GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  

Începe Liga Campionilor, vezi suma pusă la bătaie de UEFA

Articol de GSP - Publicat marti, 12 septembrie 2017 16:15

Liga Campionilor nu este o competiție jucată doar pentru a câștiga cel mai prestigios trofeu intercluburi la fotbal din lume, ci are și o dimensiune financiară. Una foarte importantă.

UEFA va avea un fond total de premiere în valoare de 1,3 miliare de euro, în sezonul 2017/2018 al Champions League. Din graficul de mai sus, realizat de operatorul internațional de pariuri sportive Betano.com, se poate observa traseul banilor către cluburi, în funcție de etapele competiției.

Sumele fixe

Doar calificarea în grupe garantează 12,7 milioane de euro, la care se adaugă 1,5 milioane pentru fiecare victorie și 500.000 de euro pentru fiecare rezultat de egalitate. Astfel, pas cu pas, echipele care vor ajunge în finală vor putea aduna aproximativ 50 de milioane de euro doar din sumele fixe.

Finala va fi un meci de 15,5 milioane de euro, aceasta fiind suma pe care câștigătoarea o va încasa în urma ultimului act ce va avea loc pe Stadionul Olimpic din Ucraina, pe 26 mai 2018.

Sume variabile, în funcție de drepturile tv

La sumele fixe care apar în grafic se adaugă și cota variabilă provenită din drepturile de televiziune. Echipele mari, cele care vor crea cele mai mari audiențe pe micile ecrane, vor primi în plus între 30 și 50 de milioane de euro.

Suma minimă din drepturile tv este de aproximativ 1,5 milioane de euro, aceasta fiind acordată echipelor mici eliminate timpuriu, din faza grupelor.

Supermeciuri în prima etapă

Prima etapă a grupelor Ligii Campionilor se joacă marți și miercuri. Cele mai puternice partide vor fi Barcelona – Juventus și AS Roma – Atletico Madrid. Pentru fiecare, Betano.com oferă peste 210 de tipuri de pariuri și peste 1.300 de pronosticuri posibile, precum și cote cu Marjă 0% - cele care asigură profitul maxim. Click aici pentru cotele la pariuri sportive, pariuri live și programul meciurilor din Liga Campionilor!

Juventus a câștigat mai mult decât Real Madrid!

Să vedem cu cât și-au mărit visteria finalistele de anul trecut din Liga Campionilor și cât au primit acestea din sumele fixe și cele variabile.

Concret, în sezonul 2016/2017, câștigătoarea Real Madrid a primit de la UEFA 54 de milioane de euro din sumele fixe, plus 35 de milioane din drepturile tv, ajungând la 89 de milioane. Spaniolii sunt în acest an favoriți la casele de pariuri pentru câștigarea trofeului, cu cota de 4,50, urmați de PSG (!) cu cota 7,00 și FC Barcelona cu 7,60. 

Mult mai mult a încasat Juventus Torino, deși a fost doar finalistă sezonul trecut. Echipa italiană a fost bonificată cu 51 de milioane de euro din sumele fixe, dar a primit mult mai mult pentru drepturile tv – 50 de milioane – ajungând la un total de 101 de miloane de euro!

FCSB a luat și ea o bucățică din prăjitură

Deși a fost eliminată din Liga Campionilor și a ajuns în grupele Europa League, FCSB a primit de la UEFA pentru playoff-ul jucat în acest an de Champions League suma de 3 milioane de euro. Nu e rău deloc pentru o dublă manșă pierdută.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează