GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

Petreci prea mult timp la calculator? Munca sedentară îți dă dureri de spate? Află de ce este util un corset lombar

Articol de GSP - Publicat miercuri, 12 iulie 2023 14:13 / Actualizat miercuri, 12 iulie 2023 14:14

În viața modernă, unde tehnologia domină și chiar definește existența noastră, majoritatea locurilor de muncă actuale presupun ore lungi petrecute în fața computerului sau în mașină. Astfel, nici nu mai este de mirare că un număr tot mai mare de oameni se confruntă cu probleme de sănătate cauzate de sedentarism, iar durerile de spate nu sunt o excepție. 

Acestea sunt agravate de obiceiurile nesănătoase, aici fiind incluse o dietă dezechilibrată, acumularea de kilograme, sedentarism și chiar dormitul într-o poziție care nu susține corect coloana vertebrală. Dacă aceste elemente nu ți se par atât de grave, mai adaugă și faptul că stresul cauzat de dorința de a ne menține performanța la locul de muncă și lipsa unui concediu conduc la o deteriorare a sănătății și a calității vieții. 

Îți sună cunoscut toate aceste lucruri? Te-ai săturat ca la final de program să te plângi de mușchi tensionați și dureri de spate? Corsetul lombar s-ar putea dovedi cea mai bună investiție pentru sănătatea ta.

Care sunt beneficiile pe care corsetul lombar le oferă în cazul muncii sedentare?

Corsetele lombare și-au câștigat popularitatea în rândul celor care lucrează predominant într-un mediu sedentar și se confruntă cu dureri de spate. Nu doar pernele pentru scaun, ci și anumite tipuri de corsete lombare de la Ortosan pot fi de ajutor în atenuarea durerilor. Un număr tot mai mare de medici ortopezi și neurochirurgi recomandă utilizarea acestor dispozitive medicale, având în vedere numărul crescut de persoane care se confruntă cu dureri cervicale și lombare, indiferent de vârsta lor.

Cum te ajută corsetul lombar să devii mai productiv la locul de muncă?

Știai că disconfortul fizic este direct răspunzător pentru lipsa productivității și distragerea atenției de la sarcinile zilnice, fie ele la birou sau acasă? Acest lucru se întâmplă deoarece mintea noastră este preocupată de durerea lombară, ceea ce poate duce la iritabilitate, tristețe și chiar pierderea interesului pentru viață.

Dacă te-ai decis să spui STOP durerilor de spate, Ortosan îți prezintă câteva dintre beneficiile pe care un corset lombară ți le poate oferi:

Reducerea durerilor cervicale și lombare

Fie că ne dăm seama sau nu, postura incorectă la birou cauzează tensiune asupra spatelui și disconfort marcant în zona gâtului și a spatelui inferior. Folosirea unui corset ortopedic contribuie la corectarea posturii în fața computerului, dar în același timp ameliorează sau previne disconfortul fizic.

Prevenirea agravării durerilor de spate

Dacă suferi deja de dureri de spate și ai zile în care devin insuportabile, chiar și după administrarea unui analgezic, sigur ești în căutarea unei soluții rapide și accesibile pentru a scăpa de durere. O opțiune la îndemână ar fi să îți cumperi o pernă lombară cu spumă de memorie și design ergonomic.

Previne deformareai coloanei vertebrale

Dacă nu te simți confortabil cu un corset, o pernă lombară de calitate, fabricată din spumă de memorie, îți va asigură o poziție corectă a corpului, contribuind la ameliorarea disconfortului cauzat de hernia de disc, nervii iritați, stenoza și sciatica coloanei vertebrale; mai mult, întărește mușchii spatelui, previne deformarea coloanei vertebrale și apariția cocoșei.

Cristian Tudor Popescu dezvăluie regula radicală pe care ar impune-o imediat în tenis: „E singura șansă pentru spectacol, să scăpăm de «bum-bum», «buf-buf»”

CSA Steaua ATACĂ după ultima decizie privind palmaresul: „FCSB a jucat ilegal în Liga 1. Cerem public LPF și FRF să explice!”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează