GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  

Toată lumea joacă șah în weekend!

Articol de GSP - Publicat luni, 12 noiembrie 2018 15:38

În perioada 17-18.11.2018 Clubul Central de Șah București, în colaborare cu Asociația Alter MOVE și eChess, organizează la București, în sălile Hotelului IBIS – Palatul Parlamentului, Cupa de Toamnă, o competiție șahistă tradițională formată din 6 secțiuni, adresate deopotrivă copiilor și adulților.

  • Șahul este pe locul 3, imediat după fotbal și baschet, în clasamentul sporturilor din România, în funcție de numărul sportivilor înregistrați
  • 14.564 de șahiști înregistrați la Federația Română de Șah
  • Clubul Central de Șah din București este cea mai importantă structură sportivă de profil cu 531 de membri
  • 200 de jucători sunt așteptați să ia parte la Cupa de Toamnă din 17-18.11.2018

Sâmbătă, 17.11 începând cu ora 9:30 intră în concurs copiii în cele patru turnee dedicate lor, iar duminică 18.11 vine rândul adulților să se întreacă pe tabla cu 64 de pătrate în ultimele două competiții ale festivalului.

Distracție și Premii de aproape 10.000 lei

Comunitatea jucătorilor de șah se află pe podiumul sporturilor din România din punct de vedere al legitimaților, având la nivelul anului 2015 un număr de 14.564 practicanți, imediat după fotbal și baschet, înaintea unor sporturi precum atletism, handbal sau tenis.

Dincolo de această statistică rece, jocul de șah se bucură de o largă răspândire, fiind asociat cu valori precum educația, inteligența, disciplina, respectul pentru partenerul de întrecere.

Întrecerile șahiste sunt evenimente unde jocul, competiția, distracția și recompensele devin ingredintele unui cocktail exploziv pe care cei aproape 200 de participanți îl vor consuma timp de 5 ore.

La pachet cu buna dispoziție, cele 6 secțiuni ale Cupei de Toamnă vor oferi câștigătorilor premii totale în valoare totală de 10.000 lei sub formă de cupe, medalii, diplome, bani, abonamente la revistele Dilema Veche & Historia, antrenamente șahiste și multe alte surprize.

Aceste recompense vor merge către o treime dintre jucătorii înscriși, atât către ocupanții primelor trei locuri, cât și spre categorii speciale de competitori, în funcție de gen, vârstă, nivel de competență șahistă.

Spre exemplu, o femeie care se clasează în Turneul E – Adulți amatori pe locul 14 din 40 de participanți, pote câștiga un premiu dacă este cea mai bine clasată femeie din competiție.

Acest gen de premii speciale sunt des întâlnite în turneele șahiste, inclusiv în concursurile juniorilor, unde se acordă numeroase premii în funcție de vârstă și gen.

În căutarea micului Kasparov

Două dintre turneele dedicate copiilor sunt concepute exclusiv pentru acei prichindei care sunt începători în lumea șahului și care vor să prindă gustul sportului.

Magazinul de jocuri „Pionul.RO” a făcut posibilă realizarea acestor întreceri, prin recompensarea celor mai merituoși dintre copii cu jocuri creative, potrivite vârstei fiecăruia dintre ei.

Față de alte întreceri șahiste adresate piticilor amatori de jocul regilor, cu această ocazie Clubul Central de Șah București va folosi prilejul pentru a selecționa 10 dintre copiii participanți oferindu-le o lună de antrenamente gratuite în pepiniera Clubului.

Astfel, copiii care demonstrează reale calități pentru șah vor avea ocazia să se antreneze gratuit timp de o lună într-unul din centrele care formează sportivi pentru Club: Bufnița din Tei (Berceni), Stejarii After School (Floreasca), Teaching Spot (13 Septembrie).

La finalul acestei perioade, în urma evaluării activității depuse la antrenamente, împreună cu părinții vom decide în ce măsură colaborarea se va permanentiza.

Întrecere pentru adulții amatori și pentru familii

Și dacă piticii care joacă șah de plăcere au propria lor competiție, de ce nu ar avea și adulții una? Dumincă, Turneul E le este dedicat adulților care nu sunt legitimați la niciun club sportiv de șah și care joacă șah din pură pasiune cu amicii, rudele sau pe internet.

Noi îi aducem într-o sală de competiție, îi transmitem LIVE pe Internet la nivel mondial și le dăm premii celor mai competitivi.

Și ca să condimentăm puțin jocurile, vom permite copiilor sub 10 ani să joace în acest turneu, dacă au un adult – membru de familie înscris, urmând să recompensăm familia care  adună cele mai multe puncte.

Înscrieri

Pentru a participa la una sau mai multe secțiuni, corespunzătoare vârstei și nivelului de cunoaștere a jocului, doritorii sepot înscrie prin email la [email protected] prin formularul din pagina oficială a competiției

 

Organizatori

Clubul Central de Șah Bucureștieste o structură sportivă din subordinea Ministerului Tineretului și Sporturilor înființată în 1977, cu 531 de membri, dintre care 83%  sunt copii și juniori. Colectivul tehnic este format din 2 antrenori: Christiansen SAVA (Maestru Național și Antrenor FIDE), Luminița COSMA (Mare Maestră Internațională și Componentă a echipei naționale feminine).

Asociația Alter MOVEeste un ONG care promovează șahul drept vehicul educațional, dezvoltând în acest sens Programul „Șah Mat”, în cadrul căruia se antrenează 237 de copii din București.

eChesseste o comunitate a pasionaților de șah din România, lansată online la adresa echess.ro de doi antreprenori din generații diferite, uniți prin pasiunea pentru jocul regilor și pentru potențialul său educațional.

 

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
metaljuve
metaljuve  •  15 Noiembrie 2018, 04:21

Felicitari!

1138029313042139
Corneliu Tablan  •  14 Noiembrie 2018, 11:04

fcsbist.de.mic, stai calm, e publicitate, cineva a plătit să apară și altceva decât fotbal!

fcsbist.de.mic
fcsbist.de.mic  •  12 Noiembrie 2018, 17:16

Mai sa fie... mai scrieti si despre altceva in afara de nea Gigi si Rednic?

Vezi toate comentariile (3)
Comentează
Close