INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Barcelona, victorie în prelungiri cu o echipă de liga a treia » Un puști de 18 ani crescut de La Masia a debutat pentru formația de pe Camp Nou

Articol de - Publicat vineri, 22 ianuarie 2021 08:39 / Actualizat vineri, 22 ianuarie 2021 11:26

Barcelona a învins Cornella, scor 2-0, după prelungiri, în 16-imile Copa del Rey, iar catalanii au evitat o eliminare rușinoasă, la o zi după ce rivala Real Madrid a fost învinsă în aceeași fază a competiției, de Alcoyano, formație din a treia ligă.

Cu Antoine Grizemann și Miralem Pjanic în primul 11, Barcelona s-a chinuit cu Cornella, echipă din liga a treia aflată pe loc retrogadabil în Segunda Division B și care a eliminat Atletico Madrid în turul 2 al competiției, iar formația antrenată de Ronald Koeman a obținut biletele în 8-imi după golurile marcate în prelungiri de Ousmane Dembele și Martin Braithwaite.

Barcelona, două penalty-uri ratate în timpul regulamentar

În prima repriză a partidei disputată pe „Municipal de Cornella”, fundașul Alberto Estelles a comis un fault în propriul careul, iar centralul Cesar Soto Grado a acordat o lovitură de la 11 metri pentru Barcelona, însă Miralem Pjanic nu a reușit să îl învingă de la punctul cu var pe portarul celor de la Cornella, Ramon Juan Ramirez.

Cu 10 minute înainte de finalul partidei, catalanii au primit o nouă lovitură de pedeapsă. De data aceasta, Ousmane Dembele și-a asumat responsabilitatea de a executa penalty-ul, dar Ramirez a rămas pe centrul porții și a salvat o nouă lovitură de la 11 metri, iar Cornella spera la o nouă calificare miraculoasă, după 0-0 cu Barcelona în primele 90 de minute ale meciului.

Ousmane Dembele și Martin Braithwaite au salvat Barcelona de la o eliminare rușinoasă

Ousmane Dembele și-a reparat greșeala din finalul timpului regulamentar și a deschis scorul în al doilea minut al prelungirilor, cu un șut puternic din afara careului. La ultima fază a meciului, Pedri a scăpat singur cu portarul advers, după un-doi superb cu Ousmane Dembele, iar tânărul mijlocaș spaniol i-a pasat lui Martin Braithwaite, care a înscris și a risipit orice emoție în privința câștigătoarei.

Jucător cu o clauză de reziliere de 100 de milioane de euro a debutat la Barcelona

Ilaix Moriba (18 ani), jucător care și-a aniversat majoratul în urmă cu trei zile, a primit un cadou superb de ziua sa: debutul în tricoul Barcelonei. Mijlocașul Ilaix Moriba este considerat cea mai mare speranță a academiei La Masia și jocul său este asemănat cu cel al lui Paul Pogba.

5 milioane de €este cota de piață a lui Ilaix Moriba, conform Transfermarkt

Ilaix Moriba, cu o clauză de reziliere în valoare de 100 de milioane de euro, a început ca titular meciul cu Cornella și a evoluat timp de 74 minute, când a fost înlocuit de Sergio Busquets.

VIDEO. Rezumatul partidei Cornella - Barcelona 0-2

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

Seria magnifică a trupei lui Jurgen Klopp ia sfârșit după aproape 4 ani

Valentin Mihăilă, primul gol de la transferul în Italia! A ratat și o șansă rarisimă

Citește și:

Țeapă de milioane luată de UEFA » Unde a putut fi urmărită ilegal finala Ligii Campionilor
Liga Campionilor
Țeapă de milioane luată de UEFA » Unde a putut fi urmărită ilegal finala Ligii Campionilor
Cei 4 jucători de la Real Madrid care au intrat definitiv în istoria fotbalului după finala Champions League
Liga Campionilor
Cei 4 jucători de la Real Madrid care au intrat definitiv în istoria fotbalului după finala Champions League
Reporterii GSP au surprins scenele tensionate de la porțile arenei Wembley » Ce s-a întâmplat la câteva minute după finala UCL
Liga Campionilor
Reporterii GSP au surprins scenele tensionate de la porțile arenei Wembley » Ce s-a întâmplat la câteva minute după finala UCL

Bișnițarii își fac de cap la finala de Liga Campionilor » Reporterii Gazetei au surprins în detaliu modul lor de a acționa: metoda ingenioasă găsită prin care poliția nu poate interveni

Cu câți bani s-au ales Bettyshor și Roxana Țuțu, femeile bătute cu bestialitate de „Perversul de pe Târgu Ocna” în ring


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează