INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  GERMANIA

ANALIZĂ // Cum și-a grăbit Niko Kovac sfârșitul la Bayern Munchen: o grosolănie cu Thomas Muller și alte două greșeli fatale

Articol de - Publicat luni, 04 noiembrie 2019 10:51

Campioana Bayern Munchen, care s-a despărțit ieri de antrenorul Niko Kovac (48 de ani), a amânat doar cu un an desfacerea unui „mariaj” care, în ciuda a 3 trofee câștigate, n-a funcționat de la bun început. 

Sezonul trecut, cam tot pe vremea asta, la Munchen s-a pus pentru întâia oară problema demiterii lui Niko Kovac. Venise pe banca lui Bayern în vara lui 2018, după ce-i „suflase” Cupa Germaniei cu Eintracht Frankfurt, dar metodele și stilul său de lucru erau mult sub ceea ce „predaseră” în Bavaria mari maeștri precum Louis van Gaal, Jupp Heynckes sau Pep Guardiola. 

Jucătorii l-au citit imediat și l-au „pârât” conducerii, iar în plină criză de rezultate, au forțat îndepărtarea lui. Exact ca și sâmbătă, după un 1-5 cu Eintracht ce a amintit de un alt antrenor demis înainte de vreme, Jurgen Klinsmann, în 2009, tot după un 1-5, la Wolfsburg. 

Toamna trecută n-a fost posibilă desfacerea contractului. Președintele Uli Honess le-a explicat nemulțumiților că n-are ce pune în loc de valoare și că ei trebuie să scoată echipa la liman. Ceea ce Hummels, Thiago, Thomas Muller, Ribery, Robben et comp. au și făcut, recuperând o diferență de 9 puncte în campionat, pentru a câștiga în cele din urmă titlul și Cupa Germaniei. 

Însă tehnicianul croat a stat până-n ultima clipă cu sabia lui Damocles deasupra capului! Iar la sărbătoarea de după câștigarea Cupei, actorii din teren l-au izolat vizibil!  

Trofeele câștigate prea puțin datorită strategiilor sale i-au asigurat postul și-n acest sezon, dar o nouă criză, ce a culminat cu amintitul dezastru de la Frankfurt, i-a adus sfârșitul. 

3 greșeli

De data aceasta, se poate spune că Niko chiar și l-a grăbit, prin decizii și declarații total nepotrivite, umilitoare, ce au generat tensiuni mari în lot, dar și în rândurile suporterilor: 

- Pe Thomas Muller, un idol al fanilor bavarezi, l-a uitat pe bancă, iar întrebat când îi va acorda din nou o șansă, Kovac a replicat: „Atunci când voi rămâne fără oameni”. Ulterior, croatul și-a cerut scuze public, însă răul fusese făcut. 

- Recent, încercând să explice problemele pe care le are Bayern 2019/2020, a afirmat la un moment dat că „nu poți scoate 200 km/h de la o mașină al cărei motor nu poate mai mult de 100 km/h”. Ceea ce a fost interpretat drept un afront adus jucătorilor. 

- În fine, înaintea meciului de la Frankfurt, cu fosta echipă, Kovaci a spus că „fanii lui Eintracht sunt cei mai buni din Germania”. Iar când a fost tras de mânecă, a explicat că el a vrut să fie sincer: „Dar dacă sinceritatea nu este dorită aici, nu-i nicio problemă, ne despărțim”

Ceea ce, duminică seară, s-a și întâmplat.  

3 trofeea câștigat Kovac la Bayern: Supercupa Germaniei 2018, titlul și Cupa Germaniei, în 2019

16 goluriau încasat bavarezii în acest sezon, în 10 etape. Ultima oară se întâmplase așa ceva în 2008-2009, cu Klinsmann pe bancă

2 eșecuri și 3 remizea bifat campioana Germaniei în 10 etape de campionat

VEZI ȘI:

OFICIAL Bayern Munchen l-a demis pe Niko Kovac » Comunicatul clubului + ce a spus tehnicianul croat

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (12)
urdea2021
urdea2021  •  04 Noiembrie 2019, 14:04
Postat de bazinga pe 04 Noiembrie 2019, 12:37

DE CE DOAMNE FERESTE?

Pentru ca este incompatibil cu stilul Bayern.

urdea2021
urdea2021  •  04 Noiembrie 2019, 14:03
Postat de magic4ever pe 04 Noiembrie 2019, 12:48

AC Milan a avut in ultimii ani doar antrenori pe care nu ii recomandau performantele pentru a antrena a doua echipa din Milano...au si un lot vai de mama lor...

Experimentele milaneze au inceput cu vechea conducere, din pacate continua in present: Inzaghi, Seedorf, Gattuso, acum Pioli. Ultimul este bun pentru Bologna sau Spal, apoi foste glorii rosso-nere “aruncate” direct pe banca unei echipe de talia lui Milan este un mod de-a arunca bani pe geam…se pare ca isi permit…

bazinga
bazinga  •  04 Noiembrie 2019, 13:57
Postat de magic4ever pe 04 Noiembrie 2019, 12:46

99% cred ca o sa vina Mourinho la Bayern

Nu cred ca-i place Germania....Cica ar veni ala de a fost la Juve inaintea lui Sarri,imi scapa numele.....

Vezi toate comentariile (12)
Comentează