INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Atletico îl scoate în vară la vânzare pe Jan Oblak! Ce se va întâmpla cu Horațiu Moldovan

Horațiu Moldovan poate pierde Euro 2024 din cauza statutului său de rezervă la Atletico / Foto: Imago
Horațiu Moldovan poate pierde Euro 2024 din cauza statutului său de rezervă la Atletico / Foto: Imago

Articol de - Publicat miercuri, 01 mai 2024 17:23 / Actualizat miercuri, 01 mai 2024 18:01

Horațiu Moldovan (26 de ani), portarul cumpărat de la Rapid cu numai 800.000 de euro, nu va putea profita de posibilul transfer al titularului Jan Oblak. Pentru că, în locul slovenului, ar veni georgianul Giorgi Mamardashvili, de la Valencia.

Drumul spre debutul în poarta lui Atletico va rămâne închis și-n sezonul următor pentru Horațiu Moldovan. Eterna rezervă a lui Jan Oblak nu va primi nicio șansă din partea lui Diego Simeone.

Ziarul AS scrie astăzi despre o revoluție masivă în lotul „plăpumarilor" la vară, numele goalkeperului sloven cu 441 de prezențe numărându-se pe lista de transferuri.

În articolul menționat n-apare deloc însă și vreo referire la viitorul fostul rapidist, care a fost achiziționat în ianuarie în schimbul clauzei de reziliere de 800.000 de euro.

Salariu de 10 milioane și clauză de 120 de milioane!

Atletico nu-l mai consideră indispensabil pe Oblak și este gata să asculte oferte la finele stagiunii pentru portarul de 31 de ani. El mai are angajament cu echipa madrilenă până în iunie 2028, fiind cotat pe Transfermarkt.de la 30 de milioane de euro.

Atletico îl scoate în vară la vânzare pe Jan Oblak! Ce se va întâmpla cu Horațiu Moldovan
Jan Oblak a câștigat cu Atletico un titlu, o Cupă a Regelui, o Supercupă a Spaniei, una a Europei și o Europa League / Foto: Imago

Clauza sa este cifrată la 120 de milioane de euro, iar salariul primit se află între cele mai mari din lot, 10 milioane de euro net, cum scrie AS!

Jan Oblak a refuzat să meargă în Arabia Saudită

Planul făcut de conducerea clubului din capitala Spaniei prevede renunțarea la jucătorii cu contracte mari și ce beneficiază încă de o cotă ridicată de piață. „În trecut, Jan Oblak avea câteva echipe din Premier League, inclusiv Liverpool și Manchester United, ce se interesau de transferul lui, numai că Atletico le-a refuzat ofertele.

La fel de adevărat e că nici slovenul n-a vrut să plece de pe «Metropolitano», deși era intens curtat de un club din Arabia Saudită. În nouă sezoane,

Oblak scris istorie în LaLiga, fiind de cinci ori ales cel mai valoros portar și cel ce a primit cele mai puține goluri", explică sursa citată.

Înlocuitorul său nu costă decât 25 de milioane

Goalkeeperul ales pentru a-i fi succesor slovenului este titularul buturilor Valenciei. Giorgi Mamardashvili, internațional georgian în vârstă de 23 de ani, face un sezonul remarcabil în echipa „liliecilor" și nici nu este prea scump.

Cotat de Transfermarkt.de la 35 de milioane de euro, gruzinul poate fi cedat de Valencia pentru suma de 25 de milioane în condițiile în care clubul are nevoie de bani.

Citește și alte știri de fotbal internațional:

Ce a încercat Jude Bellingham să-i facă lui Harry Kane înaintea executării penalty-ului
BAYERN - REAL MADRID 2-2
Ce a încercat Jude Bellingham să-i facă lui Harry Kane înaintea executării penalty-ului
Thomas Tuchel îl critică pe fotbalistul considerat de Bild catastrofă pe teren: „Este mult prea lacom!”
LIGA CAMPIONILOR
Thomas Tuchel îl critică pe fotbalistul considerat de Bild catastrofă pe teren: „Este mult prea lacom!”

Exod la încă un club din Superligă: 7 jucători sunt OUT » Rapid, U și CFR Cluj luptă pentru mijlocașul rămas liber

Se pregătește o decizie epocală » FIFA este tentată să aprobe modificarea, fanii se revoltă!


Comentarii (7)
berlicot
berlicot  •  02 Mai 2024, 01:35

Salariu de 10 milioane net mi se pare enorm pentru un portar, cred si eu ca vor sa scape de el. Ce se va intampla cu Moldovan? este o intrebare pe care o pot pune doar cei care nu cunosc istoria. Pantilimon a plecat la City stiind ca va fi folosit putin sau deloc. Cu Moldovan e aceeasi situatie, a stiut de la inceput unde merge. Ce sa se intample? Va juca putin sau deloc.

El_Jugador
El_Jugador  •  01 Mai 2024, 20:38
Postat de thiamarcos pe 01 Mai 2024, 18:09

"Eterna rezerva" a lui Oblak? Hai, ba ziaristilor, nici nu i s-a uscat bine cerneala pe contract si voi vedeti "eternitatea" in prezenta lui Moldovan la Atletico... Nimic nu e mai deranjant decat ziaristii care nu stiu sa scrie, care n-au proprietatea termenilor...

Exact asta am vrut si eu sa scriu, din iarna pana in prezent a trecut o eternitate...

Dobermannul
Dobermannul  •  01 Mai 2024, 19:36

Pe Moldovan il vor imprumuta in ... a doua liga

Vezi toate comentariile (7)
Comentează