GSP SPECIAL  »  SPECIAL  »  VIAȚA DUPĂ FOTBAL

EXCLUSIV Fostul rapidist a pierdut 200.000€, apoi și-a vândut mașina pentru prima lui afacere: „Nu e un simplu business, este însăși viața noastră”

Articol de , - Publicat luni, 06 martie 2023 13:43 / Actualizat joi, 09 martie 2023 14:58

Retras de la Rapid, Raul Costin a investit 50.000 de euro pentru deschiderea unei cafenele în cartierul Cotroceni din București și și-a vândut inclusiv mașina pentru noua sa afacere

  • Gazeta Sporturilor continuă astăzi serialul "Viața după fotbal", despre reconversia profesională a sportivilor care n-au rămas în fenomen după retragere și au ales ori au fost nevoiți să se reprofileze
  • Care sunt afacerile în care au investit? Cu ce provocări a venit noua etapă din viață, după ani petrecuți în iarbă? Cât de grea a fost adaptarea? Vom avea răspunsuri la aceste întrebări în seria documentată de redacția GSP.

Raul Costin (38 de ani) a jucat peste 300 de meciuri în întreaga sa carieră. Și după ce-a pus ghetele în cui a pornit o afacere care-l ține mereu în priză. Și cum primii pași i-a făcut la FC Naţional, fostul mijlocaș și-a deschis o cafenea în Cotroceni.

"Ideea unei afaceri o început acum doi ani. Împreună cu prietena mea, Raluca, aveam un vis comun. A durat vreo opt luni până am găsit această locație pe care am descoperit-o la o simplă plimbare prin Cotroceni. După un an de la discuția noastră am reușit să deschidem și acum ne mănâncă aproape tot timpul și mare parte din energia noastră", spune Raul.

De cafeneaua din Cotroceni se ocupă doar patru persoane: "Avem fanii noștri fiecare, în funcție de cum le-am câștigat simpatiile. Când am deschis, nu am avut așteptări! Am plecat cu capul înainte. Pentru mine a fost o trecere dificilă. Acum mă ocup cu toate pentru că nevoia și pasiunea te învață. Eu sunt un tip căruia îi place să facă mai multe lucruri și care să fure din meserie".

Raul Costin: „Cafeaua e vedeta, Pavlova e regina"

Cu aproape 200.000 de euro pierduți în cariera de fotbalist, Raul spune că „mi-am vândut inclusiv mașina pentru cafenea", dar că "nu mi-a fost frică pentru că nu m-am gândit la bani, ci doar la cum să ne facem visul".

Fostul rapidist a pierdut 200.000€, apoi și-a vândut mașina pentru prima lui afacere: „Nu e un simplu business, este însăși viața noastră”

"Noi am făcut totul cu sufletul și inima. Iar pe lângă partea financiară am depus foarte mult timp, suflet și poate fi costisitor. Dacă o faci cu drag, ai mai mult de câștigat. Investiția ne-a dus la peste 50.000 de euro. Am renovat spațiul și-a trebuit să-l adaptăm la ceea ce ne dorim. Am cumpărat aparatură nouă", dezvăluie.

Dar ce le oferă fostul jucător celor care-i trec pragul? "Suntem adepții unei vieți sănătoase. Aici găsiți cafea de specialitate, până la vinuri și mâncare cu produse sărate, dar și dulci. Lucrăm cu distribuitori mari care au inclusiv produse raw vegan, fără zahăr, vegan sau cu zahăr la dulciuri". În momentul de față există cafea din El Salvador, dar urmează să aducă din Etiopia și Peru. Și chiar dacă vedeta e cafeaua, "Pavlova e regina!". "Avem o doamnă care vine la noi special pentru un tort vegan cu zmeură de trei, patru ori pe săptămână", spune Raul.

„Primim oamenii cu zâmbetul pe buze"

Cu o locație unde lumea chiar vine pentru o cafea care are prețuri cuprinse între 11 și 21 de lei, Raul și prietena lui, Raluca, au în plan să se extindă: „Momentan, suntem în căutări pentru a doua locație. Suntem pregătiți să mărim această familie. La noi, pe lângă o cafea bună, oamenii pot afla locul unde să găsească persoane deschise, cu suflet mare. Sunt sigur că aici se vor întoarce de fiecare dată cu drag".

„Vrem să oferim pasiune și dragoste, iar într-o locație din mall e mai mult trafic. N-ai timp să discuți cu oamenii. Noi nu avem o idee de business, ci asta este viața noastră! Aici trăim, noi ne cunoaștem 90 la sută dintre clienți pe nume! Avem o cafenea de cartier, unde primim oamenii cu zâmbetul pe buze și brațele deschise", mai declară Raul.

Cu măsuțe în interior, dar și în exterior, Raul a investit și într-o terasă acoperită și încălzită atunci când este rece. „Sunt costuri suplimentare, vă dați seama! Energia electrică s-a scumpit foarte, foarte mult în ultima perioadă. La noi aparatura funcționează non-stop, dar nu ne plângem pentru că facem totul cu inima, cu dragoste și această cafenea este visul nostru".

Denumire aleasă de prietena lui Raul Costin

Dacă locația de pe strada Doctor Herescu a fost găsită întâmplător, la o plimbare prin vilele boeme din Cotroceniul liniștit al haosului din București, povestea denumirii cafenelei e una interesantă.

Fostul rapidist a pierdut 200.000€, apoi și-a vândut mașina pentru prima lui afacere: „Nu e un simplu business, este însăși viața noastră”
Raul și Raluca

"Prietena mea, Raluca, a descoperit numele ăsta, «Throwback». Adică, mai pe românește, du-mă cu gândul înapoi! Când bei o cafea sau mănânci o prăjitură, unde ai vrea să revii, să te întorci? Unde vrei să te duci cu gândul? Acolo unde te-ai simțit minunat și ai băut o cafea bună", spune Raul.

Dacă nu știați, sunt cam 200 de cafenele de specialitate în București, dar noi suntem foarte mulțumiți de ce am reușit aici! Această comunitate a noastră care crește de la zi la zi, de la lună la lună. Și asta ne face cei mai fericiți
Raul Costin, fost fotbalist

VIAȚA DUPĂ FOTBAL (episodul 4) » Raul Costin și-a investit toți banii într-o cafenea: „Nu avem o idee de business, ci asta este viața noastră!”

CITEȘTE ȘI:

„Un accident de căruță mi-a schimbat cariera!”. Povestea fostului fotbalist Călin Ignat, care și-a făcut în Târgu Mureș o fabrică de bere artizanală ce poartă numele cățelului său
VIAȚA DUPĂ FOTBAL
„Un accident de căruță mi-a schimbat cariera!”. Povestea fostului fotbalist Călin Ignat, care și-a făcut în Târgu Mureș o fabrică de bere artizanală ce poartă numele cățelului său
După 270 de meciuri în Liga 1, acum vinde mănuși de portar: „M-am mutat la Cluj și nici nu m-am uitat în contract! Acum vreau propriul meu brand”
VIAȚA DUPĂ FOTBAL
După 270 de meciuri în Liga 1, acum vinde mănuși de portar: „M-am mutat la Cluj și nici nu m-am uitat în contract! Acum vreau propriul meu brand”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  06 Martie 2023, 14:39

...puritatea cafelei se castiga numai prin munca ...

Chris.Dumitrescu
Chris.Dumitrescu  •  06 Martie 2023, 14:27

Peste 3 saptamani vin la Bucuresti, sper sa prind deschis. Interested.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează