GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  

Top 10 despre Jocurile Olimpice de Iarnă 2018

Articol de GSP - Publicat vineri, 09 februarie 2018 12:07

A 23-a ediția a Jocurilor Olimpice de Iarnă 2018 are loc în Coreea de Sud. Operatorul internațional de pariuri Betano.com a realizat un Top 10 al celor mai interesante lucruri care merită știute despre acest mare eveniment. În plus, puteți afla dintr-un material video care a fost singura medalie obținută de România la Olimpiada de Iarnă.

Va câștiga România vreo medalie la JO 2018?

  1. Stadionul Olimpic din Pyeongchang are 35.000 de locuri și a costat 109 milioane de dolari.
  2. Organizarea Jocurilor din Coreea de Sud va costa 15 miliarde de euro, față de ediția precedentă din Rusia cotată la amețitoarea cifră de 57 de miliarde.
  3. Numele sportului skeleton provine din anul 1892, atunci când construcția saniei era asemănătoare cu structura unui schelet uman. Un spectator a remarcat acest lucru, iar de atunci numele sportului a rămas așa.
  4. Coreenii au construit două sate olimpice, unul cu o capacitate de 3.800 de locuri și altul de 2.900 de locuri.
  5. JO 2018 va include 15 sporturi cu 102 de probe, înregistrând patru noi debuturi olimpice: snowboard, schi freestyle, patinaj viteză cu start în masă și curling dublu mixt.
  6. În 2018 este pentru prima oară când se califică mai mult de un sportiv din Mexic în cadrul unei ediții a Jocurilor de Iarnă.
  7. Rusia va concura sub un drapel neutru, din cauza acuzelor de dopaj de la Jocurile precedente.
  8. Coreea de Sud și Coreea de Nord vor concura în premieră sub același drapel, în cadrul unei ediții olimpice.
  9. Pentru prima oară în ultimii 20 de ani, Campionatul Național de Hochei american (NHL) nu se va opri pe durata unor Jocuri Olimpice, iar sportivii săi nu vor avea voie să participe la Olimpiadă.
  10. Sud-coreenii vor inaugura special pentru Olimpiadă un tren de mare viteză, care va acoperi distanța dintre orașele Seul și PyeongChang în doar 69 de minute, față de timpul normal de 2 ore și jumătate.

Pariază pe Jocurile Olimpice de Iarnă 2018! Toate cotele, toate sporturile

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
itrobert
itrobert  •  10 Februarie 2018, 06:05

Trei aberatii: 1.) Coreea si coreea de Nord sub acelas drapel 2.) Rusia care e descalificata, sub drapel "neutru" ce o mai insemna si asta 3.) Hocheistii din NFL nu au voie sa participe pentru ca sunt din alta dimensiune Hai sa speram ca va fi in general un spectacol sportiv cel putin placut.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close