INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  COPA AMERICA

Arbitrul Zambrano răspunde după ce a fost dur criticat pentru prestația de la Brazilia - Argentina » Dezamăgit de Messi, dar și de VAR

Roddy Zambrano și Lionel Messi
(foto: Guliver/Getty Images)
Roddy Zambrano și Lionel Messi (foto: Guliver/Getty Images)

Articol de GSP - Publicat miercuri, 10 iulie 2019 11:50

Argentina a fost eliminată în semifinalele competiției Copa America 2019, după ce „pumele” au cedat, scor 0-2, în fața Braziliei.

Căpitanul Argentinei, Lionel Messi (32 de ani), a avut, după partidă, un comentariu dur adresat arbitrului partidei, Roddy Zambrano (41 de ani). Fotbalistul Barcelonei a fost de părere că arbitrajul a defavorizat în mod decisiv Argentina, care ar fi meritat două penalty-uri.

Ecuadorianul Zambrano a explicat prestația controversată de la acea partidă: „La faza aceea când Otamendi a fost lovit de Arthur Melo în careu, arbitrii de la VAR mi-au spus că e 50-50, nu mi-au transmis să mă uit la fază, n-au considerat că e penalty. M-a surprins că în raportul ulterior au scris că m-au chemat să mă uit la monitorul video.

Iar la faza presupusului penalty făcut de Dani Alves asupra lui Sergio Aguero, inițial a fost un fault în atac.

Messi se dedică în general jocului său și nu am avut probleme cu el niciodată. Declarațiile sale m-au surprins acum, dar fiecare are o opinie”, a spus Zambrano pentru Super K-800.

Ce a declarat Messi la sfârșitul acelui meci

„E complicat să câştigi când Brazilia joacă acasă, întrucât controlează tot. Arbitrul a favorizat-o tot meciul. Am avut două penalty-uri clare, la Kun şi la Otamendi, dar nici nu s-a obosit să consulte VAR! Ne-a spus să fim calmi şi şi-a bătut joc de noi.

Am jucat foarte bine şi nu meritau să câştige. Însă tot efortul nostru a fost degeaba, toate rahaturile au fost pentru ei. Zambrano nu a fost corect, ne-a acordat doar nouă cartonaşe, lor deloc. A condus absurd meciul, n-a văzut faulturile lor criminale, henţurile. Am avut posesia, nu ne-au fost superiori şi ne-au dat primul gol din nimic, pe o acţiune izolată. La al doilea contraatac au pornit după un 11 metri nesancţionat. Este o lipsă de respect şi sper să schimbe ceva CONMEBOL, deşi nu prea cred”, a fost reacția surprinzătoare a lui Messi.

Copa America 2019 a fost câștigată în cele din urmă de Brazilia, după ce a învins în finală Peru cu scorul de 3-1.

*știre de Alexandru Barbu

Citește și:

Messi, eroul oamenilor nevoiași din Argentina » Gestul superb pe care l-a făcut starul Barcelonei

Citește și:

Londra nevralgică » 3 momente care au umbrit Wembley-ul, în seara în care britanicii erau datori cu reparația morală
Liga Campionilor
Londra nevralgică » 3 momente care au umbrit Wembley-ul, în seara în care britanicii erau datori cu reparația morală
Țeapă de milioane luată de UEFA » Unde a putut fi urmărită ilegal finala Ligii Campionilor
Liga Campionilor
Țeapă de milioane luată de UEFA » Unde a putut fi urmărită ilegal finala Ligii Campionilor

Bișnițarii își fac de cap la finala de Liga Campionilor » Reporterii Gazetei au surprins în detaliu modul lor de a acționa: metoda ingenioasă găsită prin care poliția nu poate interveni

Cu câți bani s-au ales Bettyshor și Roxana Țuțu, femeile bătute cu bestialitate de „Perversul de pe Târgu Ocna” în ring


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează