Inelul cumpărat de o britanică în anii '80 de la un târg de vechituri s-a vândut pentru o sumă astronomică

Articol de GSP vineri, 09 iunie 07:55

Aşa cum a anunţat site-ul nostru în urmă cu câteva zile, o femeie din Marea Britanie a aflat că inelul pe care îl cumpărase în anii '80 de la un târg de vechituri, cu 10 lire sterline, avea un diamant veritabil de 26,29 carate. Mulţi ani aceasta a crezut că era un simplu inel cu piatră falsă şi că avea o valoare pur decorativă.



După ce a observat că inelul nu se deteriorează după atâţia ani, femeia a consultat un bijutier, care i-a spus că diamantul, care a fost tăiat în secolul al XIX-lea, este veritabil şi că ar valora în jur de 300.000 - 350.000 de lire sterline.

Femeia a decis să vândă inelul şi a apelat la casa de licitații Sotheby's. Inelul, cu un diamant de 26,29 carate, în formă de pernă, a fost vândut miercuri cu un preţ mult mai mare decât a estimat bijutierul. Un cumpărător a plătit nu mai puţin de 656.750 de lire sterline! Fosta proprietară a inelului a fost foarte uimită când a auzit pe ce sumă a fost vândut inelul şi a declarat că îşi va cumpăra o casă, o maşină de lux şi că va călători în multe ţări.