GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  DECORARE

Cum sa decorezi cu tenta sportiva dormitorul celui mic

Articol de GSP - Publicat miercuri, 20 martie 2019 17:44

De obicei, atunci cand vorbim despre decorarea camerei copilului, ne gandim, desigur, la aspectul estetic, cum sa obtinem un anumit design al camerei, ce stil sa adoptam, care sunt ultimele tendinte in design interior.

Insa asta nu este totul. Trebuie sa tinem cont si de efectul psihologic pe care o camera il poate avea asupra unei persoane, mai ales asupra unui copil. Crezi sau nu, alegerile pe care le vei face pentru decorarea camerei copilului vor avea o influenta enorma asupra personalitatii si asupra emotiilor celui mic. Culorile peretilor, mobilierul si inclusiv modelul covorului au un rol important in dezvoltarea caracterului. 

Daca vorbim de baieti, multi parinti se gandesc automat la practicarea unui sport de catre cel mic. De cele mai multe ori asociem dezvoltarea unui baiat intr-o directie ce include miscare, forta si mult sport. A-l indruma pe copil sa faca sport inseamna a-i oferi o viata sanatoasa, pentru ca se stie cat de benefica este miscarea si mai ales ca in ultimii ani au aparut numeroase campanii care militeaza pentru acest lucru.

Este indicat sa ii incurajam pe micutii nostri, indiferent ca vorbim despre baieti sau despre fete, sa faca sport. Vedem atatea cazuri de copii care au probleme cu greutatea, de la varste cat mai fragede. Sunt supraponderali, manaca nesanatos si petrec ore in sir in fata tabletei sau a televizorului.

Un parinte constient si preocupat de stilul de viata al celui mic va intelege ca acest lucru este periculos. Copilul nu va deveni un adult cu probleme mari de sanatate si inclusiv intelectul lui va fi unul performant. Nu degeaba anticii promovoau ideea de “mensa sana in corpore sano”.

gsp imagine 2 cum sa decorezi cu tenta sportiva dormitorul celui2

Daca nu stii ce sport ar putea sa-i placa celui mic, lucrurile sunt relativ simple. Romanii sunt pasionati de fotbal si cei mici adora inca de la 2-3 anisori sa dea cu piciorul in minge si sa alerge dupa ea. De ce sa nu ii incurajezi pe cei mici sa aleaga aceasta activitate sportiva, indiferent daca vor face performanta sau pur si simplu va fi un hobby? Fotbalul este iubit de catre majoritatea baietilor. Aceasta tema pentru dormitorul unui copil este foarte populara si prin ea se poate adauga putina personalitate camerei pustiului tau. In plus, poti achiztiona o multime de lucruri asortate, ce te vor ajuta sa decorezi mai usor camera.

Inainte de a te apuca de design-ul propriu-zis al camerei celui mic, ar fi indicat sa faci un plan. Atunci cand decorezi camera unui copil, ar fi bine, daca este suficient de mare, sa il lasi si pe el sa participe macar la o parte din acest proces delicat. Vorbeste inainte cu cel mic si incurajaza-l sa iti dea chiar el anumite idei despre cum si-ar dori sa arate camera lui. Copiii mai mari vor alege inclusiv culorile, mobila si accesoriile.

O alta parte importanta in procesul de planificare este bugetul. Incearca sa stabilesti un buget rezonabil pentru a alege o mobila pentru copii de calitate. De asemenea, alege bine locul de unde cumperi mobilierul. Doar magazinele specializate iti pot oferi exact ceea ce iti doresti, nu numai din punct de vedere estetic, ci si din punct de vedere al rezistentei in timp si al finisajelor de calitate. Inlcude fiecare piesa de mobilier si fiecare accesoriu in bugetul stabilit.

Un alt aspect pe care ar fi recomandat sa nu il neglijezi: daca cel mic are o echipa favorita, iti va fi mult mai usor sa te ocupi de decorarea camerei. Vei putea achizitiona obiecte care sa aminteasca de aceasta echipa.

Revenind la mobila pentru camera copilului, asa cum faceam referire mai sus la calitatea ei, mai ales ca aceasta joaca un rol extrem de important. Un mobilier de calitate trebuie sa fie placut ca aspect. Mobila pentru dormitor cum ar fi patul, scaunele, dulapul, biroul etc. trebuie, de asemenea, sa reziste peste ani pentru ca stim cu totii cat de nazdravani sunt cei mici. Nu trebuie sa ne facem griji ca aceasta ar putea sa se rupa sau sa se dezmembreze usor.

Mobila trebuie sa fie solida si sa aiba finisaje cat mai bune pentru a nu risca ca cel mic sa se raneasca. Materialele din care mobila este fabricata trebuie sa fie de calitate, iar suprafetele sa fie protejate impotriva zgarieturilor.

In mediul online parintii pot gasi astfel de mobilier care, intretinut conform indicatiilor, poate sa ii incate pe copii timp de foarte multi ani. Mobila de aici este sigura atat prin design, cat si prin prisma materialelor folosite. In plus, aceste piese au canturi ABS, adica un material plastic anti zgariere, care se aplica pe suprafata mobilei cu ajutorul unui adeziv special. Astfel, copilul tau va fi in siguranta si nu va exista un pericol iminent de zgariere.

gsp imagine 1 cum sa decorezi cu tenta sportiva dormitorul celui1

De asemenea, trebuie sa acorzi o atentie deosebita covorului. Poti alege covoare pentru copii cu textura delicata, cu un design placut si prietenos, rezistente in timp si care asigura confortul copilului. Aceste covoare sunt usor de curatat, lucru indicat si ideal pentru camera copilului, pentru ca se pot imprastia adesea lichide, mancare sau alte elemente ce, de multe ori sunt greu de indepartat. Covoarele trebuie sa fie sigure, antialunecare si confectionate din materiale antialergice.

Nu ignora nici calitatea saltelei cand ii amenajezi camera. O saltea neadecvata va influenta negativ starea de sanatate a copilului. In schimb, o saltea in conformitate cu nevoile de dezvoltare ale celui mic, ii va oferi un somn linistit, odihna suficienta, o postura adecvata a corpului pe timpul noptii si mult confort. 

Dupa ce ai luat in calcul toate aceste aspecte, in final te poti ocupa de decorarea camerei cu tablouri, postere, figurine sau autocolante de perete care sa se incadreze in tema fotbalului. Customizeaza camera in asa fel incat sa o faci unica, iar cel mic sa aprecieze acest aspect.

Copilul tau este pasionat de alt sport? Este o adevarata provocare. Totul se poate adapta cu putina imaginatie, acessoriile potrivite, covoare si mobilierul de calitate. Important este ca cel mic sa faca miscare, sa iubeasca sportul si, desigur, sa fie sanatos si fericit!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează