GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

Ghidul pas cu pas pentru a alege aparatul de aer condiționat potrivit

Articol de GSP - Publicat miercuri, 26 iulie 2023 15:09 / Actualizat miercuri, 26 iulie 2023 15:26

Mai mare este întotdeauna mai bine, nu? Nu și când vine vorba de aerul condiționat. Dacă este prea puternic, veți obține o răcire neuniformă, cu puncte foarte reci în apropierea dispozitivului și puncte fierbinți în colțurile încăperii. Dacă nu este suficient de puternic, dispozitivul va fi suprasolicitat și nu va reuși să atingă temperatura dorită. În ambele cazuri, veți obține costuri de operare mai mari și rezultate sub așteptări.

Secretul succesului este obținerea unei capacități de răcire a aerului condiționat cât mai bune. Iată ghidul pas cu pas pentru a vă ajuta să găsiți cel mai bun aparat de aer condiționat pentru nevoile dumneavoastră.

Ghidul pas cu pas pentru a alege aparatul de aer condiționat potrivit

Pasul 1: Măsurați dimensiunea camerei

Dimensiunea camerei este crucială atunci când cumpărați o nouă unitate de aer condiționat. Acesta definește puterea necesară pentru a răci perfect încăperea, fără a suprasolicita sau cheltui prea mult. Luați o rolă de măsurat și aflați suprafața totală în metri pătrați (m2 ) a casei dumneavoastră. Din fericire, nu este un test de matematică, așa că o cifră aproximativă va fi suficientă.

Sfat: Înălțimea medie a tavanului este de 2,5 m, dacă aveți un tavan mai mic sau mai înalt, nu uitați să luați în considerare acest lucru, deoarece este posibil să aveți nevoie de un aer condiționat mai puternic sau mai puțin puternic.

Pasul 2: Definiți alți factori

Locuința dvs. se încălzește excesiv în zilele de vară, pentru că este expusă direct la soare? Sau locuiți confortabil la umbra unor copaci mari? Locuiți într-un climat cald și umed? Aveți o izolație adecvată și ferestre de calitate? Sunt plafoanele foarte înalte? Câte persoane locuiesc în gospodărie? Există surse suplimentare de căldură în casă?

Aceștia sunt doar câțiva factori suplimentari care pot afecta (și vor afecta) temperatura camerei în timpul zilelor cruciale de vară. Așadar, acestea trebuie luate în considerare atunci când se cumpără un nou sistem de aer condiționat. Faceți o listă cu tot ceea ce influențează temperatura camerei din casa dumneavoastră.

Pasul 3: Calculați capacitatea AC pentru casa dvs.

Capacitatea de climatizare se măsoară de obicei în BTU sau kW. Poate că ați văzut deja aceste informații pe dispozitive, dar de câte aveți nevoie?

Pentru o încăpere mică, de aproximativ 10-14 m2, 7.000 BTU (2 kW) va funcționa foarte bine. Pentru o cameră de dimensiuni medii, de aproximativ 30 m2 , veți avea nevoie de o capacitate de răcire de aproximativ 9.000-12.000 BTU (2,6kW-3,5kW), în timp ce pentru spații mai mari, de 40-50 m2 , ar trebui să investiți într-un aparat de aer condiționat cu o capacitate de 10.000-24.000 BTU (5,0-7,0 kW). 

Acesta este doar un punct de plecare. Vă amintiți toți ceilalți factori pe care trebuie să-i luăm în considerare, cum ar fi clima, oamenii, expunerea directă la soare etc.? Toate acestea măresc necesarul de BTU. Adăugați 400 BTU pentru fiecare persoană (peste 2) și încă 2.000 BTU dacă o cameră are multe ferestre și este expusă la soare toată ziua. Dacă aerul condiționat este destinat bucătăriei, adăugați 2.000 BTU, în timp ce dacă intenționați să îl instalați în subsol sau într-o cameră mai rece, scădeți aceeași cantitate. Folosiți judecata dumneavoastră pentru toți factorii de pe listă. Uneori nu va fi simplu, așa că încercați să faceți tot ce puteți.

Pasul 4: Alegeți tipul corect de AC

Acum că știți care este puterea de răcire de bază necesară, este timpul să aflați ce tip de AC vi se potrivește cel mai bine. De obicei, veți avea de ales între aparatele de aer condiționat divizat și cele portabile. 

Cei mai mulți oameni optează pentru un aparat de aer condiționat divizat. Acesta este format din două dispozitive separate - unul este montat în interior și unul în exterior. Aceste dispozitive sunt mai eficiente și pot fi folosite pentru a răci suprafețe mai mari, deoarece au o capacitate de răcire mai mare, de până la 12.000 BTU (3,5 kW) și chiar mai mult. Noile modele, cum ar fi Hisense Energy Pro Plus, oferă o mulțime de funcții practice, inclusiv control WiFi de la distanță, setări inteligente de confort, flux de aer optimizat    cu Funcție antivirus și îl puteți folosi chiar și pentru încălzire în cele mai friguroase zile de iarnă, când temperatura exterioară scade până la -25°C. Aceasta este o alegere perfectă dacă doriți să îmbunătățiți temperatura ambientală generală a locuinței.

Ghidul pas cu pas pentru a alege aparatul de aer condiționat potrivit

Aparatele de aer condiționat portabile sunt mai potrivite pentru spațiile mici, deoarece au de obicei o capacitate de răcire de aproximativ 6.000-8.000 BTU (1,7-2,3 kW). Acestea sunt incredibil de ușor de instalat și de mutat, deoarece nu necesită niciun montaj și sunt mai ieftine decât alte dispozitive AC.

Dacă totuși doriți o răcire puternică, fără să vă complicați însă cu instalarea unui aparat de aer condiționat divizat pe perete, Hisense Portable-G este perfect pentru o adiere de aer proaspăt în orice cameră. Este un aparat multifuncțional de aer condiționat, ventilator și dezumidificator într-un singur device și având o capacitate de răcire de până la 12.000 BTU (3,5 kW), mai puternică decât majoritatea celorlalte aparate de aer condiționat portabile de pe piață. 

Ghidul pas cu pas pentru a alege aparatul de aer condiționat potrivit

Acum sunteți gata. Știți de ce tip de aer condiționat aveți nevoie și ce capacitate de răcire ar trebui să aibă acesta. Următorul pas este să începeți să vă explorați opțiunile. Descoperiți întreaga gamă de aparate de aer condiționat Hisense și găsiți aparatul de aer condiționat perfect pentru dumneavoastră.

Citește și:

Neconvocat de către Iordănescu la EURO, a plecat cu soția în Grecia » Imagini senzaționale cu fosta gimnastă
Stiri extrasport
Neconvocat de către Iordănescu la EURO, a plecat cu soția în Grecia » Imagini senzaționale cu fosta gimnastă
Mutare curioasă la Rapid » Șucu l-a adus pe fostul portar al Stelei, care tocmai a retrogradat. Fanii se amuză: „Dar Ionuț Chirilă când vine?”
Superliga
Mutare curioasă la Rapid » Șucu l-a adus pe fostul portar al Stelei, care tocmai a retrogradat. Fanii se amuză: „Dar Ionuț Chirilă când vine?”
Decizia luată de Florin Pîrvu, în urma decesului soției
Superliga
Decizia luată de Florin Pîrvu, în urma decesului soției

Bișnițarii își fac de cap la finala de Liga Campionilor » Reporterii Gazetei au surprins în detaliu modul lor de a acționa: metoda ingenioasă găsită prin care poliția nu poate interveni

Cu câți bani s-au ales Bettyshor și Roxana Țuțu, femeile bătute cu bestialitate de „Perversul de pe Târgu Ocna” în ring


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează