GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

Importantă protectiilor metalice în orice depozit

Articol de GSP - Publicat miercuri, 12 iulie 2023 15:21 / Actualizat miercuri, 12 iulie 2023 15:24

Prezența sistemelor de protecții metalice pentru securizarea rafturilor și a echipamentelor reprezintă o necesitate în orice depozit modern. Doar prin luarea măsurilor de prevenție și siguranță necesare poate fi asigurată bună funcționare a unui spațiu de depozitare. Prin prezența sistemelor de protecții metalice pentru depozite, avem siguranță că angajații și utilajele pot opera cu un risc mult mai scăzut de accidentare.

Utilizarea protectiilor metalice poate fi însoțită de numeroase avantaje, începând cu beneficiul evident care va rezultă dintr-o rată mai mică de daune cauzate depozitului. Securizarea rafturilor și a echipamentelor garantează un grad de protecție ridicat al angajaților din depozit, o eficientă ridicată în prevenirea sittuatiilor neplăcute în care pot fi implicate echipamente de manipulare și, totodată, economisirea unor sume importante în caz de accident.

Tipuri de protecții metalice pentru orice depozit

Loviturile sau șocurile asupra structurii rafturilor pot deforma montantii, desprinde grinzile, cauzând prăbușirea sarcinilor și/sau a elementelor portante, rezultatul final constând în cadrea parțială ori totală a încărcăturii paletizate. Protectiile metalice  previn incidentele din depozit care pot surveni în orice moment, având că și obiectiv protejarea angajaților, vehiculelor, clădirii și infrastructurii.

Este imperativ că sistemele de rafturi, ușile și culoarele de lucru să fie separate de zonele de circulație, pentru a se evita orice tip de eveniment neplăcut. Astfel, pentru prevenirea oricărei amenințări au fost concepute sisteme de protecții metalice, utilizate în medii industriale datorită eficienței lor:

  • Destinate siguranței industriale, barieră metalică de protecție anti-impact pentru utilaje/delimitare zone asigura protecția utilajelor chiar și în cazul unor șocuri puternice.
  • Protecțiile de capăt împiedică deteriorarea rafturilor metalice cauzată de stivuitor și încărcătură acestuia. Astfel de echipamente protejează angajații, montantii și cadrele laterale ale rafturilor, prevenind și controlând diferitele pericole asociate.
  • Protecțiile metalice pentru rafturi / colțuri/ stâlpi sunt elemente care protejează montantii centrali și laterali ai rafturilor metalice, datorită rezistenței mari la lovituri puternice.
  • Protecțiile / Barieră metalică pentru delimitare lungime, întâlnite atât în depozite, cât și în parcări, sunt utilizate pentru delimitarea zonelor de rulare, fără a deteriora autovehicolele sau utilajele de manipulare.
  • Stâlpii metalici de protecție/delimitare acces, pot fi instalați în zonele de delimitare a traficului pietonal de cel al utilajelor industriale, că de altfel, pentru protecția ușilor, a pereților, sau pentru limitarea accesului.

Prin evaluarea constanța a spațiilor de lucru și utilizarea procedurilor de siguranță adecvate, pot fi prevenite riscurile ce țin de siguranță personalului la locul de muncă și daunele materiale specifice. Sistemele de protecție metalice asigura bună funcționare a oricărui spațiu de depozitare, favorizând desfășurarea unor activități cu un risc mult mai scăzut de accidentare.

Cu o prezență de peste 15 ani pe piață, Vidas Met dezvoltă, produce .și comercializează protecții metalice pentru cele mai dificile medii de lucru, soluții inteligente pentru protejarea personalului, pentru securizarea rafturilor/echipamentelor, ce se disting prin structura inovatoare și eficientă ridicată în cazul accidentelor cauzate de echipamentele de manipulare din depozite. Toate produsele și sistemele sunt fabricate în România și pretestate la cele mai înalte standarde, respectând cu succes normele europene de siguranță.

Cristian Tudor Popescu dezvăluie regula radicală pe care ar impune-o imediat în tenis: „E singura șansă pentru spectacol, să scăpăm de «bum-bum», «buf-buf»”

CSA Steaua ATACĂ după ultima decizie privind palmaresul: „FCSB a jucat ilegal în Liga 1. Cerem public LPF și FRF să explice!”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează