GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

România va intra în Cartea Recordurilor cu un Tricou de Uriaș. Află cum poți participa la eveniment

Articol de GSP - Publicat miercuri, 19 aprilie 2023 12:24 / Actualizat miercuri, 19 aprilie 2023 12:57

Un tricou care cântărește 4 tone

Da, este posibil. Iar țesătura este realizată exclusiv din material plastic reciclat.

Recordul mondial pentru cel mai mare tricou din lume va fi omologat de Guinness World Records sâmbăta aceasta, 22 aprilie, pe Stadionul Național de Rugby „Arcul de Triumf” din București. Inițiativa „Tricou de Uriaș” aparține Asociației 11even, cu sprijinul Kaufland România și al Federației Române de Rugby.

Accesul la eveniment este gratuit, însă locurile sunt limitate. Rezervă-ți locul aici. Momentul va fi celebrat printr-un concert inedit, susținut de Smiley.

Tricoul de Uriaș va fi măsurat de o echipă de ingineri topografi și verificat în baza unor criterii stricte de către un reprezentant Guinness World Records. Evenimentul va reuni sportivi, jucători ai echipei naționale de rugby, reprezentanți din mass-media, parteneri, copii și tineri din diverse cluburi sportive din București și nu numai.

Cât de mare este cel mai mare tricou din lume?

Tricou de Uriaș are dimensiunile unui teren de rugby, cântărește aproximativ 4 tone și este realizat dintr-un material provenit din reciclarea a peste 250.000 de PET-uri. Fabricarea acestuia a fost posibilă grație clienților Kaufland, care au colectat peste 500.000 PET-uri la automatele din parcările magazinelor, adică dublul cantității necesare pentru tricou, în decursul a trei săptămâni.

Pentru fabricarea, transportul, manipularea și desfășurarea tricoului, au fost implicați croitori și transportatori profesioniști și peste 150 de voluntari.

Ulterior, Tricoul de Uriaș va fi transformat în aproximativ 12.000 de tricouri pentru copii și adulți, oferite gratuit în cadrul programului „Bucurie în Mișcare”. Acesta este unul din cele mai importante programe de promovare a mișcării de masă din țara noastră, organizat de Asociația 11even, cu sprijinul Kaufland România și a sute de cluburi și entități din domeniul sportului.

Statisticile arată că, în România, doar 3 din 10 PET-uri sunt reciclate. Celelalte ajung fie la groapa de gunoi, fie în natură, poluând apele, solul și pădurile. 

Tricoul de Uriaș reprezintă un exemplu de bune practici și demonstrează că deșeurile pot fi transformate în resurse valoroase, având grijă de mediu, pentru un viitor mai verde și mai curat. 

Mai multe informații despre proiect și accesul la evenimentul public de atestare a recordului sunt disponibile pe www.tricoudeurias.ro

Dinamo e condamnată la retrogradare! Nici victoria cu UTA nu îi asigură barajul » Toate CALCULELE: de ce rezultate indirecte au nevoie „câinii”

În 1987 termina în fața lui Hagi în cursa pentru Balonul de Aur, acum e agent imobiliar » Și-a schimbat și look-ul: „Samuraiul a plecat în vacanță!”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează