GSP SPECIAL  »  STIRI EXTRASPORT  »  CORONAVIRUS

Când spun experții că ar fi aprobat vaccinul Pfizer și de ce trebuie purtată mască în continuare

Foto: Getty Images
Foto: Getty Images

Articol de - Publicat marti, 10 noiembrie 2020 11:57 / Actualizat marti, 10 noiembrie 2020 12:42

Vaccinul anti-coronavirus produs de Pfizer și de compania germană de biotehnologie BioNTech, care ar avea o eficiență de cel puțin 90%, va putea fi aprobat de la mijlocul lunii decembrie, iar primele doze ar putea fi administrate înainte de sfârșitul acestui an sau la începutul anului viitor.

Descoperirea acestui vaccin ar putea accelera calendarul de control al pandemiei, însă oamenii de știință au avertizat că orice vaccin care va avea rezultate va întâmpina în continuare obstacole, în special distribuirea către sute de milioane de oameni.

„Este uimitor! Am putea avea o lansare în luna decembrie”, a afirmat Eric Topol, director al Scripps Research Translational Institute pentru washingtonpost.com. El a mai afirmat că rezultatele vaccinului Pfizer depășește cu mult standardul autorităților de a avea o eficiență de minim 50%.

Mască și după apariția vaccinului

Experții au mai precizat că oamenii vor trebui să poarte în continuare măști și să respecte distanțarea socială o perioadă de timp, chiar și după aprobarea unui vaccin. Asta deoarece dozele de vaccin vor fi limitate și va fi nevoie de timp pentru a imuniza suficient populația pentru a opri răspândirea virusului.

Ar putea fi vorba de 50 de milioane de doze de vaccin distribuite până la finalul anului și de alte 1,3 miliarde în 2021. 

În România, numărul total de infectări a ajuns la 306.991 cazuri, din care 206.793 pacienți au fost declarați vindecați, iar 8.009 au murit. În prezent sunt active 92,189 cazuri, din care 1,076 în stare critică.

Citește și alte știri despre coronavirus:

Descarcă de aici modelul declarației pe propria răspundere pentru a ieși din casă în intervalul 23:00-05:00

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează