GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

Din ce materiale se produc cele mai rezistente cabine de duș?

Articol de GSP - Publicat miercuri, 05 iulie 2023 16:06 / Actualizat miercuri, 05 iulie 2023 16:06

Dacă vara aceasta te-ai decis să îți (re)amenajezi baia de mici dimensiuni, ai o alegere dificilă de făcut, dintre stil și funcționalitate. Deși, tradițional vorbind, baia este considerată un spațiu de relaxare și îngrijire personală, persoanele care locuiesc la bloc se văd nevoite să renunțe la cadă în favoarea unei cabine de duș.

Cum online și în magazinele de bricolaj se găsesc modele variate, important este să alegi unul care să reziste în timp. Deși prima impresie contează, nu uita că durabilitatea cabinei alese face diferența dintre un proiect de design al băii reușit și unul care poate impune diverse probleme.

Astfel, specialiștii sugerează să lăsăm prețul deoparte și să facem alegerea în funcție de materialele din care cabina de duș este creată, dacă vrem să ne bucurăm de ea vreme îndelungată. 

Top materiale folosite pentru cabine de duș de înaltă calitate

Sticla temperată

Sticla temperată este un material extrem de durabil, de patru - cinci ori mai rezistentă decât sticla obișnuită. Cabinele de duș realizate din acest material sunt rezistente la zgârieturi, nu se decolorează și nu se deteriorează în timp. În cazul în care se sparge, sticla nu se sfărâmă în bucăți mici, prevenind astfel accidentele grave.

Acrilul

Dacă îți dorești o cabina de dus de calitate, o altă alegere potrivită este acrilul. Aceste modele sunt ușoare, rezistente la impact și la zgârieturi. Mai mult, nu se decolorează în timp, având o rezistență ridicată la lumina UV. Un alt avantaj este suprafața non-poroasă, care nu va reține umezeala și bacteriile, facilitând astfel curățarea și întreținerea.

ABS-ul

ABS-ul sau Acrilonitril Butadien Stiren este un plastic de înaltă rezistență, care se distinge prin durabilitate, rezistența la impact, la zgârieturi, dar și la temperaturi extreme. În plus, ABS-ul este ușor de curățat și de întreținut. Datorită adaptabilității sale, ABS-ul poate fi modelat în diverse forme, ceea ce permite o gamă largă de designuri și dimensiuni pentru cabinele de duș.

Alte caracteristici ale cabinelor de duș de calitate

Rezistența unei cabine de duș nu se bazează doar pe materialele din care este făcută și pe structura sa. Cabinele cu structură din oțel inoxidabil sunt cele mai rezistente la coroziune, dar au și capacitatea de a susține greutăți mari.

Închiderea etanșă este un alt factor legat rezistența cabinelor de duș. O închidere de calitate va preveni scurgerile de apă, protejând împotriva daunelor cauzate de umezeală și apei scurse care poate deveni sursă de accidente. Un sistem de închidere bine conceput contribuie la menținerea căldurii în interiorul cabinei, creând astfel un spațiu de duș confortabil.

În zonele cu apă dură, depunerile de calcar sunt o problemă serioasă, care afectează nu doar aspectul, cât și funcționalitatea și durabilitatea cabinelor de duș. Un strat anti-calcar ajută la prevenirea acestor depuneri, menținând cabina curată și strălucitoare perioadă îndelungată.

Un alt aspect care influențează durabilitatea unei cabine de duș este mecanismul de deschidere și închidere. Sistemele de glisare sau cele cu balamale robuste au o durată de viață mai lungă și previn viitoarele probleme de funcționare.

FCSB se întoarce oficial pe Ghencea! Mihai Stoica a făcut anunțul: „Da, sigur! Pe 6 iulie vom juca acolo”

FCSB poate pierde „un jucător excepțional” » Au început negocierile: „E diferență mare între ce solicită și ce e dispus Gigi să ofere!”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează