GSP SPECIAL  »  STIRI EXTRASPORT  »  CORONAVIRUS

Restricții drastice în București din cauza coronavirusului » Toate măsurile intră în vigoare de miercuri

Articol de GSP - Publicat marti, 06 octombrie 2020 20:27 / Actualizat marti, 06 octombrie 2020 21:07

După o nouă zi cu peste 2000 de cazuri de coronavirus în România, în București s-au luat mai multe decizii drastice, printre care închiderea restaurantelor, teatrelor și cinematografelor.

Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență a stabilit restricțiile din București, care vor intra în vigoare de pe 7 octombrie. Acesta vor fi valabile până în momentul în care rata de incidență a cazurilor de coronavirus la mia de locuitori, în 14 zile, scade sub 1,5, a anunțat Gheorghe Cojanu, Prefectul Capitalei, potrivit Libertatea.

Astfel, restaurantele, teatrele, cinematografele și restaurantele vor fi închise, iar purtarea măștilor va fi obligatorie pe o rază de 100 de metri în jurul școlilor, în intervalul 07:45-21:15.În plus, s-a hotărât intensificarea activităților de control în piețe, târguri, mijloace de transport în comun și în perimetrele unităților școlare.

Precizăm că angajații afectați de restrângerea activității operatorilor economici, adică HoReCa și spectacole, vor beneficia de măsuri de sprijin potrivit Ordonanței de Urgență a Guvernului 120/2020 În momentul în care rata de incidență scade sub 1,5 la mie, rată care ne este comunicată săptămânal, CNSU se va reuni de îndată și va dispune reluarea tuturor activităților care au fost restricționate
- Gheorghe Cojanu, Prefectul Capitalei

STUDIU. Unde s-au înregistrat cele mai multe focare de coronavirus din România

Într-un studiu al Instituitului Național de Sănătate Publică, bazat pe anchetele epidemiologice ale DSP-urilor, efectuat între 21 septembrie și 4 octombrie, se arată că cele mai multe focare sunt la centrele rezidențiale pentru copii și vârstnici. 

Cluburile sportive sunt pe locurile 8, cu 16 focare de COVID-19  și 117 cazuri confirmate. Industria HoReCa (Hoteluri Restaurante Cafenele) este ultima, cu 3 focare și 5 cazuri de coronavirus.

Restricții drastice în București din cauza coronavirusului » Toate măsurile intră în vigoare de miercuri

VIDEO Ai grijă să porți corect masca de protecție! Ce nu trebuie să faci atunci când o utilizezi

Citește mai multe știri extrasport:

Bilanț în România: 2.121 de cazuri noi și 73 de decese înregistrate în ultimele 24h

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează