INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BAYERN

Bayern, caută-ți un alt antrenor! Anunț de ultim moment în privința lui Julian Nagelsmann

Selecționerul Julian Nagelsmann, alături de directorul sportiv al DFB, Rudi Voller / Foto: Imago
Selecționerul Julian Nagelsmann, alături de directorul sportiv al DFB, Rudi Voller / Foto: Imago

Articol de - Publicat vineri, 19 aprilie 2024 14:17 / Actualizat vineri, 19 aprilie 2024 14:30

Julian Nagelsmann (36 de ani), selecționerul Germaniei, și-a decis viitorul. Nu se va întoarce la Bayern, clubul care l-a demis acum 13 luni, și a semnat prelungirea acordului cu federația până după CM din 2026. „Este o decizie luată cu inima. Simt o mare onoare să antrenez echipa națională și să lucrez cu cei mai buni jucători din țară”.

Prima variantă despre care s-a scris că Bayern o va alege pentru postul de succesor al lui Thomas Tuchel a căzut! Julian Nagelsmann nu face pasul înapoi către formația bavareză și și-a decis un alt viitor împreună cu federația germană (DFB). Anunțul a venit astăzi, cu fix mai opt săptămâni rămase până la debutul Euro 2024.

DFB va continua colaborarea cu actualul selecționer al Mannschaft-ului pentru mai bine de doi ani. Și mai exact, până după Campionatul Mondial din 2026, organizat în Canada, Mexic și Statele Unite ale Americii.

Nagelsmann are 7 luni ca selecționer al Mannschaft-ului

„Nagelsmann va rămâne selecționerul naționalei de seniori a Germaniei și după Campionatul European de acasă. Acest lucru a fost decis astăzi de către Consiliul de supraveghere și Adunarea generală a acționarilor de la DFB. Noul contract al tehnicianului de 36 de ani e valabil până la încheierea următoarei Cupe Mondiale FIFA din 2026", e comunicatul dat publicității de forul din Berlin.

Agentul a anunțat că „în cinci-șapte zile se va oficializa totul"

Și agentul fostului antrenor al lui Bayern a confirmat mutarea. „Toți oamenii mă întreabă acum dacă Nagelsmann se va întoarce la Bayern. Aceasta va fi o decizie pe care o va lua în următoarele zile, foarte curând. Să spunem în următoarele cinci-șapte zile. Ar fi o mare prostie să spunem că nu discutăm despre asta cu cei implicați", a subliniat Volker Struth.

E oficial! Primul campionat care s-a asigurat că va avea 5 echipe în Liga Campionilor în noul format
UEFA
E oficial! Primul campionat care s-a asigurat că va avea 5 echipe în Liga Campionilor în noul format

Nagelsmann: „Avem șansa să tragem toată țară după noi"

În fine, chiar subiectul acestei dezvăluiri a ținut să facă unele precizări. „Este o decizie luată cu inima. Este o mare onoare să antrenez echipa națională și să lucrez cu cei mai buni jucători din țară. Cu meciuri reușite și interesante, avem șansa de a trage după noi o țară întreagă. Cele două victorii împotriva Franței și Olandei din luna martie au oferit o mostră în acest sens.

Am fost foarte impresionat de entuziasmul suporterilor. Împreună ne dorim acum să facem un Campionat European de succes acasă, toți ne gândim la asta. După aceea, aștept cu nerăbdare provocarea unei Cupe Mondiale, cea organizată în trei țări, împreună cu echipa mea de antrenori", a reacționat Julian Nagelsmann, conform presei nemțești.

Bild: „Presiunea viitorului este din ce în ce mai mare!"

Ce soluții ar avea Bayern pentru banca tehnică începând cu sezonul viitor? Pe lista bavarezilor se află mai multe nume: Ralf Rangnick (65, Austria), Unai Emery (52, Aston Villa) și Zinedine Zidane (51, ultima oară la Real Madrid în 2021).

Cu acesta din urmă, se pare că au început deja contactele, deocamdată telefonice, pentru a-l convinge pe francez să accepte banca tehnică a lui Bayern. „Presiunea este din ce în ce mai mare la club, deoarece pentru moment nu există nicio certitudine cu privire la viitor", a precizat tabloidul Bild.

Match Quiz FCSB - Rapid

Ești expert în Superligă? Plasează gratuit predicțiile tale pe derby-ul FCSB - Rapid și câștigă premiile puse în joc!

Citește și alte știri de fotbal internațional:

Presa din Glasgow îl dă ca și plecat pe Ianis Hagi la noua echipă: „Transferul lui acolo este inevitabil”
SCOȚIA
Presa din Glasgow îl dă ca și plecat pe Ianis Hagi la noua echipă: „Transferul lui acolo este inevitabil”
EPIC FAIL în Conference » Legendarul fotbalist a fost introdus special pentru loteria penaltyurilor și tocmai el a ratat lovitura decisivă!
FENERBAHCE - OLYMPIACOS 1-0, 2-3 pen. (în tur, 2-3)
EPIC FAIL în Conference » Legendarul fotbalist a fost introdus special pentru loteria penaltyurilor și tocmai el a ratat lovitura decisivă!

La EURO GSP, Pițurcă a prevăzut finala Champions League și dă de pământ cu 3 „grei” ai vremurilor noastre: „Au fost PANARAME!”

„E foarte grav ce a spus Șucu!” » A „citit” ce se întâmplă la Rapid: „Vine președinte cu Șumudică antrenor!”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează