GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

De ce să alegi un aer condiționat portabil pentru a te răcori

Articol de GSP - Publicat vineri, 07 iulie 2023 16:34 / Actualizat vineri, 07 iulie 2023 16:38

Vara și-a intrat în drepturi, iar zilele fierbinți au devenit o obișnuință. Simți că nu mai poți rezista zilelor toride, și ești conștient că aerul condiționat îți oferă confortul de care ai nevoie, dar totuși, din varii motive, o unitate fixă nu este ceea ce se potrivește acum. Nimic mai simplu: apelează la un aer condiționat portabil sau mobil, și totul va fi mult mai simplu. 

O singură unitate

Aparatele de aer condiționat portabile sunt indicate, potrivit specialiștilor în domeniu, pentru camere mai mici și funcționează în același mod ca și cele care se montează pe perete, cu singura diferență că unitatea internă și cea externă sunt integrate într-un singur echipament. Totuși, chiar dacă sunt denumite portabile și cele mai multe dintre ele se prevăzute cu roți, trebuie să știi unele informații înainte de trece la cumpărarea acestora. Și, pentru că tot am ajuns aici, îți spunem că nici măcar nu mai este nevoie să te deplasezi fizic într-un magazin și să cauți un model potrivit pentru tine. Este mult mai avantajos să faci shopping online, pentru că oferta este una mult mai generoasă așa, și ai toate șansele să găsești aparatul de aer condiționat care să răspundă cel mai bine cerințelor tale, fără ca pentru asta să fii nevoit să pleci de acasă! Ce poate fi mai bun decât atât?

Avantajele aparatelor de aer condiționat portabile

Există, după cum probabil ți-ai dat deja seama, o mulțime de avantaje pe care le aer un aparat de aer condiționat portabil. Pe cele mai importante dintre ele ți le prezentăm și noi, în rândurile de mai jos. 

Portabilitate

Este primul avantaj despre care îți vorbim, și cel mai probabil, deja și-ai dat seama despre ce vorbim. Un astfel de aparat nu este unul cu o greutate ridicată, și în plus, este prevăzut și cu roți, ceea ce îl face ușor de manevrat. În plus, designul lor este unul modern, putând să fie integrat cu ușurință în cam toate stilurile de amenajări interioare. Nu este nevoie de un efort considerabil atunci când vrei să îl mulți dintr-o cameră în alta. De obicei nu depășesc 35 de kilograme, iar recomandarea specialiștilor este să îl amplasezi în apropierea ferestrei, pentru a scoate ușor afară furtunul de evacuare. 

Ușor de montat

Spre deosebire de aparatele de aer condiționat clasice, pe care le cunoaște toată lumea, montajul celor portabile este mult mai ușor. Practic, nu vei avea nevoie de ajutorul unui specialist în domeniu pentru a-l monta, pentru că nu este nevoie de o mulțime de cabluri sau să găurești un perete pentru a instala unitate. Ai putea oare sa iti doresti ceva mai mult decât atât? 

Eficiența energetică

Toată lumea se preocupă de așa ceva, cel puțin în ultima perioadă, iar motivele pentru care fac asta nu mai trebuie detaliate. Aparatele de aer condiționat portabile performante sunt încadrate într-o clasă de eficiență energetică ridicată și sunt mult mai avantajoase din punct de vedere al consumului de curent decât cele fixe. Încă un motiv pentru care să nu mai amâni prea mult momentul achiziționării unui astfel de echipament.

Costă mai puțin

Cu siguranță unul dintre motivele pentru care până acum ai ezitat să îți montezi un aparat de aer condiționat în locuință a fost și cel legat de prețul acestuia, unul destul de ridicat. Nici în ultima perioadă bugetul tău nu a avut parte de un salt important, așa că afirmația rămîne valabilă. Din fericire, costul unui aparat de aer condiționat mobil nu este unul chiar atât de mare și este în cont de capacitatea de răcire maximă, debitul maxim de aer, agentul frigorific utilizat, dimensiuni, greutate sau funcțiile pe care le are integrate. Dacă nu vrei să îți cumperi un aparat de ultimă generație – și care sunt destul de scumpe pentru buzunarul tău, vei găsi și alte modele mai ieftine decât un aparat de aer condiționat clasic, sau fix cum mai este numit.

Atenție la ce cumperi

La prima vedere, nu pare deloc complicat să cumperi un astfel de aparat de aer condiționat, dar de fapt lucrurile nu stau deloc așa. Trebuie să știi că există pe piață unele răcitoare care seamănă cu sistemele de aer condiționat portabile, dar nu au nicio legătură cu acestea, ci sunt doar niște sisteme de ventilare care se alimentează cu apă sau gheață. Nu nici pe departe la fel de eficiente precum aerul condiționat, dar ar putea suplini cu succes ventilatorul.

Pentru a-ți da seama dacă aveți de-a face cu un aer condiționat sau un răcitor, verifică în caracteristicile tehnice care este agentul de răcire. Ar trebui să găsiți R410a la aerul condiționat. Dacă ai găsit ”codul”, atunci poți răsufla ușurat. Este aparatul de care ai nevoie!

FCSB se întoarce oficial pe Ghencea! Mihai Stoica a făcut anunțul: „Da, sigur! Pe 6 iulie vom juca acolo”

FCSB poate pierde „un jucător excepțional” » Au început negocierile: „E diferență mare între ce solicită și ce e dispus Gigi să ofere!”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează