INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  EURO FEMININ

Anglia e în finala Euro după un supergol, cu călcâiul!

Anglia e în finala Euro după un supergol, cu călcâiul, Foto: Getty Images
Anglia e în finala Euro după un supergol, cu călcâiul, Foto: Getty Images

Articol de - Publicat miercuri, 27 iulie 2022 12:49 / Actualizat miercuri, 27 iulie 2022 13:08

Naționala de fotbal feminin a Angliei poate cuceri duminică, pe Wembley, primul său titlu continental. Cea mai spectaculoasă echipă, cu 20 de goluri marcate în cinci meciuri. Marți, la 4-0 cu Suedia în semifinale, Russo a înscris cu călcâiul. Genial!

  • Germania - Franța, a doua semifinală de la Euro feminin, se joacă miercuri, 27 iulie, de la ora 22:00

Anglia e în finala Euro după 13 ani. Dar Albionul nu vrea să-și amintească de acel ultim act din 2009. 2-6 cu Germania. Acum, chiar poate să cucerească trofeul, în premieră. Chiar acasă. Meciul decisiv e duminică, pe Wembley (a doua semifinală se joacă diseară, între Germania și Franța). 

Gigi Becali anunță: „E gata, l-am vândut pe Florin Tănase! E vorba să plece și Olaru” + Reacția lui Dică
FCSB
Gigi Becali anunță: „E gata, l-am vândut pe Florin Tănase! E vorba să plece și Olaru” + Reacția lui Dică

Anglia, trei victorii ca niște focuri de artificii în drum spre finala de pe Wembley

„Leoaicele” au cea mai spectaculoasă și prolifică echipă de la acest turneu. Cinci meciuri, cinci victorii (niciodată nu mai câștigaseră cinci la rând la Euro), golaveraj 20-1. Trei victorii ca niște focuri de artificii: 8-0 cu Norvegia și 5-0 cu Irlanda de Nord, în grupe, și 4-0 cu Suedia, în semifinale. 

3 finaleare Anglia la Euro feminin; până acum, le-a pierdut pe cele două jucate (1984 și 2009)

La Sheffield, Beth Mead a deschis scorul, ca de obicei. Atacantul lui Arsenal, 27 de ani, e golgheterul CE 2022 (6 reușite), având și cinci assisturi. Ea a fost MVP marți. 

Dar golul serii a fost marca Alessiei Russo (Man. United). La 23 de ani, are cifre extraordinare la națională: 12 meciuri, opt goluri. Ultimul, cu călcâiul, mingea trecând printre picioarele fundașului și ale portarului

Cu selecționerul Sarina spre trofeu 

Secretul este selecționerul. Olandeza Sarina Wiegman, 52 de ani, care cucerise CE 2017 cu Țările de Jos și disputase cu naționala țării sale finala CM 2019 (0-2 cu SUA), e neînvinsă cu Anglia. 19 partide, 17 succese, 11 consecutive, două egaluri. 

2,085 milioane de eurova câștiga Anglia din premiile UEFA dacă va învinge și duminică

„Fetele mele au demonstrat că pot depăși clipele dificile. N-am început bine jocul, am suferit, însă am scăpat de presiune și am găsit calea spre gol, spre victorie. Sunt incredibil de mândră de ele”, le-a descris Sarina pentru BBC.

Eram supărată că ratasem o ocazie chiar înainte, așa că m-am gândit: «Trebuie să fac ceva». Am fost convinsă că lovitura cu călcâiul e cea mai rapidă cale spre poartă. Am tras, am sperat și mi-a ieșit. 

- Alessia Russo, atacant Anglia

Citește și:

Fostul jucător al lui Dinamo: „Da, Borcea s-a dat la iubita mea și cred că i-a reușit. Pot spune că este curvar”

Mesajul de luptă afișat în vestiarul Rapidului » „Cine nu iubește echipa n-are încotro, va trebui să o iubească la fel ca pe mă-sa și ca pe ta-su!”

FCSB se întoarce oficial pe Ghencea! Mihai Stoica a făcut anunțul: „Da, sigur! Pe 6 iulie vom juca acolo”

FCSB poate pierde „un jucător excepțional” » Au început negocierile: „E diferență mare între ce solicită și ce e dispus Gigi să ofere!”


Comentarii (1)
propaganda
propaganda  •  27 Iulie 2022, 14:04

Ce nivel de liga a 5-a la noi, doar fizic poate ar fi peste liga a 4-a! Femeile joaca handbal, volei, dar niciodata fotbal. ***, nu inteleg cine priveste penibilitatea asta, uitati-va ce nivel este...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează