INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BARCELONA - CADIZ

Barcelona fructifică asediul asupra lui Cadiz și câștigă greu pe Montjuic » Oaspeții au ratat de două ori singur cu portarul!

Pedri a deschis scorul cu Cadiz // Foto: Imago
Pedri a deschis scorul cu Cadiz // Foto: Imago

Articol de - Publicat duminica, 20 august 2023 21:09 / Actualizat duminica, 20 august 2023 22:46

Pedri și Torrers au făcut diferența în meciul cu Cadiz, scor 2-0. Xavi l-a debutat pe Lamine Yamal, un puști de 16 ani ce s-a mișcat fentastic și a cucerit publicul catalan. Portarul Ledesma a făcut minuni și a întârziat cât a putut golul.

Xavi a surprins prin titularizarea lui Lamine Yamal (16 ani împliniți în iulie) în tridentul ofensiv, alături de Lewandowski și Gündogan, o premieră pentru atacantul crescut în La Masia. Antrenorul blaugrana a schimbat și sistemul, din 4-2-3-1 într-un 4-3-3, pentru că i-a lipsit Raphinha, eliminat în prima etapă cu Getafe. 

Rezultatele etapei #2 din La Liga

Yamal, cu tată marocan și mamă din Guineea Ecuatorială, dar cu meciuri jucate la naționalele de juniori ale Spaniei, prinsese 14 minute în runda inaugurală și alte 7 minute, tot în campionat, în sezonul trecut.împotriva lui Betis.

Debut oficial blaugrana pe „Montjuic”

Cadiz începuse sezonul cu un 1-0 cu Alaves și nu mai înscrisese de 2 ani și jumătate în poarta catalanilor. Pe „Montjuic”, unde s-a mutat campioana Spaniei pentru a permite să se reamenajeze Camp Nou. A lipsit de pe margine și Xavi, suspendat pentru două runde, după „roșul” primit pentru proteste cu Getafe. 

Barca nu a ținut cont de absențe și s-a instalat de la început la conducere. Apar ocaziile, însă Kounde șutează slab, pe centrul porții, și Ledesma prinde. Nici Pedri nu finalizează mai viguros.

Portarii, la înălțime, nulul rezistă pe tabelă

Cadiz rezistă, doar că nu prea pune probleme în ofensivă. Yamal ratează singur cu portarul, ce respinge excelent în corner. Iar Kounde are un reflex colosal, în față doar cu Kounde în șase metri. Imediat, apare și dincolo o oportunitate uriașă, Ter Stegen opunându-se cu fața reluării lui Roger Marti, scăpat de la centru singur spre poartă.

Putea deschide scorul cu o „scăriță”. Rămâne 0-0 înaintea odihnei, într-o atmosferă tensionată de protestele celor 39.063 de fani la adresa arbitrilor.

Barcelona aduce încă un superfotbalist de la Manchester City
MERCATO
Barcelona aduce încă un superfotbalist de la Manchester City

Gavi ia bara la țintă

Yamal e în continuare surpriza serii și mai ratează o dată, nici Lewandowski nu se mișcă mai rapid. Oriol Romeu e blocat fantastic de San Emeterio în careul mic, iar pe contraatac Alcaraz nu cadrează execuția din poziție favorabilă. Ritmul devine sufocant și crește de la o fază la alta. 

Gavi nimerește bara transversală.și Cadiz mai scapă o dată cu fața curată. „Galbenii” parcă atrag toate baloanele și catalanii trag mereu numai în adversari. Ocaziile mai mari aparțin însă oaspeților. Diagonala trimisă de Chris Ramos trece razant cu bara!

Ledesma nu e invincibil

Liniile pe care se apără Cadiz sunt foarte strânse, oaspeții lasă puține spații de manevră și Barca nu are soluții într-un careu suprapopulat. Toate mingile centrate se lovesc de zidul galben. Când scapă de zid, iese la rampă portarul argentinian și scoate tot, cu intervenții nemaipomenite. 

Reduta a cedat foarte greu și foarte târziu, grație execuției lui Pedri (83) din alunecare, din pasa trimisă de Gundogan. Primul gol al Barcelonei după aproape trei ore de joc în acest campionat. A urmat golul lui Ferran Torres, în minutul 90+3!

Barcelona - Cadiz 2-0

Barcelona - Cadiz, echipe de start:

Barcelona: Ter Stegen - Kounde, Christensen, de Jong, Balde - Pedri, Romeu, Gavi - Gundogan - Lewandowski, Yamal 
Antrenor: Xavi Hernandez

Cadiz: Ledesma - Carcelen, L. Hernandez, Fali, J. Hernandez - Alejo, Alcaraz, San Emeterio, Ramos - A. Fernandez, Marti
Antrenor: Sergio Gonzalez

Stadion: Olimpico Lluis Companys
Arbitru: Alejandro Muniz

Citește și:

West Ham a surclasat-o pe Chelsea în derby-ul londonez » „Ciocănarii” au marcat și în inferioritate
WEST HAM - CHELSEA 3-1
West Ham a surclasat-o pe Chelsea în derby-ul londonez » „Ciocănarii” au marcat și în inferioritate
„Fotbalul italian a pierdut o legendă” » Mesajul lui Pep Guardiola pentru fostul său antrenor din Serie A
ITALIA
„Fotbalul italian a pierdut o legendă” » Mesajul lui Pep Guardiola pentru fostul său antrenor din Serie A

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează