă să rămâi fără idei la un moment dat. Crezi că ai încercat deja totul și că ai folosit toate camerele din casă cât de mult ai putut. Dar s-ar putea să nu fi profitat de toate spațiile din casă ta. Gândește-te la pervazurile ferestrelor care ar putea fi folosite ca spațiu de lucru sau la colțurile din cameră în care ai putea să așezi o mobilă de colț. În colțul întunecat al creierului tău vei descoperi cele mai creative idei. Dulapurile încorporate, de exemplu, te asigură că poți utiliza în mod optim spațiul de sub un perete înclinat. Poți alege inclusiv piese de mobilier personalizate, ce-ți vor fi de mare ajutor într-un apartament mic.

Optează pentru corpuri de mobilier cu depozitare verticală. Când mobilezi un apartament mic, tot ceea ce este vertical îți poate fi de ajutor. Dulapurile înguste de depozitare înalte sunt ideale atunci când amenajezi un spațiu interior ceva mai mic. Datorită aspectului lor îngust, nu ocupă întregul perete și oferă mult spațiu de depozitare. În zilele noastre există și sisteme de rafturi și dulapuri foarte drăguțe.

Organizează totul perfect. Într-un spațiu mic, uneori este dificil să depozitezi totul bine, cu atât mai mult să organizezi. Cu toate acestea, cu instrumentele de stocare și organizatoarele potrivite, poți crea ordine în haos. Coșurile mici atârnate pe un sistem de rafturi pe perete pot ascunde o mulțime de obiecte. Există suficiente organizatoare disponibile pentru documente și reviste pe care le poți folosi pentru a crea depozitare inteligentă și suficientă. Odată ce ai găsit un sistem, este important să păstrezi organizarea. Acest lucru poate fi, de asemenea, o provocare, deoarece cercetările psihologice au arătat că durează în medie 66 de zile înainte că oamenii să învețe un nou obicei. Dar, cu practica, totul va deveni obișnuință. Și să știi ca nu e atât de greu!

Ar fi indicat să faci curățenie periodică. Oamenii nu sunt doar creaturi care au obiceiuri, ci și colecționari. Prin urmare, este logic ca de-a lungul timpului să adunăm o mulțime de lucruri de care nu mai avem nevoie cu adevărat. Așa că, cel mai bine este ca, odată la 6 luni, să faci o curățenie generală și să vezi ce ai folosit în cele 6 luni și ce nu. Dacă ai obiecte pe care nu le-ai folosit și nu îți mai sunt de folos, le poți duce la reciclat sau le poți oferi cuiva care are nevoie de ele. 

După cum poți vedea, un apartament mic poate fi, de asemenea, mobilat și amenajat cu stil. Poate că uneori trebuie să treci peste standarde și să vezi mai mult decât văd alții, dar acesta este lucrul plăcut despre designul interior: cu puține cunoștințe, inspirație și creativitate, orice este posibil.

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează