INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  GERMANIA

Cupa surprizelor în Germania » Fără Bayern și Borussia în „sferturi” după 15 ani

Borussia Dortmund, eliminată de St. Pauli // Foto: Getty Images
Borussia Dortmund, eliminată de St. Pauli // Foto: Getty Images

Articol de - Publicat miercuri, 19 ianuarie 2022 12:39 / Actualizat miercuri, 19 ianuarie 2022 13:08

Borussia Dortmund a cedat la liderul din 2. Bundesliga, St. Pauli, scor 1-2 și a însoțit campioana Bayern Munchen pe lista eliminatelor de marcă din Cupa Germaniei. Și de 11 ani nu s-a mai întâmplat să nu joace în finală!

Dortmund a ratat și al doilea obiectiv al sezonului. După ce a părăsit jenant Champions League, terminând pe locul 3 în grupă, după Ajax Amsterdam și Sporting Lisabona, BvB a fost învinsă devreme și marți în Cupa Germsaniei. 

Și mai rușinos este că a pățit-o în fața divizionare secunde St. Pauli (1-2), altfel liderul hamburghez din 2. Bundesliga. S-a bifat astfel o premieră în ultimii 11 ani ai competiției: fără Borussia și fără Bayern în finala de la Berlin!

Erling Haaland, insuficient pentru Dortmund!

Campioana a fost eliminată deja în „16-imi” de cealaltă Borussie din M'gladbach, cu 0-5, acum nici Haaland n-a mai putut să-i salveze pe „galben-negri”. Norvegianul a scos și tot el a transformat un penalty la 0-2, dar degeaba. 

„Am avut o zi proastă. Ne-am trezit cam târziu și simțim un gust amar, pentru că puteam trece mai departe”, s-a plâns Marco Reus

Uriașul de rezervă Smarsch s-a opus însă mai multor goluri ca și făcute, spre bucuria celor doar 2.000 de fani care au făcut însă o atmosferă pirotehnică extraordinară.

5Cupe ale Germaniei a cucerit Dortmund în istoria clubului, care este deținătorul trofeului la ediția precedentă, 4-1 în finala cu RB Leipzig

„Ne vom descurca”

Din sezonul 2006-2007 nu se mai întâmplase ca cei doi granzi nemți să nu atingă sferturile de finală în Cupă. Acum s-au calificat două cluburi din liga a doua, Hannover și Hansa Rostock

Ar putea fi ultima apariție pentru Haaland în competiție, norvegianul fiind tot mai aproape de o plecare în vară. „Dacă Erling chiar se va transfera, se poate întâmpla, vom găsi și de data asta o soluție”, a explicat la ARD directorul executiv Hans-Joachim Watzke.

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

De ce a fost Șumudică eliminat la meciul cu Gaziantep? » Ce i-a spus arbitrului și reacția presei din Turcia: „O prostie!”

Ianis Hagi, criticat dur deşi a marcat pentru Rangers: „A fost jalnic!”

FCSB se întoarce oficial pe Ghencea! Mihai Stoica a făcut anunțul: „Da, sigur! Pe 6 iulie vom juca acolo”

FCSB poate pierde „un jucător excepțional” » Au început negocierile: „E diferență mare între ce solicită și ce e dispus Gigi să ofere!”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează