GSP SPECIAL  »  TRAGEDIE  »  TRAGEDIE

Dor Geta Popescu și Erik Gulacsi, doi copii-minune ai sportului românesc, au murit într-o avalanșă din Munții Carpați

FOTO: Facebook
FOTO: Facebook

Articol de GSP - Publicat sambata, 22 aprilie 2017 21:02

Doi copii, în vârstă de 13, respectiv 14 ani, au murit astăzi, în urma unei avalanșe care a surprins grupul de alpiniști din care făceau parte. Cele 7 persoane luau parte la o ascensiune din circuitul 7 Munți, din Grădina Carpaților, conform Observator.tv.

Unul dintre ei era Dor Geta Popescu, o fetiță de doar 14 ani, sora celebrei alpiniste Crina Coco Popescu, considerată marea speranță a alpinismului românesc. Bătuse deja toate recordurile posibile pentru vârsta ei. În 2016 devenise cea mai tânără persoană care escaladează vîrful Giluwe (4.367), din Papua Noua Guinee. În același an reușise să mai cucerească încă 5 dintre cei mai înalți 7 vulcani ai lumii, parte a circuitului 7 Volcanoes.

Celălalt copil care și-a pierdut viața în avalanșă este Erik Gulacsi, un alt copil minune al acestui sport. În urmă cu câteva luni reușise să bată recordul de vârstă al vârfului Elbrus, 5642 de metri.

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (18)
10154433648851889
Bogdan Danila  •  24 Aprilie 2017, 10:04

Parerile noastre sunt un mare fssssssssss.....ce mai conteaza....??! Si oricum din comentariile avute despre acest subiect vorbesc toti nestiutorii...Oare performanta cum se ajunge la ea?? Prin munca!...tenacitate..! Care este ultima performanta a voastra?? Pe care mall l-ati "escaladat"? Vorbiti doar sa va aflati in vorba...Acesti copii....Dumnezeu sa le odihnesca sufletele!....si-au dorit sa escaladeze muntii, cu o placere pe care la alti copii o gasec in fata calculatorului...si ca orice parinte care practica o meserie, un hobby....fara sa vrea influenteaza, pe cei din jur, din pasiunile lor.....Voi cum va influentati copiii vostri?? Prin un mare NU...faceti ca ei!....NU ...este voie sa faci asta!....Iar performanta in orice domeniu cere sacrificii....Voi adultilor cand vrei sa obtineti o functie??..sa va luati o masina mai "bengoasa"?? Ce sacrificii faceti??? Durerea este prea mare....Iar muntele indiferent unde te aflii pe acest "colt de lume" isi va lua tributul...putea sa fie oriunde in lumea asta....dar a fost aici...Muntele trebuie sa fie respectat...iar noi am uitat sa ne mai respectam pe noi...dar ceea ce mai este dureros si pe cei de langa noi...?! Dumnezeu sa fie cu sufletele lor si sa le dea linistea cuvenita!

1797199540558622
Ion Iliescu  •  23 Aprilie 2017, 23:19

Iubitorii muntelui sunt cei care nu pot sa traiasca fara asta indiferent de riscuri. Este un sport extrem cateodata. Parintii copiilor disparuti sunt din aceasta categorie. Iar daca copii lor au ajuns sa faca performanta PROFESIOANALA din asta se cheama ca i-au indrumat catre o cariera frumoasa, riscanta si destul de banoasa. Vreunul dintre cei care ii acuza acum pe parintii micilor alpinisti, deplange soarta unei gimnaste care isi rupe oasele pe barna si nu va mai putea face sport niciodata? Sau pe multi alti sportivi decedati in teren? In schimb, tot poporul va fi mandru de performantele sportivilor care “reprezinta tara”. Sunteti ignoranti si ipocriti. Unica diferenta este data de raspunderea in fata legilor si prezumtiva “ratiune” a unei persoane majore. Dar in practica, pe munte, mor la fel de usor adulti sau copii, in avalanse, caderi de pietre, etc.

luk74
luk74  •  23 Aprilie 2017, 17:55

(NU E) buna seara ! Toate posturile tv au anuntat risc MAXIM DE AVALANSA. R.I.P. ,nu e vina voastra ...

Vezi toate comentariile (18)
Comentează