GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

Dezvoltare armonioasă într-un cadru educațional inovativ: Grădinița care inspiră copiii din București

Articol de GSP - Publicat marti, 25 iulie 2023 22:17 / Actualizat marti, 25 iulie 2023 22:17

Orice părinte își dorește că micuțul lui să meagra la o grădiniță în care să se simtă fericit, să învețe și să se socializeze. În general, mai toate grădinițele se bazează pe aceste principii, însă oare toate reușesc să ofere 100% așa ceva? Așa s-a născut grădinița Teddybar, din București, unde găsim tot ceea ce o grădiniță modernă ar trebui să le ofere copiilor de astăzi - dragoste pentru natură, limbi străine și abilități socio-emoționale puternice.

Știm cât de greu este să fie “reparate” traumele unui adult. Și multe dintre ele vin din copilărie. Perioada de la naștere până la 6 ani este cea mai importantă pentru dezvoltarea personalității. Ne trasăm întreaga viață începând cu această perioadă. Experiențele, cuvintele, emoțiile din copilărie sunt pentru totdeauna gravate adânc în sufletul nostru. De aceea cei care au înființat această grădiniță și-au dat seama că își doresc să ajute intens copiii pentru că aceștia să devină personalități puternice și sănătoase. Teddybar vrea să facă parte din poveștile bune de viață ale multor copii și ale familiilor lor. Grădinița își propune, printre multe altele, să transmită celor mici abilități care le lipsesc multor adulți: să-și cunoască propriile emoții, să le exprime, să știe să-și exprimi nevoile, să știe să ceară ajutor, să-și păstreze creativitatea și să o dezvolte, să cultive rezistența psihologică, trăsăturile de caracter, voința și atenția. Este fascinant pentru personalul acestei gradinite Bucuresti să vadă zilnic progresul unui copil și să-l împărtășească cu familia lui.

Pentru toți grădinița este o provocare. Pentru copii, părinți și educatori. Cei din urmă încep să cunoască lumea fiecărui copil și poate lucra intens cu el pentru a-l ajuta să se cunoască, să se descopere și să descopere. Cu ajutorul unei grădinițe concentrate pe necesitățile celui mic, acesta poate să spună ce simte și ce nu-i place. Pentru unii poate suna banal, dar acestea sunt lucruri mari atunci când un copil începe să se orienteze și poate exprima sentimentele. 

Ca părinți, cu siguranță facem multe greșeli în educație. Poate grădinița să compenseze abordarea unui părinte care, de exemplu, are metode educaționale nepotrivite? Într-o anumită măsură, da, dar cea mai mare parte este de competența părintelui. Influența sa este puternică și, prin urmare, grădiniță Teddybar va lucra îndeaproape și cu părinții. Părinții anxioși sunt un fenomen comun în societatea de astăzi. Expresiile lor se reflectă semnificativ în comportamentul copiilor. Toate grădinițele ar trebui să discute cu ei pe această temă, să-i educe. Personalul de la Teddybar adesea discuta cu familia pe diverse teme educaționale care i-ar putea ajuta pe ei cât și, cel mai important, pe cei mici. Am putea spune că grădinița poate compensa cel puțin parțial greșelile părinților. De exemplu, când mama este anxioasă, treaba educatorului este să încurajeze copilul. La grădiniță, i se va oferi spațiu într-un mediu sigur. 

Grădinița Teddybar este și acel loc în care se stabilesc adesea reguli pe care mulți părinți nu știu cum să le stabilească. Copiii uneori nu au limite, deoarece acasă totul se învârte în jurul lor. Dar la grădiniță, copiii nu vor putea funcționa așa, ceea ce înseamnă că vor începe cu adevărat să simtă ce înseamnă reguli și limite ferme. Și când vorbim despre limite, trebuie să rețineți că grădinițele înseamnă și un sentiment de siguranță pentru copil și îi ajută să funcționeze zilnic.

Există multe lucruri importante pentru copiii sub 6 ani pe care grădinița ar trebui să le transmită, cum ar fi formarea obiceiurilor potrivite atunci când se spală, mănâncă și a putea face asta independent. Creativitatea, abilitățile motorii brute și fine, competențele sociale, precum și dezvoltarea încrederii în sine și a conceptului de sine sunt, de asemenea, dezvoltate în grădiniță.

Intrând în grădiniță, copiii intră pentru prima dată într-un grup mai mare. Ce învață în compania altor copii? Însăși conștientizarea că fac parte din ceva mai mare decât ei este importantă. Este important să vadă că cei din jurul lor îi acceptă, că pot crea relații cu ei, să știe să ceară ajutor și așa mai departe. Și, de asemenea, este importantă pentru a experimenta succesul în echipă. Pentru ca un copil să experimenteze succesul, trebuie să stăpânească ceva. Și când reușește, ceva se schimbă în interiorul lui și devine mai încrezător în sine. Lucrurile simple sunt dificile și sunt în esență cheia fericirii noastre pe tot parcursul vieții. De exemplu, cercetările spun că relațiile bune cu alți oameni sunt ceea ce determină principala fericire în viață. Toată lumea ar trebui să cunoască aceste principii cheie încă din copilărie. Ar trebui să vorbim mai mult despre ceea ce este valoros cu copiii.

Ce ar trebui să experimenteze copiii într-o grădiniță bună? În primul rând, o grădiniță bună ar trebui să pună la dispoziția copiilor educatori și profesori care îi țin entuziasmați, care să le ofere acea poftă de învățare și cercetare, un loc în care să reușească fără sentimentul de eșec, să încerce, să greșească, să experimenteze acceptarea și apartenența la un grup. Grădinița trebuie să fi și un loc în care nevoile copiilor vor fi satisfăcute. Aceasta este grădinița Teddybar.

Frumosul joacă și el un rol esențial. Spațiul în care petrecem o mare parte a zilei ne afectează mult mai mult decât credem. Felul în care arată grădinița este un mare atu. Oferă un spațiu aerisit, frumos, generos și un loc de joacă. Petrecerea timpului într-un astfel de loc are un impact pozitiv imens asupra dezvoltării creierului ar trebui să fie un element proeminent în fiecare instituție de gen. În plus, personalul petrece mult timp cu cei mici în aer liber, ducându-i în excursii superbe. A petrece timp în natură trezește și simțurile, crește imunitatea, îmbunătățește relațiile sociale. 

O grădiniță are rolul de a pune baza caracterului sănătos al unui viitor adult. Alături de părinți, grădinița Teddybar își propune să facă acest lucru, și chiar mai mult!

Citește și:

Țeapă de milioane luată de UEFA » Unde a putut fi urmărită ilegal finala Ligii Campionilor
Liga Campionilor
Țeapă de milioane luată de UEFA » Unde a putut fi urmărită ilegal finala Ligii Campionilor
Cei 4 jucători de la Real Madrid care au intrat definitiv în istoria fotbalului după finala Champions League
Liga Campionilor
Cei 4 jucători de la Real Madrid care au intrat definitiv în istoria fotbalului după finala Champions League
Reporterii GSP au surprins scenele tensionate de la porțile arenei Wembley » Ce s-a întâmplat la câteva minute după finala UCL
Liga Campionilor
Reporterii GSP au surprins scenele tensionate de la porțile arenei Wembley » Ce s-a întâmplat la câteva minute după finala UCL

Bișnițarii își fac de cap la finala de Liga Campionilor » Reporterii Gazetei au surprins în detaliu modul lor de a acționa: metoda ingenioasă găsită prin care poliția nu poate interveni

Cu câți bani s-au ales Bettyshor și Roxana Țuțu, femeile bătute cu bestialitate de „Perversul de pe Târgu Ocna” în ring


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează