GSP SPECIAL  »  STIRI EXTRASPORT  »  CORONAVIRUS

Au apărut recomandările de relaxare de la INSP: cum vom merge la frizer, ce nu avem voie să facem în biserici și ce se întâmplă cu școlile

FOTO: Raed Krishan +49   FOTO
FOTO: Raed Krishan

Articol de GSP - Publicat sambata, 09 mai 2020 14:13

Institutul Național de Sănătate Publică a publicat recomandările privind măsurile de relaxare pentru starea de alertă în România, care intră în vigoare din 15 mai. 

Măsurile de interes public care privesc activitatea din frizerii, clinici stomatologice, saloane de coafură, manichiură, pedichiură și cosmetică: accesul se va face pe baza de programări, astfel încât să existe permanent distanță de cel puțin 2 metri între persoane. Angajații trebuie să poarte permanent măști de protecție și mănuși, pe care trebuie să le schimbe din 4 în 4 ore. 

În ceea ce privește pregătirea elevilor din clase terminale, aceștia se pot strânge în grupuri de maximum 10 persoane și pentru nu pot sta împreună mai mult de 3 ore. Accesul în clădire se va face doar după dezinfecția mâinilor și verificarea temperaturii. 

În lăcașurile de cult accesul se va face cu respectarea unei suprafețe de 8 mp pentru fiecare persoană. Toate persoanele sunt obligate să poarte mască. Există și reguli speciale: atingerea obiectelor de cult e interzisă, binecuvântarea se va face de la cel puțin 1 metru, se va evita împărtășirea persoanelor care nu au linguriță proprie.

Accesul în mijloacele de transport în comun nu este permis fără mască. Capacitatea maximă va fi redusă la jumătate, iar călătorii vor trebui să respecte o distanță de un metru față de ceilalți.

VIDEO EMOȚIONANT. Nu există obstacol peste care să nu trecem! România va fi și mai puternică

FOTO / Cum arată Bucureștiul pe timp de coronavirus

+45 FOTO

Citește și alte știri despre coronavirus:

VIDEO + FOTO Țara care a câștigat lupta cu coronavirusul a redeschis stadioanele! Cum arată viitorul sportului

Avertisment în Italia, după eliminarea restricțiilor: „Fie lucrurile se schimbă, fie vă închid iar”

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (11)
valdino
valdino  •  09 Mai 2020, 14:58

Alooo, aceste recomandari sunt supuse opiniei publice, si, mai mult ca sigur, vor suporta modificari..De fapt asa guverneaza penelistii , anunta ceva cu mult timp inainte sa vada reactia populatiei, ce spune mass - media, ce spune opozitia , daca sunt mistouri , si dupa aceea fac modificari..Cea mai tare e aia cu deschiderea hotelurilor dar nu ai voie sa circuli dintr-o localitate in alta :))

cpt.ahab
cpt.ahab  •  09 Mai 2020, 16:21

Asta-i "România lucrului bine făcut"! :))))))))

927038610807268
Razvan-Radu Tudor  •  09 Mai 2020, 16:02

ma astia sunt sanatosi la cap, deschid hotelurile si se iese din localitate doar cu declaratie, e noaptea mintii, daca ma lasa sa ma duc la predeal pentru turism de ce dracu mai am nevoie de declaratie ?

Vezi toate comentariile (11)
Comentează