GSP SPECIAL  »  STIRI EXTRASPORT  »  RĂZBOI

Volodimir Zelenski, mesaj pentru România în a 5-a zi a războiului cu Rusia: „Sunt recunoscător”

Articol de GSP - Publicat luni, 28 februarie 2022 13:11 / Actualizat luni, 28 februarie 2022 13:48

În a cincea zi a invaziei Rusiei în Ucraina, Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei, a ținut să mulțumească României pentru sprijinul oferit.

În ultimele zile, România s-a implicat activ în sprijinirea Ucrainei. Pe lângă primirea refugiaților fugiți din calea războiului, România a decis să trimită spre țara vecină medicamente, echipamente sanitare și ajutoare în valoare de 3 milioane de euro, constând în combustibil, echipamente militare, alimente, apă, veste antiglonţ, căşti și muniţie.

Război în Ucraina, ziua a 5-a » Noi bombardamente în Kiev + mesajul lui Joe Biden pentru Rusia
RĂZBOI ÎN UCRAINA
Război în Ucraina, ziua a 5-a » Noi bombardamente în Kiev + mesajul lui Joe Biden pentru Rusia

Volodimir Zelenski i-a mulțumit României

Azi, într-un mesaj postat pe Instagram, președintele Zelenski a mulțumit României pentru sprijinul acordat.

„Sunt recunoscător României pentru contribuția semnificativă în apărarea Ucraineni. Îi sunt recunoscător lui Klaus Iohannis pentru sprijinul acordat pentru aderarea țării nostre la Uniunea Europeană. Simțim sprijinul politic și pentru apărarea țării din partea partenerilor noștri”, a scris Zelenski.

Volodimir Zelenski cere ca Ucraina să fie primită în Uniunea Europeană

Președintele Ucrainei a făcut luni un nou apel la E.U, pentru a accepta aderarea Ucrainei. Acesta consideră că țara sa merită să fie blocul european. 

„Facem un apel la UE pentru aderarea imediată a Ucrainei în cadrul unei noi proceduri speciale. Suntem recunoscători partenerilor noștri pentru că ne sunt alături, dar scopul nostru este să fim alături de toți europenii și, cel mai important, să fim egali”, a declarat Volodimir Zelenski.

VIDEO Se teme de cel mai sumbru scenariu în conflictul Rusia - Ucraina: „Suntem la câteva zile de sfârșitul lumii dacă se bagă cineva”

Citește și: 

Acuze dure după decizia celor de la FIFA: „Inacceptabil! Noi tot NU VOM JUCA împotriva Rusiei, indiferent ce nume va purta”

Mărturia fostului fotbalist din Liga 1, Junior Moraes, după ce a scăpat de infernul de la Kiev: „Eram 70 de oameni înghesuiți într-o cameră de hotel, ca într-un buncăr” » Jucătorii străini de de la Șahtior și Dinamo Kiev, aduși în România

Citește și:

Ce s-a întâmplat pe gazon imediat după finala Ligii Campionilor » Conflictul izbucnit la final, nu s-au putut opune
Liga Campionilor
Ce s-a întâmplat pe gazon imediat după finala Ligii Campionilor » Conflictul izbucnit la final, nu s-au putut opune
Londra nevralgică » 3 momente care au umbrit Wembley-ul, în seara în care britanicii erau datori cu reparația morală
Liga Campionilor
Londra nevralgică » 3 momente care au umbrit Wembley-ul, în seara în care britanicii erau datori cu reparația morală
Mutare de ultimă oră! Florentino Perez a anunțat cine semnează cu Real Madrid, imediat după finala Champions League
Liga Campionilor
Mutare de ultimă oră! Florentino Perez a anunțat cine semnează cu Real Madrid, imediat după finala Champions League

Bișnițarii își fac de cap la finala de Liga Campionilor » Reporterii Gazetei au surprins în detaliu modul lor de a acționa: metoda ingenioasă găsită prin care poliția nu poate interveni

Cu câți bani s-au ales Bettyshor și Roxana Țuțu, femeile bătute cu bestialitate de „Perversul de pe Târgu Ocna” în ring


Comentarii (38)
contrabas3
contrabas3  •  01 Martie 2022, 00:06

E un gest frumos, de apreciat. —— Pistoale Carpați nu a trimis Iohannis? Lol! La câtă hoție și risipă se face din banii europeni, putea Klaun să trimită un ajutor și mai consistent. Oamenii ăia chiar au nevoie disperată de ajutorul oricui. Praying for Ukraine! ????????

192486884818821
Mihnea Ilie  •  28 Februarie 2022, 18:51
Postat de elgabri pe 28 Februarie 2022, 15:30

Fara comandantul suprem Nea Gigi Razboinicul Luminii nici vorba Lutu acum ascute sabia dreptatii inainte sa plece la lupta

Vor putea, cu siguranță. Vor lupta cu tefoanele mobile în mana!!!!

qwes12
qwes12  •  28 Februarie 2022, 17:15
Postat de radumatei pe 28 Februarie 2022, 15:56

Rogu-te, dom'profesor, luminează-mă: de la cine „a importat cam 100.000 de ucraineni Stefan cel Mare”? „Ukraine” a fost doar un substantiv comun în limba rusă până pe la sfârșitul secolului 18, desemna zonele de graniță ale imperiului și în niciun caz nu desemna un popor sau o țară anume. Să minimizezi istoria românilor și să hiperbolizezi istoria (în mare parte inventată a) ucrainenilor în același comentariu e cam mult.

de la Polonia-Lituania. si ai dreptate sunt hutuli si rusini. pune mana pe carte. nu te arde. incearca sa intelegi impartial istoria. e dureros sa ai români chinuiti de sarbi sau ucraineni dar asta e realitatea. oare bulgarii ar putea cere istoric vorbind Moldova si Muntenia? sau Turcia?

Vezi toate comentariile (38)
Comentează