GSP SPECIAL  »  SPECIAL  »  INTERVIU

EXCLUSIV // VIDEO Ce mai face Kassandra, fiica lui Iosif Rotariu, care a suferit peste 50 de operații și se pregătește de alte intervenții: „A terminat clasa a 10-a cu media 9,64” + Ce facultate vrea să urmeze

Iosif Rotariu împreună cu copiii săi adoptivi, Cristinel (19 ani) și Kassandra (17 ani)
Iosif Rotariu împreună cu copiii săi adoptivi, Cristinel (19 ani) și Kassandra (17 ani)

Articol de , - Publicat joi, 20 octombrie 2022 12:36 / Actualizat joi, 20 octombrie 2022 14:00

Iosif Rotariu (60 de ani) a oferit un amplu interviu pentru Gazeta Sporturilor. „Roti” a vorbit și despre Kassandra, fiica sa, care a suferit peste 50 de operații.

„Da, sunt un om foarte fericit. Copiii noștri, Roberto și Romina, au casele și joburile lor, Kassandra și Cristinel, pe care i-am înfiat de când aveau trei ani, au crescut. Kassandra e o domnișoară, are 17 ani, învață la «Shakespeare», a terminat clasa a X-a cu media 9,64 și vrea să dea la facultate la Management.

Iar Cristinel are 19 ani și deja s-a angajat la o firmă de montaj panouri fotovoltaice. Soția lucrează, eu tot cu sportul zilnic, totul e foarte bine".

Lecția de viață a unor copii loviți de soartă

În urmă cu 15 ani, pentru Iosif Rotariu a început o nouă viață. Împreună cu soția sa, Dana, l-au adoptat pe Cristinel, un băiețel părăsit de familie la o clinică din Buziaș. Un copil cu diabet, dependent de insulină. Iar doi ani mai târziu, au înfiat și o fetiță, pe Kassandra, un suflet zdrobit și la propriu, și la figurat, care n-ar fi avut altfel nicio șansă.

„Când am înfiat copila, care avusese oasele rupte, știind prin ce grozăvii trecuse fără să se plângă, mi-am zis că trebuie să fac ceva, să-i pot fi alături, să o pot ajuta în orice moment. Asta m-a ambiționat mult. Cum adică, fata mea nu se plânge, dar mă plâng eu că nu pot să fac ceva, că e prea greu sau că sunt prea obosit? Și de atunci am schimbat tot!

Nu eram eu vreun băutor, dar de atunci n-am mai pus gura pe băutură, nici măcar o bere sau un pahar de vin, nici măcar pe la ocazii. Și am început să merg la sala de fitness aproape zilnic. Noi am salvat-o pe Kassandra, dar copila asta m-a salvat și ea pe mine! Iar acum e domnișoară, dar când vine și mă ia în brațe, mă pupă și îmi spune: «Tati, te iubesc!», e cea mai mare satisfacție sufletească".

Roti rememorează oftând: „Îmi amintesc cum, când erau mici, Cristinel a învățat-o pe Kassandra să meargă. El avea 5 ani, ea avea 3, abia o adusesem. Avea probleme mari, dureri, stătea numai în pat. Și Cristinel s-a pus în genunchi la doi-trei metri de pat și o chema la el, cu mâinile întinse. Iar ea s-a dat jos, a făcut câțiva pași și a căzut în brațele lui. 

Și au tot făcut asta, de mai multe ori. Eu stăteam într-un colț de cameră și îi priveam, cu sufletul plin. A fost o lecție pentru mine. Iar ei au rămas la fel și acum, foarte apropiați, se iubesc ca frații. Doi copii foarte buni”.

Kassandra se pregătește pentru alte operații

În vara anului viitor, Kassandra, care a suferit deja peste 50 de operații, va mai face una, în Franța. „Trebuie să îi fie schimbată proteza la picior, acum că i se încheie creșterea”, a explicat Rotariu.

Nu este ultima intervenție, urmând să mai facă ulterior și altele, la mâini. Tatăl său nu are dubii:

„Kassandra e un copil minunat. Știu că va reuși în viață. E foarte conștiincioasă, știe ce vrea, are prieteni, viață socială. Diriginta are mare încredere în ea, știe că dacă îi dă vreo sarcină e ca și rezolvată”, a mai spus fostul internațional.

Click AICI pentru interviul integral cu Iosif Rotariu

Citește și:

Brazilianul încântat de România: „Vreau și cetățenia. E casa mea și vreau să-mi cresc fetița aici”

„Voi l-ați făcut să sufere!” » Omul care l-a adus pe Tavi Popescu la FCSB iese la atac: „Ați vrut să vă puneți amprenta”

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (11)
cdba3133
cdba3133  •  21 Octombrie 2022, 12:58

Daca omenirea ar avea inca cativa oameni precum Iosif Rotariu ar fi altfel. Nu multi ar trebui. Cativa. Restul ne-am molipsi de la el. Sa fi iubit OMULE!

YATO
YATO  •  20 Octombrie 2022, 17:25

Un om serios si hotarat.

dobrin
dobrin  •  20 Octombrie 2022, 16:42

Nu multa lume se inhama sa infieze un copil, daramite un copil cu atatea probleme de sanatate. Respect!

Vezi toate comentariile (11)
Comentează