GSP SPECIAL  »  SPECIAL  »  BOLONI LA 70 DE ANI

VIDEO Dimineața antrenament, seara cu familia » Cum a sărbătorit Ladislau Boloni împlinirea a 70 de ani: „Am avut doar două zile de naștere speciale"

Articol de , - Publicat marti, 14 martie 2023 08:22 / Actualizat marti, 14 martie 2023 12:14

Ladislau Boloni a împlinit 70 de ani pe 11 martie. Gazeta Sporturilor l-a vizitat pe antrenor în Franța, la Metz, iar azi publică o nouă ediție specială, cu 5 pagini dedicate acestuia.

Loți nu acordă o mare importanță zilei sale de naștere.

Boloni a sărbătorit în familie, sâmbătă seară, aniversarea de 70 de ani. Prima parte a zilei a dedicat-o pregătirii derby-ului cu Le Havre. Dimineața a condus un antrenament ușor, de la 10:30 la 12:30. Apoi a urmat tot programul, ca de obiciei.

„Am controlat cum fac jucătorii refacerea, am vorbit cu bucătarul când să dea masa. Am avut conferința de presă, după care m-am întors acasă și am făcut analiza jocurilor. Nimic deosebit. A fost o seară cu familia mea, cu soția, fiica și nepoțeii", a precizat antrenorul septuagenar.

Ladislau Boloni: „Am avut doar două speciale"

Antrenorul spune că nu a acordat niciodată o importanță prea mare zilei sale de naștere. 

„N-ai să crezi: eu am avut numai două aniversări mai speciale! Una pe la 5-6 ani, când părinții mi-au organizat o sărbătoare. A doua s-a petrecut la Lisabona, când ambasadorul Franței mi-a organizat aniversarea la ambasadă. 

Eram în relații bune cu dânsul. Și acolo, au fost doar cinci persoane din club. Interesant, când am fost la București, când cineva împlinea 50 de ani se făcea ditamai tam-tamul, cu o sută de invitați. Eu nu am dat niciodată importanță zilei mele de naștere. Sincer, dacă n-ar fi internetul n-ar ști nimeni că e ziua mea".

Loți spune că nici ca jucător nu făcea chefuri mari de ziua lui de naștere. „La Steaua aducea fiecare câte un carton de bere și ciocneam cu băieții în vestiar după antrenament". Cei patru ani petrecuți la echipa din Ghencea îi provoacă nostalgii: „Era o gașcă nemaipomenită!”.

Nu spun că vreau să mai antrenez până la 75 de ani sau până la 80. Poate că mâine mă opresc. Simt că încă sunt capabil și am ce să le spun tinerilor fotbaliști. N-aș vrea să regret că nu am dat totul. Și când dau cu sapa în grădină vreau să dau totul! Ar fi păcat să rămână în mine această nebunie, această forță, acest entuziasm, finețurile pe care fotbalistul trebuie să le cunoască.

- Ladislau Boloni

Ladislau Boloni, despre...

... mâncarea preferată: „Îmi place supa de ceapă. Specialitate «madame Boloni». Nu credeam că pot să mănânc așa ceva! Apoi șnițelul. Totuși, ceea ce-mi place foarte mult, și trebuie să mănânc de câte ori merg acasă, în România, este cașcaval pané și papanași cu brânză și smântână. Am umblat prin toată lumea, încât m-am obișnuit cu tot felul de mâncăruri. Îmi plac creveții, mănânc melci, carne de toate felurile. Mai puțin de cal. Am gustat, însă nu mi-a plăcut. Și din cauza sentimentului de milă. Fructele îmi plac mult"

... vin sau bere: „Când este cald și după o transpirație, merge o bere rece. Seara, la calm, beau un vin de Bordeaux"

... film sau teatru: „Ar trebui să spun teatru (n.r. soția a fost actriță de teatru), dar spun film. Foarte rar merg la cinema. Unele le văd acasă, multe le caut pe YouTube. Îmi plac comediile și filmele istorice"

... Pelé, Maradona sau Messi: „Cristiano Ronaldo! Nu pentru că am avut șansa să lucrez cu el, ci pentru faptul că toți avem părerea noastră. Nu știu dacă este corect să căutăm cine este mai bun. Pelé, fantastic! M-am întâlnit cu el, am discutat cu el. Am avut această șansă. Cu Messi, nu. Maradona, genial pe teren. Om deosebit, însă pe undeva cred că era mult, mult, mult mai valoros decât în afara terenului. Dar de ce să nu vorbim despre celălalt Ronaldo, «Dințosul», despre Beckenbauer sau despre italieni, care au scos mai tot timpul câte un fenomen? Despre Cruyff?"

Citește și: 

Boloni, în felul lui » Editorial de Eduard Apostol: „Un maestru. Un fotbalist prodigios, un antrenor formidabil. Poate că dacă ar fi avut o altă reclamă și o echipă de PR pe măsură ar fi fost de ani buni marțea și miercurea seara în casele noastre prin intermediul Champions League.”

„Lampard” Popescu, primul plecat de la FCSB? » Până să vină oferta lui Becali, a bătut deja palma cu alt club din Superligă: „Suntem încântați, e un campion”

L-a disperat pe Hagi: „Ne despărțim, nu se mai poate! La câți bani îi dăm, trebuia să fie star”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează