CAMPIONATE  ·  BARCELONA

BARCELONA // Portretul noului antrenor. Quique Setien și-ar fi dat degetul mic să joace în Dream Team-ul catalanilor » Mai Cruyffist decât Cruyff!

Articol de - Publicat marti, 14 ianuarie 2020 10:24

Quique Setien (61 de ani) vine să redea identitatea Barcelonei, fotbalul de posesie, presingul avansat şi vrea să-şi impună stilul etalat cu Betis. Va semna pe doi ani şi jumătate şi va fi prezentat oficial la 15:30 (ora României).

Succesorul lui Valverde, concediat printr-un comunicat publicat aseară târziu de Barcelona, s-a născut să antreneze trupa blaugrana. Mai Cruyffist decât însuşi Cruyff şi probabil cel mai fervent admirator al stilului regretatului Johan, Quique Setien mărturisea că şi-ar fi dat degetul mic al mâinii pentru a evolua în „Dream Teamul" olandezului.

Quique Setien, noul antrenor al Barcelonei

Tot ceea ce sunt ca antrenor se trage din cât de mult alergam după minge când am jucat contra Barçei", spunea, într-un interviu din Marca, tehnicianul de 61 de ani adus să redreseze situaţia.

Quique Setien, încăpăţânat şi controversat

Setien, care s-a înţeles pentru un contract până la 30 iunie 2022 şi va fi oficial prezentat într-o conferinţă de presă la 15:30, vine să redea identitatea echipei. Fotbalul său de posesie, construcţia cu pase din apărare, presingul avansat.

Vrea să-şi impună stilul etalat cu Betis, cu care a reuşit să triumfe pe terenul lui Real, al Barcelonei, la Sevilla şi pe San Siro cu Milan, după ce i-a readus pe alb-verzi în Europa. Controversat şi tare încăpăţânat, Setien este un antrenor ale cărui echipe au oferit un fotbal de calitate: „Dacă tu ai mingea, nu-ţi va da gol nimeni, mai puţin dacă ţi-o trimiţi tu în poartă! Orice fotbalist se bucură mai mult dacă are mingea decât dacă va alerga după ea".

A folosit trei sisteme la Betis, 4-1-4-1, 4-3-3 şi 3-4-2-1, dar cu ultimul a avut succes. Nu face niciodată concesii când e angajat: „Asta vă ofer eu. Dacă vreţi, bine, dacă nu, la revedere!". 

„Toţi vrem să învingem, dar victoria trebuie să vină ca un efect al lucrurilor bine făcute. Mai ales pentru că eu cred mereu că nu succesul contează neapărat, ci dacă lucrezi pentru a da continuitate" - Quique Setien, antrenor Barcelona

„Nu pun prea mult preţ pe victorie, ci evaluez munca şi cum am folosit resursele disponibile. Dacă noi vom transmite copiilor că ei nu sunt buni dacă nu câştigă, vom provoca o mulţime de eşecuri" - Quique Setien, antrenor Barcelona

Quique Setien îl elogiază pe Lionel Messi:

„Poate numai Pele era mai decisiv decât Messi, care are 12-14 ani de continuitate la înalt nivel. E prea bun, face lucruri fantastice pe teren şi este un lux să îl vezi jucând în fiecare duminică şi să fii contemporan cu el"

vezi și:O româncă din Spania a fost obligată de soțul și socrii ei să se prostitueze. Îngrozitor ce îi făceau dacă nu aducea zilnic 300 de euro
Libertatea
Comentarii (1)
ciuke  •  14 Ianuarie 2020, 13:09

"...este un lux să îl vezi jucând în fiecare duminică şi să fii contemporan cu el." Nici nu mai trebuie sa mergi la munca daca esti contemporan cu Messi.

Vezi toate comentariile (1 )
Comentează
Agenda
Oră Competiție / Post TV
15:00 WTA Praga
Simona Halep - Magdalena Frech
Digi 1
21:00 Snooker
Semifinale CM Snooker
Eurosport
22:00 Champions League
Barcelona - Bayern Munchen
Digi 1, Look Plus, Telekom 1
Program TV complet

Liga 1