GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

Pasi de dans spre o viață echilibrată: Cum îmbunătățește dansul starea noastră fizică și mentală

Articol de GSP - Publicat miercuri, 26 aprilie 2023 15:32 / Actualizat miercuri, 26 aprilie 2023 15:50

Sedentarismul apare și ca urmare a faptului că nu reușim să identificăm o formă de mișcare care să ne creeze plăcere în momentul în care facem mișcare. Din fericire, există soluții care să ne facă să ne simțim bine în momentul în care facem mișcare. Dansul este una dintre activitățile care contribuie la obținerea unei stări fizice, mentale și sufletești foarte bună motiv pentru care este una dintre recomandările specialiștilor în momentul în care sunt prezentate opțiunile pe care le avem la dispoziție atunci când dorim să facem mișcare.

Pentru a putea avea o viață sănătoasă trebuie să facem cât mai multă mișcare 

Având în vedere afecțiunile medicale de care pot suferi persoanele sedentare este clar că sedentarismul este una dintre cele mai mari probleme de sănătate cu care se poate confrunta omul. Obezitatea, diabetul și bolile de inimă sunt doar câteva dintre cele mai importante probleme de sănătate care pot apărea la persoanele sedentare. Prevenirea apariției acestor probleme de sănătate se poate realiza și prin realizarea activităților fizice. Pentru ca aceasta să fie realizată pentru o perioadă de timp îndelungată trebuie identificată o activitate fizică care pe lângă faptul că, contribuie la îmbunătățirea stării fizice, contribuie și la îmbunătățirea stării mentale și sufletești. Dansul este una dintre activitățile fizice care se potrivește cel mai bine descrierii realizată anterior. Dincolo de beneficiile fizice, dansul poate fi o modalitate excelentă de a vă îmbunătăți starea de spirit și sănătatea mentală. Dansul poate ajuta la reducerea stresului și anxietății, poate îmbunătăți memoria și concentrarea și poate ajuta la creșterea încrederii în sine.

Optează pentru cursuri de dans în cazul în care dorești să arăți bine din toate punctele de vedere fără a fi necesară depunerea unui efort considerabil

Dansul nu este o activitate care poate fi realizată de către copii sau de către persoanele tinere ci este o activitate fizică care poate fi realizată la orice vârstă. Există o varietate atât de mare de dansuri încât orice persoană poate să danseze. În acest sens este nevoie de ambiție, dorință de socializare, rigurozitate, alocarea constantă a unei anumite perioade de timp, multă muncă, atenție la detalii, etc. Dansul este una dintre activitățile sportive care poate fi realizată atât la nivel de amatori cât și la nivel de profesionist. Pe lângă faptul că este o activitate care pune în mișcare toate grupele de mușchi, dansul este activitatea care oferă liniștea și bucuria mentală și sufletească de care fiecare dintre noi are nevoie. Așadar, optarea pentru o astfel de activitate fizică este una dintre cele mai bune decizii pe care o poți lua.   

Către ce tipuri de dansuri te poți îndrepta?

Există o varietate foarte mare de tipuri de dansuri motiv pentru care nu ai nici o scuză în cazul în care îți dorești să practici această activitate însă nu ai făcut-o până în momentul de față. Pentru ca o astfel de activitate să fie realizată într-un mod cât mai profesionist trebuie apelat la cursuri de dans de la Dancevision.ro. Cursurile de dans predate în cadrul acestei școli de dans sunt predate într-un mod care te fac să îți dorești să te reîntorci în cadrul cursurilor pentru a putea progresa cât mai mult din punct de vedere artistic. În cazul în care nu știi către ce tip de dans să îți îndrepți atenția iată care sunt câteva dintre cele mai populare tipuri de dansuri:

  1. Dansuri clasice.
  2. Dansuri sociale și de petrecere a timpului liber.
  3. Dansuri tradiționale și populare.
  4. Dansuri urbane.
  5. Dansuri asiatice și orientale.

Principalele beneficii oferite de către dans

Dansul este una dintre activitățile fizice care din momentul în care este realizată constant oferă foarte multe beneficii. Câteva dintre cele mai importante avantaje sunt următoarele:

  1. Contribuie la creșterea forței musculare și la îmbunătățirea flexibilității corporale.
  2. Contribuie la îmbunătățirea sistemului cardiovascular.
  3. Echilibrul și coordonarea mișcărilor devin mult mai bune.
  4. Stresul, anxietatea, depresia, stările proaste din punct de vedere fizic sau sufletește dispar în momentul practicării dansului preferat.
  5. Scăderea in greutate dar și creșterea stimei de sine sunt alte două avantaje de care se bucură persoanele care aleg să realizeze o astfel de activitate fizică.
  6. Nu în ultimul rând, socializarea și legarea de noi prietenii este un alt motiv pentru care oamenii aleg să meargă într-o sală de dansuri.

Aspecte care trebuie avute în vedere atunci când se dorește înscrierea la un curs de dans

Există câteva aspecte care trebuie să fie analizate cu maximă atenție în momentul în care se dorește optarea pentru un curs de dans. Câteva dintre cele mai importante aspecte care trebuie să fie analizate cu atenție sunt următoarele:

  1. Care este tipul de dans care te atrage cel mai mult?
  2. Nivelul de efort fizic, mental, financiar, etc, care trebuie să fie depus pentru a putea participa la respectivul curs de dans.
  3. Obiectivele avute se suprapun cu obiectivele dansului la care dorești să participi?
  4. Care este nivelul de notorietate de care se bucură firma la care dorești să apelezi pentru a putea participa la cursul de dans.

Nu reușești să fii motivat în timpul orelor de dans? Respectă următoarele sfaturi! 

De multe ori este destul de greu să rămâi concentrat în timpul orelor de dans. Pentru ca o astfel de situație să poată fi prevenită trebuie respectate o serie de sfaturi, câteva dintre cele mai importante sfaturi fiind prezentate în continuarea acestui articol: 

-Stabiliți obiective realiste pentru dvs. și urmăriți progresul dvs. pe măsură ce le atingeți

-Dansul poate fi o activitate distractivă și socială, așa că puteți încerca să participați la cursuri împreună cu un prieten.

-Încercați să schimbați stilul de dans din când în când pentru a vă menține interesul și a vă îmbunătăți abilitățile.

-Participarea la un spectacol de dans poate fi o modalitate excelentă de a vă motiva și de a vă îmbunătăți abilitățile.

Duminică, 5 finale pentru salvare! Dinamo și FCU Craiova sunt la mila rezultatelor » Toate CALCULELE în dreptul fiecărei echipe

„Vă spun în premieră, la Dinamo a fost o tentativă de puci în vestiar!” » Omul care l-a adus pe Kopic a dat tot din casă


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează