INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA

„Scudetto e un superlux care mă va face să trăiesc bine toată viața!” » Câți bani va primi Spalletti pentru titlul cu Napoli

Câți bani va primi Spalletti pentru titlul cu Napoli. Foto: Imago Images
Câți bani va primi Spalletti pentru titlul cu Napoli. Foto: Imago Images

Articol de - Publicat vineri, 05 mai 2023 14:30 / Actualizat vineri, 05 mai 2023 18:07

Luciano Spalletti (64 de ani) va încasa, cu tot cu primele pentru Liga Campionilor, un milion de euro și așteaptă prelungirea contractului scadent pe 30 iunie după cucerirea titlului cu Napoli. „Să mi-o spună mie direct președintele, nu voi, ziariștilor! În acest triumf este și protecția lui Maradona”.

Luciano Spalletti câștigă de două ori și jumătate mai puțin decât Jose Mourinho (AS Roma) și Massimiliano Allegri (Juventus) - 2,8 milioane de euro salariu net anual față de 7 milioane - însă i-a surclasat pe toți rivalii săi în acest sezon. 

Primul lui titlu în Serie A îi va aduce un important bonus financiar și prelungirea acordului scadent la finele stagiunii. „Maestrul” va primi un milion de euro, conform unei clauze din contract, iar patronul Aurelio De Laurentiis vrea să-l blindeze până în 2025, deși clubul are opțiunea unilaterală de reînnoire a angajamentului până la 30 iunie 2024. 

„La vârsta mea, 64 de ani, nici nu mai semnez contracte mai lungi de un singur sezon”, a glumit Spalletti, ce a încasat în 2021 și prima pentru titlul câștigat de Inter.

Întâi l-a apărat, apoi l-a pedepsit! Horațiu Feșnic, suspendare drastică primită din partea lui Kyros Vassaras pentru deciziile greșite din meciul Rapid - FCSB
SUSPENDARE
Întâi l-a apărat, apoi l-a pedepsit! Horațiu Feșnic, suspendare drastică primită din partea lui Kyros Vassaras pentru deciziile greșite din meciul Rapid - FCSB

Aurelio De Laurentiis: „Luciano Spalletti va continua la Napoli”

„Este cel mai bun antrenor pe care l-am avut. Acum ne lipsește să câștigăm încă un titlu și Champions League. Acest proiect nu se oprește aici, acesta este doar un punct de plecare. Luciano Spalletti va continua aici”, a anunțat Aurelio De Laurentiis, proprietarul clubului azzurro, imediat după finalul meciului de la Udinese (1-1), care a făcut-o pe Napoli matematic campioană după 33 de ani.

Acest an a fost a doua repriză, pe prima am jucat-o în stagiunea trecută. Cei ca mine sunt obișnuiți să muncească mereu din greu și nu reușesc să se bucure. Fericirea este o chestie fugară și acum trebuie să o iau de la capăt. Ar trebui să ne putem opri, însă acesta e un mod de viață. Scudetto e un superlux care mă va face să trăiesc bine toată viața! 

- Luciano Spalletti, antrenor Napoli

Luciano Spalletti: „N-aveam cale de scăpare”

„Era obligatoriu să înving, având în vedere ce antrenori și ce campioni au văzut suporterii. Aici a jucat Maradona și în acest triumf este și protecția lui. Este greu să te mulțumești cu locul 3 și să spui că e bine că am luptat pentru titlu. Sunt antrenori care spun «e doar al treilea an când lucrez cu această echipă». Noi am plecat cu gândul să ținem echipa în zona de Liga Campionilor, asta mi s-a cerut ca prim obiectiv, iar odată intrați în horă nu puteam să mai ieșim. De ce am mai venit aici dacă nu să câștig scudetto?

Nu aveam scăpare, înaintea mea au fost Benitez, Ancelotti, Sarri, ce a oferit cel mai bun fotbal din Italia, apoi Gattuso, ce a câștigat Cupa. Trebuia să ridicăm ștacheta, am zis de anul trecut că încercăm să tragem la titlu și lumea a sărit că e un obiectiv prea mare. Am vrut să le insuflu jucătorilor mentalitatea necesară pentru a scoate maximum de la ei și să ajungem mai sus în acest sezon”, şi-a încheiat discursul Luciano Spalletti.

VIDEO. Napoli, din nou campioană după 33 de ani

Citește și:

Tragedie la Napoli. Un tânăr, împușcat mortal în timpul sărbătorii pentru titlu

Răzvan Marin, elogiat în presa din Italia: „Încântător, a dictat ritmul”

Cine rămâne în Superligă, cine pică în Liga 2 » CALCULE la retrogradare în timp real

Nu se mai ascund » Fostul fotbalist al Rapidului se iubește cu mama unui titular din Superliga


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează