GSP SPECIAL  »  TRAGEDIE  »  A MURIT CRISTIAN ȚOPESCU

A MURIT CRISTIAN ȚOPESCU // Amintirile lui Țopescu de la Montreal: "A venit o bătrânică și mi-a cerut o poză cu Nadia. I-au dat lacrimile"

Cristian Țopescu, alături de Bela Karolyi, fostul antrenor al Nadiei Comăneci // FOTO: Cristi Preda
Cristian Țopescu, alături de Bela Karolyi, fostul antrenor al Nadiei Comăneci // FOTO: Cristi Preda

Articol de - Publicat marti, 15 mai 2018 18:00

Cristian Țopescu a murit astăzi, la 81 de ani. Acesta suferea de mai multe afecţiuni cronice.

Țopescu a vorbit pentru Gazetă în 2011 despre momente care i-au rămas în minte de la celebrul succes al Nadiei de la Monteal, pe care l-a comentat tot el.

"A creat o adevărată manie atunci. Toţi vorbeau despre Nadia. A contat şi inocenţa unui copil de 14 ani şi 8 luni. Unul din crainicii televiziunii canadiene avea în spatele său o imagine imensă cu Nadia şi deschidea ştirile spunînd «Bună seara, Montreal, bună seara, Nadia!», întorcându-se apoi spre imaginea Nadiei.

Mai ţin minte că zile în şir o bătrânică stătea în faţa sălii «Forum». La un moment dat, văzând că-mi potriveam la sacou o insignă cu tricolorul, a venit şi mi-a spus: «Am o vârstă înaintată, vă rog mult, aş vrea o poză cu Nadia». Cînd i-am adus poza cu autograful Nadiei, i-au dat lacrimile".

Vezi și: 

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
deva1
deva1  •  15 Mai 2018, 22:50

Dumnezeu sa il ierte si sa il odihneasca pe Cristian Topescu, cel mai mare comentator sportiv al Romaniei! E timpul ca noi Romanii sa nastem un alt Topescu, si sa nu mai asteptam zeci de ani...cata emotie si bucurie ne-a putut aduce!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează